Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ

Той взе вота в Пенсилвания
Обновена: 7 ное 2020 19:04 | 7 ное 2020 18:38, Нели Христова
705
Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

С 273 гласа Джо Байдън стана 46-ия президент на САЩ, съобщават от CNN. Борбата между него и Доналд Тръмп бе   изключително оспорвана, а избирателната активност бе най-високата от 1900 г. насам. Байдън спечели над 73 млн. гласа - рекорд за кандидат за американски президент. Тръмп спечели 70 млн. гласа, което го поставя на второ място.

Победата му донесе роднияj му щат Пенсилвания, който му даде 20 електорални гласа.

Негов вицепрезидент ще бъде Камала Харис. Тя ще бъде първата жена, която заема поста. Харис е и първият чернокож вицепрезидент с южноазиатски корени.

По информация на BBC Тръмп не планира да отстъпи, но победата на Байдън означава, че Доналд Тръмп остава в историята като 11-я американски президент, който е останал на поста само един мандат.

Броенето на гласове в няколко щата, сред които Уисконсин, все още продължава.

Джо Байдън ще се обърне към нацията довечера. В речта си той ще призове за обединение на нацията. Новината, че той е новият президент на САЩ, е получил у дома със семейството си. Преди да стане кандидат за президент на Демократите, Байдън бе вицепрезидент на Барак Обама. Той е и най-дългогодишният сенатор на Делауеър.

По време на цялата си кампания Байдън залагаше на "душата на нацията" и обеща, че ще се постарае да излекува държавата, счупена от президентството на Тръмп.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да припомним:Победата на Байдън беше обявена на същия ден, дори същия час в която започва октомврийската революция!!Като бонус:На същия ден е роден и Лев Троцки, който се криеше в Мексико и мечтаеше да избие целия свят, но умря като мacтия със забито шило за лед в кухата, болна глава. Сталин е знаел как се действа срещу такива.Следва отнемане на оръжието на американците и удължаване на работния ден на белия човек.
448
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците затриха хилядолетия еволюция те успяха да затъпяват човешкият вид.Америка донесе умствен регрес на човечеството.Пълни дбили
447
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай какви времена настъпиха?Да се интересуваме кой е вожд на индианците!Ти да видиш?!А кой им е бил вожд по времето на хан Крум?Ставаме си все по-близки без значение от разстоянието...
446
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 481"Ако на българите в САЩ им е останал малко мозък, ще бягат като луди от там."И накъде ще бягят господин червен ***? Към колхоза със звеновод Путин ли?
445
1
 
2
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
До ЕКОБИОЛОГНяма да има такъв
444
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид го създадоха китайците.Кой разви Китай това са демократите.Защо заради пълни банкови сметки.
443
0
 
0
 
! Отговори
ЕКОБИОЛОГ преди 3 години
46-тия не е важен. Важен е 47-я. Cheers !
442
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Тъмп "проспа"най големият терористичен акт срещу човечеството...Кови,дреме ми че ака в златни тоалетни...кървави,допусна най варварският терористичен акт срещу човечеството...Кови е тероризъм...убива невинни...отнема хляба...унижава...невиждан геноцид създаден за да се правят пари...Кой създаде Кови???Кой го пусна и използва???Защо го допуснахте???Защо трябва да платя с живота си печалбите на терористи???Защо не защитихте животите ни г-а политици,контолни ,ченгета...уволнени сте...майнат. ви
441
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп стана омразен президент и на голяма част от републиканците които открито застанаха срещу него заради рушителната дейност на президента в републиканската партия. Така например в Аризона който по традиция е републикански щат и в който блестят имената на такива знаменити републиканци като Бари Голдуотър и Джон Маккейн жената на Маккейн оглави щаба на Байдън в щата и преобърна избора в полза на демократа. Това беше студен душ за надувкото Тръмп и отмъщение за подигравките му към ДЖОН МАККЕЙН.
440
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 477То пък да си демократ-либерал-комунист е голяма гордост.Не се вълнувайте много, САЩ умря.Ако на българите в САЩ им е останал малко мозък, ще бягат като луди от там.
439
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Тръмп а имигрантите нарочно вкарвани в Калифорния закриха на практика Републиканската Партия.В бъдещите десетилетия това ще доведе до практическа невъзможност някой друг освен демократите да печелят в Сащ изцяло на демографски принцип.Всущност Тръмп се опита да спре това чрез стената но не му бе позволено.Изборите в Сащ се решават в Калифорния поради голямата му населеност а той се пълни с имигранти които гласуват в полза на Демократите скоро самото съществуване на РП ще се обезсмисли.
438
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 476Ти си дебилл кефещ се на популусти невършещи нищо
437
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато кма такъв висок процент на гласували означава само едно- циркаджията тромпета нестава за нищо и го махат със замах.Тотален провал, както във външната политика , така и вътрешната. Самозванец във властта. До там води.
436
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп благодарение на вродената си простотия успя да унищожи всякакъв имидж на републиканската партия в САЩ. Да се наречеш републиканец в днешно време е все едно да си окачиш плакат на гърдите "аз съм *** цървyл".
435
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно ми е какви ли дбили живеят в Щатите че да изберат Байдън и демократическата партия като цяло.
434
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След събарянето на паметниците и многократното изгаряне на знамето, сега платените "празнуващи" и афро празнуващите не развяват нито едно американско знаме. Новото знаме на САЩ е флагът на ЛГБТ изкълченяците.Каква е тази нация която гори всеки ден флага си? Мъртва нация. Честит комунизъм на американците. Да си го взимат със здраве Йосиф Байдън.
433
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фризьора на Тръмп загуби по 70000 долара годишно държавна пара за подръжката на оранжевия перчем. В затвора едва ли ще има личен фризьор, но дори и да има ще му се наложи да плаща от джоба си.
432
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поздравления г-н Президент,Света има нужда от ново Справедливо Начало...Справедлив Свят или по-добре Мъртъв Свят!!!Надявам се да откриете и накажете създателите на вируса извършващи геноцид срещу невинни човешки същества в 21 век...да наложите да бъдат съдени проспалите платени чиновници събитието...това е война...терористичен акт и политиците лицемерно мълчат...Кой е виновен за атентата???Кой ще носи онговорност???Справедливо и честно...моля!!!
431
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртьо дали ще издържи на емоцията а рижко на унижението с неговото самочувствие по голямо от перчема му. Май ще има пак избори скоро
430
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно е да изречеш толкова много лъжи по адрес на опонента си, да използваш цялата мощ на американската държавна администрация и накрая позорно да изгубиш от един немощен старец. Наистина е много срамно. Явно че Тръмп не го бива за нищо.