След изказването на Байдън: САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия

Вчера президентът на Америка заяви, че Путин не може да остане на власн
27 мар 2022 19:12, Нели Христова
76
След изказването на Байдън: САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия
Снимка: БГНЕС

САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия, каза пред репортери днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс. Блинкън визираше вчерашното изказване на американския президент Джо Байдън, който заяви, че Владимир Путин "не може да остане на власт", предаде БТА.

"Смятам, че Байдън снощи отбеляза просто, че на Путин не може да бъде позволено да води война или да проявява агресия срещу Украйна или когото и да било", каза Блинкън, който е на посещение в Ерусалим. "Както знаете и както сме казвали многократно, ние нямаме стратегия за смяна на режима в Русия - или където и да било", добави той.

Посещението на американския дипломат в региона ще се фокусира върху руската инвазия в Украйна, но ще бъдат обсъдени и други теми, като например "дестабилизиращите действия" на Иран и отношенията между Израел и Палестина, отбелязва ДПА, позовавайки се на информация от Държавния департамент на САЩ. Освен Израел до средата на седмицата Блинкън ще посети и окупирания Западен бряг, Мароко и Алжир.

Определяни от Израел като исторически разговори между шест държави ще се проведат в селото Сде Бокер в южната част на страната, което се смята за символ на ционисткия пионерски дух. Там са погребани основателят и първи премиер на Израел Давид Бен-Гурион и съпругата му Паула. Срещите и изявленията след тях са насрочени за утре. В разговорите освен Блинкън ще участват и представители на ОАЕ, Бахрейн, Мароко и Египет.

През септември 2020 г. Израел подписа споразумения за официално нормализиране на дипломатическите отношения с Бахрейн и ОАЕ въпреки израелско-палестинксия конфликт. Дипломатическото сближаване беше в резултат основно на икономически съображения, но беше сформиран и съюз срещу Иран. Преди това само две арабски държави - Египет и Йордания - поддържаха дипломатически връзки с Израел, предаде "Вести".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Тъй, тъй - Байдъна плещи глупости, а Блинкин ходи и маже след него.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай небърза никъде.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле божке.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ нямали стратегия за смяна на режима в Русия?! Абе те нали не се намесваха във вътрешните работи на другите страни? От написаното разбирам, че намерение имат, но стратегия още нямат. Стандартната стратегия в последно време нещо не работи.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взеха да лъжат и да мажат повече от един етнос. Грозна работа, света май скоро ще се отдръпне от тях. Не може едно да говорят, а действията им да са съвсем друго. Пуснаха ковид далеко от тях в лабораторията в Ухан и съсипаха света, после уж ваксината, им напълни джобовете. Непрекъснато ни лъжат.
63
0
 
14
 
! Отговори
Моля!!! преди 2 години
САЩ не са престанали да се месят и то най-грубо - организиране на преврати, цветни революции, бомбардировки...
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те нямат интерес да го сменят. Как иначе ще пробутат оръжията и петрола си на Европа
61
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да нямат стратегия. Важното е да я изпълнят и то в по-кратки срокове.
60
0
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
При условие, че са сменили поне дузина правителства с преврати, значи и този лъже нагло и безогледно. Но политик да казва истината е много рядко, а ако е и американец, значи изключено.
59
0
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Американците тук много да внимават защото тръгнал ли да си налагат "демокрацията" в Русия държавизата им ще заприлича на един гьол !
58
0
 
8
 
! Отговори
СССР преди 2 години
От бъдещия проток "Другаря Сталин" се обадиха.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще се мешат, където нямат работа. Я да хапват ядрени ракети извращения американски.
56
0
 
9
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
...или когато ти се налага да обясняваш,че главнокомандващият ти,няма идея какво говори.Щеше да е смешно,ако не беше страшно.Кой да знае че филма Идиотокрация,ще се окаже пророчески
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ постигна успех. Русия е във война, Запада наложи всички санкции. Путин е мечтаният лидер на Русия и Съветския съюз за САЩ и Западна Европа. Никакво размекване на режима, перестройки, гласност, демокрация.
54
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как Америка ще свали от власт Путин? то е смешно само като си го помислиш. Ще му пратят отрова или ще направят атентат? Или пък ще пратят убиец на ЦРУ? Или вече по познатия сценарий Кенеди ще накарат един психопат да го убие а после ще убият психопата? Такава смехория че дано трезвомислещите хора в Американското управление озаптят този самозабравил се човек. Обаче когато разумът спи се раждат чудовища. Гоя много хубаво го е нарисувал.
53
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53 за 1 месец да обединиш Русия и Китай, да накараш Саудитска Арабия да ги защити и да подтикнеш Бразилия да се опълчи на САЩ в защита на Русия? Уау, признавам го на Байдън. Такъв убийствено съвършен съюз никой никога не би могъл да сътвори. Но той го направи. Браво! Светът вече живее по нови правила и в нов ред... ако още не сте го разбрали!
52
2
 
5
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 2 години
....няма как интелигентен човек да не повярва на това заявление, много е автентично, много истинско!
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 точно между редовете се чете. А че ония в Русия са ОМни факт, доста са омммм, щом още реагират сравнително спокойно и обмислено на провокациите на дедодо. На последния изобщо не му пука, че Европа ще го отнесе. Може пък и това да иска... поне според прочита между редовете!
50
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 1 месец да направиш от остатъчна Русия трудов лагер и севернокорейска икономика? Няма по-голям успех. Никаква смяна, никакви нови Горбачовци да предават пак Съветския съюз. Забраняваме.
49
1
 
3
 
! Отговори
До Qanon преди 2 години
Какво става бре, Джон Кенеди мл нали уж щеше да се завръща? Или пак ви преметнаха, безмозъчни кюанони хахаха