Тръмп скочи на Байдън заради Афганистан

Това било най-голямото външнополитическо унижение
71
Тръмп скочи на Байдън заради Афганистан
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вчера нападна остро настоящия държавен глава Джо Байдън за начина, по който ръководи изтеглянето на американските сили от Афганистан, което нарече "най-голямото външнополитическо унижение" в американската история, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Републиканецът Тръмп, който е намеквал за възможност да се кандидатира отново за президент през 2024 г., многократно обвини демократа Байдън за падането на Афганистан под контрола на талибаните, макар че американското изтегляне, което предизвика провала на афганистанските правителствени сили, беше договорено от собствената му администрация.

Нескопосаното изтегляне от Афганистан, ръководено от Байдън, е най-удивителната проява на брутална некомпетентност от национален лидер, случвала се някога, заяви Тръмп на шумно партийно събитие с множество негови привърженици, край Кълмън в щата Алабама.

Лидерите на талибаните се опитват да сформират ново правителство след като техните бойци преминаха устремно през страната докато силите на САЩ се изтегляха след две десетилетия присъствие, а подкрепяните от Запада правителство и военни рухваха.

Байдън, от своя страна, разкритикува афганистанските военни за това, че са отказали да се сражават, осъди вече отстраненото афганистанско правителство и заяви, че е наследил от Тръмп лошо споразумение за изтегляне.

На митинга Тръмп хвърли вината за ситуацията върху Байдън и каза, че той не е следвал изготвения от неговата администрация план и съжали, че американски служители и военна техника са били изоставени при изтеглянето на войските.

Това не е изтегляне. Това е пълна капитулация, отсече Тръмп.

Той заяви, че талибаните, с които е преговарял, са го уважавали. Тръмп предположи, че бързото завземане на властта в Афганистан не би се случило, ако той още беше на президентския пост.

Можеше да си тръгнем с чест, подчерта Тръмп. А вместо това си тръгнахме с точно обратното на чест, изтъкна бившият президент на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: АфганистанТръмпБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
NERDYPOP преди 2 години
До Анонимен 59 ааааааааааааааааааааааааахахахахахааха хахахахаха
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
59, няма нужда да се хваля с нищо, чувствам се отлично и нищо не ми куца! А изразът е друг! "Кажи ми какво мислиш за феминизма, за да ти кажа колко умен или глупав си"! Има и друг израз! - "Има ли жена, има проблем, няма жена, няма проблем!" Велик е мъжкият пол сравнен с женския, а аз съм представител на този пол! Може би твоето канче да е празно и само трака, без да имаш полза от него!
54
5
 
3
 
! Отговори
NERDYPOP преди 2 години
До Анонимен 56 Мене така ми се чини за тебе Анонимен ;) Нещо прекалено много мразиш и много се оправдаваш - има нещо. Свръхкомпенсираш. Има един израз "Кажи ми с какво се хвалиш, за да ти кажа какво ти куца" - оставам да помислиш над думите ми, но знам че няма да го направиш, защото си велик и канчето ти е пълно вече :)
53
4
 
3
 
! Отговори
Жоро Жорев преди 2 години
До Анонимен 54 хаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххаха и ти, и ти хаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххаха Продължавай, моля те, много ме кефят коментарите ти хаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххахахаххаха
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жоро Жорев, сега вече надмина себе си по правопис и правоговор. Само ти си знаеш, какво точно искаш да кажеш! Чини ми се да си жена, озлобена от мъжкото превъзходство и от яд, че талибаните изчистват страната си от американската "демокрация" и феминизъм, почна словесно да заекваш. Ако Бонго иска да ми е приятел, бившия или настоящия от него зависи. Ако пък иска да ми е враг, негова си работа. Аз си имам много приятели в реала и никой от тях не е феминист-женозащитник на феми-извратенията.
51
5
 
4
 
! Отговори
Жоро Жорев преди 2 години
До Анонимен 54 Екстра си! Давай в същия дух. Доводите ти са ЧУК! Между другото Бонго, който споменаваш толкова често, приятелят ти ли е? Бившият? Въображаем приятел? или алтернативно его? А бе, няма значение кой е - важното е, че ти е за пример и на по него се мериш ;)
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жоро Жорев, то пък твоят правопис, че и правоговор кърти мивки! "за разбиранията ти ще викаме" ?!? Колко интересно? Ще викате, вместо да говорите нормално! Ти ако си бит от жена аз не съм. Ще ми се някоя да се опита да бе бие, ама ей на! Няма желаещи жени! То и мъже трудно ще искат да се бият с мен, но зад клавиатурата дори и Бонго можел да ме пребие, щото не искам жените да са равноправни с мен. За разбиранията ми принос имат майка ми-инкубатора и баба ми. Баща ми осеменителя ме е създал!
49
3
 
