Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ

Той взе вота в Пенсилвания
Обновена: 7 ное 2020 19:04 | 7 ное 2020 18:38, Нели Христова
705
Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

С 273 гласа Джо Байдън стана 46-ия президент на САЩ, съобщават от CNN. Борбата между него и Доналд Тръмп бе   изключително оспорвана, а избирателната активност бе най-високата от 1900 г. насам. Байдън спечели над 73 млн. гласа - рекорд за кандидат за американски президент. Тръмп спечели 70 млн. гласа, което го поставя на второ място.

Победата му донесе роднияj му щат Пенсилвания, който му даде 20 електорални гласа.

Негов вицепрезидент ще бъде Камала Харис. Тя ще бъде първата жена, която заема поста. Харис е и първият чернокож вицепрезидент с южноазиатски корени.

По информация на BBC Тръмп не планира да отстъпи, но победата на Байдън означава, че Доналд Тръмп остава в историята като 11-я американски президент, който е останал на поста само един мандат.

Броенето на гласове в няколко щата, сред които Уисконсин, все още продължава.

Джо Байдън ще се обърне към нацията довечера. В речта си той ще призове за обединение на нацията. Новината, че той е новият президент на САЩ, е получил у дома със семейството си. Преди да стане кандидат за президент на Демократите, Байдън бе вицепрезидент на Барак Обама. Той е и най-дългогодишният сенатор на Делауеър.

По време на цялата си кампания Байдън залагаше на "душата на нацията" и обеща, че ще се постарае да излекува държавата, счупена от президентството на Тръмп.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама от Гешев по-*** е само Бойко. Честито на Байдън,а клоуна Тръмп в пенсия.
428
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до умен,Фигуранта винаги е бил най-простия, може да се направи пауърпойнто презентация по случая- снимки с юмручето, излагациите на Шипка, как Гешев влезна във фигуранството и разкри, че е руски шпионин и т.н.
427
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън катурна Тръмп в шанеца, да се готви Путин.
426
3
 
3
 
! Отговори
Натегачът Путин преди 3 години
Байдън дали разбра, че от вчера има много сериозен съмишленик голям природозащитник и борец срещу глобалното затопляне на име ВВПутин?
425
2
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
По CNN можете да гледате как американците празнуват началото комунизма. Не изтървайте тези интересни кадри, това ще остане в историята и се вижда само веднъж на 100 години.Американците са толкова заблудени колкото са и англичаните които мислят, че правят референдуми за Брекзит и остават с впечатление, че те решават да излязат от ЕС. Горките, няма как управляващите им да им кажат, че национал-социалистите не ги искат и, че колонизаторите ще бъдат роби. Полюсите се обърнаха.
424
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УМЕННапротив, точно сега Радеф стана най-простия президент защото Тръмп отпадна от класацията.
423
4
 
1
 
! Отговори
Куку бенд преди 3 години
Тръмп - у цирка веднага!
422
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън освободи света от човешкото недоразумение Тръмп. Дори само това да беше, то е достатъчно Байдън да влезе в световната история като "Президента освободител"Сигурен съм че следващото освобождение което ще направи Президента освободител ще е да освободи света от другото нечовешко недоразумение Путин.
421
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Идин Памперс сменя друг Памперс.Как СМРАД Днес упридили кой е новото гуведу ф Белия дом? Пу СНН и Фокса.
420
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв президент, нали наскоро беше казал че се кандидатира за сенатор??? Абе и аз съвсем се обърках вече...
419
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на американците. Вкараха си върл педофил за президент. Да им е честито!
418
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ситуация малко ми напомня на редовното изказване на футболните треньори: "аз поемам отговорността". И после нищо не се случва. Да поемеш отговорност не значи просто да кажеш "аз поемам отговорността". Същото е и с изборите. Да кажеш: "аз спечелих" не значи, че наистина си спечелил.
417
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече от Да България може частично да са доволни!
416
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тромпетистите освен да лъжат като патрона си Тръмп друго нищо не правят. Тръмп е ненадминат в лъгането. Спокойно могат да му дадат степен академик по лъгане. Все пак ако Тръмп иска да остави нещо смислено след ненужния си живот може да учреди по подобие на Нобел една Тръмпова ежегодна награда за най-големия световен лъжец на годината. Например Путин можеше да спечели тази награда през 2020 година, защото на изборите през 2012 година обеща, че в 2020 г. средната заплата в Русия ще е 2700 долара.
415
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сестрата на Камала Харис, Мая Харис е съветничка на Хилъри Клинтън. Нищо повече няма да кажа...
414
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари прикрити комунисти, на днешния ден освен, че Йосиф Байдън дойде на власт и е започнала октомврийската революция, е роден и Лев Троцки.Новото лобно място на комунизма е САЩ. Ако не искате доброволно, дори ние няма да ви гоним, господарят ви - Дявола ще ви призове под знамената. Договор се подписва с убеждение и в сърцето, нокога не е на хартия. Всеки ще си получи това което заслужава.
413
3
 
10
 
! Отговори
антифа преди 3 години
Мумията стана президент.
412
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Байдън е пич, така ли им викате вече на обичащите деца човече.
411
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Намалиха безработицата"Алоо, Путинджи Йово, Тръмп остави след себе си 5 милиона повече безработни отколкото завари при Обама.
410
4
 
11
 
! Отговори
и туй то преди 3 години
Не мога да повярвам,че американците са гласували за това водорасло!!!