13 млн. души в Тексас без ток и вода, топят сняг

Джо Байдън ще обяви бедствено положение
20 фев 2021 14:29,
74
13 млн. души в Тексас без ток и вода, топят сняг
Снимка: БГНЕС

Бедствено положение в Тексас ще обяви американският президент Джо Байдън. Това ще отвори пътя за отпускане на федерална помощ, след като заради студеното време щатът остана без ток дни наред.

Половината от населението на щата, около 13 милиона души все още нямат достъп до питейна вода. Причината са замръзналите тръби, а хората топят сняг, за да имат вода, съобщава Нова тв.

Вече е започнало възстановяване на електроподаването, но 180 хиляди домакинства все още са без ток.

В началото на седмицата температурите паднаха минус 18 градуса по Целзий.  В резултат на студа в Съединените щати са загинали 60 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
17
 
4
 
! Отговори
0.45 преди 3 години
Тексас е против зелената енергия.Енергийната фирма е частна и независима.А ако на покрива на всяка къща имаше панели и ако имаха ветрогенератори в щата сега щяха да са ок.
44
0
 
3
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Джеар е виновен.
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс ще закрие слънцето навсякъде, както в Тексас. Ще настане вечна зима и мъгла.
42
1
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Що ли не ми пука??
41
2
 
25
 
! Отговори
Проблеми преди 3 години
С тока имаше в студавете и в Западна Европа. Зелените енергозточници отказаха. Меркел се е молила на Макрон за ток от АЕЦ и въглищните ТЕЦ на Полша, коет одоказва още веднъж, че ужасно сме закъснели с АЕЦ Белене. От първа енергийна сила на Балканите, ще ни докарат до там да внасяме от Турция и Румъния.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей стига те бе ! ще ни разплачете . Дреме ми на мене за американците
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ ТАСС ли е политическо оръжие, ***? Другите статии цитират източници, които са руски институции.Държава, в която минималната заплата е на половината от българската и мъжете живеят горе-долу колкото в Африка, имала чиста водица като скандинавските страни. Ша ме скъсаш, майтапчийо!
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41Това е до тези,които пишат че в Русия е цветя и рози.По северните села не е много добре,а в северните градове по блоковете прозорците им са замразени и от вътре, и често има аварии,когато и отоплението им спира на най-студеното време и дни наред са на студено.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Тук не е до източници, а до нарушена мрежа. Ако ще и реактора на Emterprise да втржат, все тая ...
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 40То там има езичници живеещи в шатри ... и кво?
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия тези които живеят много на север,за тях са нормални температури -50 а най студеното място е точно в Сибир -70 градуса зимата.Децата там големите класове не ходят на училище,когато е -53.Тоалетните са им външни.Топят сняг за вода през зимата.Хората говорят един от тюркските езици някакъв си техен и имат азиатски вид-с дръпнати очи.Децата отивайки на училище навличат 6 слоя дрехи.Не знам,но ток имаха.Течаща вода в къщите и тоалетни нямат.А и да беше топло вътре в къщите.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случайно движението Texit набра голяма популярност и им спряха тока и водата. Тексас ще напусне щатите рано или късно!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36По цял свят има проблеми с питейната вода. Най-малки са в Русия, алпийските страни, Скандинавските страни по понятни причини. А ако е си разбрал, че Гугъл е политическо оръжие, значи си неспасяемо тъъъп!
32
2
 
17
 
! Отговори
Ейй преди 3 години
Ако беше Тръмп, щяха да изкарат него виновен ''демократите'', начело с бай Дръндрън и косматата баба Нанси !
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРуската система е желязна. Там по принцип десетина милиона нямат годна за пиене вода, а водата на половината от тия дето имат, е извън нормите. Не ми вярваш? Източници, които можеш да намериш в ГугълСтатия от ТАСС: Millions of Russians have no clean water access, Putin saysОще детайли:Russian Water Industry remains at CrossroadsPollutants and Heavy Metals Taint Moscows Water Supply10 FACTS ABOUT SANITATION IN RUSSIAАзиатска мизерия!!!
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото на глобалното затопляне. Ха ха ха. И поздрав от привържениците на зелената енергия.
29
3
 
17
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Да благодарят на зелените терористи
28
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето какво причинява консерватизма. Най-републиканският щат на САЩ се върна в каменната ера. Господ ги наказва.
27
1
 
17
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Интересно,възобновяемите енергоизточници с нищо не помагат на тексаците в студеното време!?Поразрових се в нета и открих нещо интересно-хора,които знаят какво се прави в студено време,казват,че по приницип хората в Тексас не са нясно,че при ниски минусови температури откритите тръбопровиди за вода или трябва да се източат,или да се изолират и затова има масово пукане на тръби!А нашите експерДи по възобновяеми източници знаят ли,че в студено време тая техвика не действа!?Поради незнание или...!?
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е карайте още на ВЕИ-та и се чудето що така вятър и слънце са пишман енергия да се правим на еко въпреки , че енергията необходима за произвеждане на тия безполезни ВЕИ-та е в пъти повече от колкото те провизвежда и замъсрсява в пъти повече от колкото директно да си горим газта в ТЕЦ-а или да караме на АЕЦ. Нищо да си правят още вятър и слънце и накрая ще го духат на тъмно...