5
 
! Отговори
Жоро Жорев преди 2 години
До Анонимен 51 Налъмите са цъфнали отдавна бако, няма да си първия бит от жена хахахахахахахаха сладур! Не се напъвай толкова - зад клавиатурата всеки може да се дуе. Но пък коментарите ти са екстра забавни и като правопис, и като правоговор... А за разбиранията ти ще викаме, че са виновни май-ка ти инкубатора и баща ти заченителя. Дано нямаш дъщери ,чийто мъже да ги третират като инкубатори щото нали "Малките момиченца са подрастващи инкубатори"
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51, ще ме пребиеш, когато цъфнат налъмите. Той и Бонго щял да ме пребива! В момента този ти коментар те прави жена-феминистка. Нямаш представа от физиката ми, и колко съм отмъстителен към феминистите, ама карай! Мечтай си да ме пребиеш! 48, аз пък подозирам че ти си мека китка или ***, както искаш го разбирай. Майка ми ме е родила, а баща ми ме е заченал. Теб сигурно щъркела те е донесал и си заченат от "Светия Дух"! Може би се мислиш за повече от Наполеон, и да не казвам какво е казал за
47
3
 
4
 
! Отговори
Леля ти Марче преди 2 години
До Анонимен 38: "Никой мъж не се страхува от жена, защото винаги може да я пребие от бой" - имам ерин въпрос: Сега аз ако те пребия примерно, туй прави ли ме мене мъж или тебе те прави жена?
46
3
 
4
 
! Отговори
ГолЕм мъж преди 2 години
До Анонимен 46.. е... не, няма да им стиска, естествено. За това трябват топки хахахахахахаха Нали им виждаш посанията?! Колко ***, емоционално, ментлно и образователно ограничен трябва да си, че да пишеш такива неща... нали се сещаш, че това е мнението им за техните жени, дъщери, майки... жалкичка са
45
4
 
4
 
! Отговори
XXYX преди 2 години
Тук е пълно с ball-less home trolls... Кефи ме как се надъхвате срещу жените - ще ги биете, ще ги таковате и онокаовате... Така ли говорите на жените, майките и дъщерите си? За един преАтел питам... Чета ви коментарите и съм сигурен, че всички коментиращи по този начин са не под чехъл, ами под кубинка в къщи, и писането на коментари ви е отдушника... ***... ама продължавайт - некви забавни сте ;) радвате ме
44
2
 
3
 
! Отговори
мъжки инкубатор преди 2 години
До Анонимен 37. Интересно мнение имаш за майка си - подозирам, че е жена, или..? хахахахахах
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46, стига си се пенлевила! Не щем да отиваме в Афганистан, искаме и при нас отношението към жените да е както при талибаните. Не искаме женска равенство с мъжете, а жените да си знаят мястото. Тръмп им строши краката на феминистките, а дъртият пърцолник пак ги овласти и ги сложи на пиедестал, вместо да им запуши устите завинаги!
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 и 38 - ако толкова много ви харесват талибаните и искате да се правите на мъже не забравяйте че имате свободата да отидете в Афганистан и да живеете там. Ще ви стиска ли?
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако теоретично 45 измислен президент дойде в БГ и купи голф игрище и наеме всички тези които толкова го превъзнасят - какво ще пишат или приказват след 1 година или даже само след 6 месеца? Тогава ще си приказваме. Много ги разбирате тези работи - истински бил, велик бил. Най-лицемерният и лъжлив президент в историята на щатите.А за споразумението на държавата САЩ в Доха от Март 2020 с терористичната и извън закона организация на талибаните без участието на Афганистанското правителство?
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самото *президенство* на памперса си е унижение за свободна Америка и тотален позор.
39
3
 
4
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Ух какви сте лъжци фенките на оранжевия!
38
3
 
5
 
! Отговори
Унижение наистина преди 2 години
В момента чакам доставка от 2 американски фирми. Едната доставка е предплатена. В момента там фирмите НЕ РАБОТЯТ. Въпрос кой им плаща. Всичко в меката на капитализма и демокрацията е лъжа
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп се договори за изтегляне,а не за БЯГСТВО и зарязване на 5 модерни бази плюс въоръжението,както направи назначения за Резидент Байдън. Между другото талибаните са свалили позорно американския флаг от посолството на САЩ в Кабул и са сложили на сградата талибанския.Пореден позор и унижение за САЩ !