Милиони американци студуват, нахлу още арктически въздух и сняг

В Монтана и Дакота се очакват до минус 56 градуса по Целзий
15 яну 2024 09:10, Елка Василева
84
Милиони американци студуват, нахлу още арктически въздух и сняг
Снимка: архив, БГНЕС

Мразовито време обхвана голяма част от САЩ в неделния ден, а арктическите бури създадоха условия за виелици на североизток и натрупване на сняг в южни райони, предаде Асошиейтед прес.

Националната метеорологична служба предупреди, че силният вятър в щатите Монтана и Дакота може да доведе до минус 56 градуса по Целзий.

Приблизително 95 милиона души живеят в региони, за които са били издадени предупреждения за вятър и температури под минус 17 градуса по Целзий според Националната метеорологична служба.

Синоптиците казаха, че се очаква големият студ да достигне на юг до северните части на щата Тексас.

Дори в части от Северна Луизиана, Алабама и Джорджия също наваля сняг.

Властите предупредиха хората да не шофират по пътищата в Бъфало, в щата Ню Йорк на границата с Канада, където прогнозата е за снеговалеж до 60 сантиметра. Повече от половината полети до и от международното летище на Бъфало бяха отменени. Засегнати са летища в цялата страна. Десетки полети бяха отменени или забавени на международното летище О'Хеър в Чикаго, на международното летище в Денвър и на международното летище на Сиатъл.

Синоптиците също предупредиха днес, че интензивните снеговалежи и пориви на вятъра могат да причинят драстични и внезапни спадове на видимостта в източна Пенсилвания и части от северен Ню Джърси и Делауеър.

Друга арктическа буря, която донесе обилен снеговалеж в Скалистите планини, изглежда ще се премести на юг и може да донесе до 15 сантиметра сняг в части от Арканзас, Северен Мисисипи и Западен Тенеси.

Губернаторката на Арканзас Сара Сандърс обяви извънредно положение.

Повече от 150 000 домове и фирми в Орегон останаха без електричество след силни снежни бури. Повсеместни прекъсвания на тока, засегнали десетки хиляди домакинства, имаше в Мичиган и Уисконсин.

Лошото време в Орегон стана причина за смъртта на трима души.

Смъртни случаи, свързани със студа и снега, вече бяха регистрирани по-рано през седмицата в Калифорния, Айдахо, Илинойс и Уисконсин.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глобално затопляне няма. Навлизаме в нова ледена епоха и подобни новини ще стават все по-чести. Да не говорим, че поради прекалената изкуствена манипулация на климата от известен брой държави Земята обикновено отвръща по начини, които няма много да ни харесат.
52
1
 
3
 
! Отговори
Изместването през преди 4 месеца
последните 20 години е с доста голяма скорост ~ 50 мили на годинаможе да се види как преди 100 или 200 години се е местило по-бавно на година.което ще рече че има един вид ускорение на изместването "от там идва и глобалното затопляне" понеже полюса се мести условно "нагоре" земната повърхност се придвижва "надоло" така замръзналите зони стават по-топли с 50 мили на година.https://en.wikipedia.org/wiki/Polar_drift
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глобалното затопляне не прощава.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Електрическите стълбове са дървени колове, тук-там окичени с трансформатори.
49
2
 
5
 
! Отговори
Gogo преди 4 месеца
Да, така ще е то тук на земятакойто мисли че всичко ще е по мед и масло е сбъркал!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Там електрическите стълбове са дървени колове . Ясно видими дори и в съвременните холивудски филми
47
2
 
13
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 месеца
Байдън мръзнат ли му крайниците?
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега в Оймякон е 18:25 часа и е -54. Вятърът е под 2 м/с. Почти безветрено. Усеща се като -59. Вчера по това време беше -56 градуса по Целзий.
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е виновен...оставил е отворена вратата към Сибир.....
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А в Канада на плаж ли ходят, че само със САЩ ни занимавате?
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е -56 и в Оймякон няма. Наистина като че ли полюсите са се разместили. Не ще да е "глобално затопляне", а разместване на климатичните пояси по-скоро.
42
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Промяната преди 4 месеца
Нека;)))
41
4
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 4 месеца
"Понеже няма глобално затопляне в България януари месец няма сняг , няма дъжд след няколко дни ще е 18 гр ;))) Разходи са да видиш язовирите на половина са празни. Още 10г с това темпо и няма да имаш вода за нищо." - - -Май от ТВ не ставаш. До сега три пъти валя сняг, по Стара планина е само сняг, язовирите в момента са пълни, поне около планините и до събота си отцепи -11 през нощта и -6 дневни. Теб ако те топлят екоталибаните с някой цент, ние за цепенака тук плащаме по 400 лв. на жилище ток.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато в Русия благоденстват,Западът продълглжава да гние ....като мушмулата.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"в Якутия имат подобни температури + вятър - тан ме знам как издържат хората" - - - Якутия е в Източен Сибирь. Има един блогер якут, който цяла зима през ден-два публикува видео от Саха-Якутия. Той често готви на двора в минус 40-50 градуса. - Готви на печка на дърва. Димът от kюнeцa /1,2 м./ на печката се издига право нагоре. Няма никакъв вчтър. Слънцето свети ярко на два пръста над хоризонта.
38
4
 
9
 
! Отговори
До Пропаганда преди 4 месеца
Ти си пропаганда. Никога до преди 10-тина години не са имали такива зими, като сега. Не го пожелавам на никого - нито цазентвам, нито пиша за копейки като теб, но от няколко години имат проблем с климата и с електричеството в северните си части, както имат проблеми и в Канада. Четете на английски и руски чужди новини, нашинтеще ви информират най-много за мис скиликон. Но вие тRоловете, не знаете и чужди езици, не можете дори информация да намерите.
37
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
95 % от краварските къщи са от дъски и картон и под наем. Не може да се сравнява с панелка
36
1
 
14
 
! Отговори
дедо Станко преди 4 месеца
До Анонимен а тая опорка кой къде ходел е по-стара и от мене. В Корея пращало детенцето. Личи си че си малък и глупавичък. Милиони били отишли. Да, отидоха. Можеш ли да ми посочиш ЕДИН поне един дето е отишъл да слугува в САЩ или Европа щото бил антикомунист. Дечко, хората отидоха ЗА ПАРИ а не заради някакви кухи идеологии. Тия опорки останаха да ги повтарят бедните и неграмотни селянчетта които две думи не могат да вържат на български а пък какво остава за чужд език и за това си стоят на село.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До дървения философ 22 Ама ти наистина си абсолютен *** или trollиш за центове. Само човек, неживял по време на соца може да изпише толкова несъстоятелни неща. Хем ми е жал за вас незрящите, хем си мисля, че имате късмет, защото ако действително знаехте как се живееше тогава, съпоставката с днешното пластмасово време щеше да ви докара депресия.
34
18
 
8
 
! Отговори
Пропаганда преди 4 месеца
А, бе, пропагандатори такива.."Милиони американци мръзнат".. САЩ винаги са имали тежки зими, но населението им не мръзне като в Русия и разни други "светли социалистически" страни. Естествено, че ги предупреждават да не излизат навън и да не пътуват. А да си стоят в къщите на топло. Къщи, които панелките ви само имитират..