САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин

Те ще бъдат приети ако ситуацията с Украйна се влоши
20 яну 2022 20:18, Нели Христова
437
САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ.

Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени.

Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

- Обявяване на "подкрепяните от Русия" сили в Донбас за терористи и признаване на Русия за спонсор на тероризма;

- Забрана за операции с руски държавен дълг;

- Мерки срещу "Северен поток-2", включително свързаните с него организации и техните акционери;

- Замразяване на финансирането на диалога за киберсигурност, докато не приключат атаките срещу американски агенции;

- Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски;

- Санкции срещу президента на Русия Владимир Путин, всички членове на правителството, както и срещу руски официални лица и сили за сигурност, включително прессекретаря на руския лидер Дмитрий Песков, кмета на Москва Сергей Собянин, първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителя на ЦИК Ела Памфилова, началника на президентския щаб Антон Вайно, директора на ФСБ Александър Бортников, ръководителя на „Росгвардия“ Виктор Золотов и главния прокурор Юрий Чайка;

- Санкции срещу руски бизнесмени: Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Игор Сечин, Алексей Милер, Андрей Костин, Генадий Тимченко, Дмитрий Риболовлев, Михаил Фридман, Петър Авен, Михаил Гуцериев и Александър Винокуров;

- Санкции срещу журналисти: главния редактор на „Russia Today“ и RT Маргарита Симонян, телевизионния и радиоводещ Владимир Соловьов и главния изпълнителен директор на „Channel One“ Константин Ернст.

Ден по-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на пресконференция, посветена на едногодишния му мандат, че Вашингтон е готов да приеме нов пакет от ограничения срещу Москва, ако ситуацията в Украйна се влоши. Сред възможните мерки той посочи забрана за руските банки да извършват трансакции в долари и изключването им от SWIFT.

"Не по-късно от 30 дни след датата на внасяне на този законопроект държавният секретар ще обяви Руската федерация за държава, чието правителство многократно е оказвало подкрепа на международния тероризъм (по-известна като "държава-спонсор на тероризма")", гласи текстът на проекта.

В документа също така се посочва, че след въвеждането на закона президентът на САЩ трябва да представи на комисиите на Конгреса доклад за състоянието и източниците на доходи на Владимир Путин и членовете на неговото семейство.

Не по-късно от 10 дни след датата на приемане на този закон президентът ще наложи санкции на всяка организация, отговорна за планирането, строителството, поддръжката, финансирането или експлоатацията на "Северен поток-2" или неин сътрудник, както и срещу всеки друг служител на компанията или основен акционер с контролен дял в организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия мюсюлманите са колкото една държава като Румъния муахаха
200
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На приятелския видео разговор другарят Си покани русия си колега своя приятел Владимир Путин да посети лично олимпиадата в Китай. По рано другарят Си заяви, че Джо Байдън и без това не е поканен, по повод заявлението за политически бойкот на олимпидата в Китай от САЩ. С това другарят Си ясно показа на Джо Байдън кои са приятелите на Китай, а ти - ти си приятел на Зеленски.
199
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва и Пекин ще бъдат първите, които ще създадат нов технологичен ред и така ще си осигурят абсолютно глобално лидерство в края на XXI- първата половина на XXII век. Западът не може да предотврати това по никакъв начин.
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спонсор на тероризма... тия сега ли откриха топлата вода.
197
1
 
2
 
! Отговори
Алоу преди 2 години
До АнонименХиперзвуковата ракета имала отклонение от целта 15км....Чул-недочул,разбрал-недоразбрал.Първите хиперзвукови ракети имаха такъв проблем-не ставаха за подвижни цели,поради специфика в навигацията.Тоест,като се зададат координатите,докато ракетата пристигне до целта(самолетоносач) тя е на километри.Такава ракета е Кинжал,която става само за стационарни обекти(като ПРО-то в Полша и Румъния).При следващите модели нещата са коренно различни.Впрочем,при ядрен заряд идеална точност не е нуж
196
5
 
1
 
! Отговори
Наистина ? преди 2 години
Толкова ли е важна Украйна? Да!!
195
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът има още по-голямо желание да постави Русия на нейно място, но няма сили.
194
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна нямя шанс. Никой не знае как ще стане този път, но определено не както беше преди с Крим, и не както се очаква.
193
6
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Тук някакви троляцu са готови да продадат България за няколко копейки.
192
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има жито ,дървесина диаманти оръжия газ има огромни девствени територии с неразработени ресурси ,но няма как да върви напред с този подход
191
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България съществува, защото я има Русия. Траките, т. с. Галите - Франките са Юдеи. Българите са Мизите, те са Словените - Славяните.
190
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Председателят на Китайската комунистическа партия другарят Си Цзипин обяви, че договорът за газопровода Силата на Сибир 2 (който минава през Казахстан) е окончателно подписан и започва изграждането му. Русия доставя 170-180 милиарда куб/м газ в Европа. В следващите години около 110 милиарда куб/м от този обем ще бъдат насочени през Китай, по газопровода Силата на Сибир 2, който минава през Казахстан. През това време Европа трябва да намери начин да осигури намалените количества от други източници ако иска да избегне пълен крах на икономиката си.
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 - Имат бе , нали гледат Netflix , Турски и Индийски сериали !
188
3
 
1
 
! Отговори
Не е сама преди 2 години
С Русия са всички тюркски държави без Турция ,която е на интереса клати феса ,но Сирия Афганистан половин Африка Венецуела Куба Виетнам Беларус Корея Армения Сърбия (за бази става ) и др
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203 Това което ми го пишеш е възможно само за кинжал, който всъщност си е една МБР и само в последните 50-100 километра навлиза във плътните слоеве на атмосферата. Когато навлезеш с 6-7 хиляди километра скорост в атмосферата повърхността на ракетата започва да се разтопява температурата се вдига над 4000 градуса и такава ракета остава сляпа за всякакви радовълни за 7-8 минути. Насочването към целта в този момент е възможно само с жироскопи, но то е много много неточно.
186
1
 
1
 
! Отговори
По силни от хауса преди 2 години
За съжаление наистина живеем в острова на лошия късмет. Някои ги е страх от смъртта и решиха да станат "По силни от хауса". И Живков мислеха че ще е вечен а го замениха други полуживи
185
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 214САщ издава звуци на умиращ чакал."/////Айде, бе кога най-после ще умре,САЩ, пренадахме се?! Бая хора живееха и чакаха това да стане и го недоживяха.Все пак видяха разпада на Империята на злото СССР, а на САЩ ядец, жилави тия американци и нещат да мрът!
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става тук , България да не е излязла от НАТО ???
183
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Кое да санкционираш на 1/6-та от световната суша. Дори да си представим це няма заобикаляш свят около Русия, тя си има ресурси и територии за да си е самодостатъцна.
182
10
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Русия била осигурила своята "пълна" безопасност ?Ами тогава защо са струпали войска на Украинската граница Бе, да не ги нападне някой ли?