Милиони американци студуват, нахлу още арктически въздух и сняг

В Монтана и Дакота се очакват до минус 56 градуса по Целзий
15 яну 2024 09:10, Елка Василева
84
Милиони американци студуват, нахлу още арктически въздух и сняг
Снимка: архив, БГНЕС

Мразовито време обхвана голяма част от САЩ в неделния ден, а арктическите бури създадоха условия за виелици на североизток и натрупване на сняг в южни райони, предаде Асошиейтед прес.

Националната метеорологична служба предупреди, че силният вятър в щатите Монтана и Дакота може да доведе до минус 56 градуса по Целзий.

Приблизително 95 милиона души живеят в региони, за които са били издадени предупреждения за вятър и температури под минус 17 градуса по Целзий според Националната метеорологична служба.

Синоптиците казаха, че се очаква големият студ да достигне на юг до северните части на щата Тексас.

Дори в части от Северна Луизиана, Алабама и Джорджия също наваля сняг.

Властите предупредиха хората да не шофират по пътищата в Бъфало, в щата Ню Йорк на границата с Канада, където прогнозата е за снеговалеж до 60 сантиметра. Повече от половината полети до и от международното летище на Бъфало бяха отменени. Засегнати са летища в цялата страна. Десетки полети бяха отменени или забавени на международното летище О'Хеър в Чикаго, на международното летище в Денвър и на международното летище на Сиатъл.

Синоптиците също предупредиха днес, че интензивните снеговалежи и пориви на вятъра могат да причинят драстични и внезапни спадове на видимостта в източна Пенсилвания и части от северен Ню Джърси и Делауеър.

Друга арктическа буря, която донесе обилен снеговалеж в Скалистите планини, изглежда ще се премести на юг и може да донесе до 15 сантиметра сняг в части от Арканзас, Северен Мисисипи и Западен Тенеси.

Губернаторката на Арканзас Сара Сандърс обяви извънредно положение.

Повече от 150 000 домове и фирми в Орегон останаха без електричество след силни снежни бури. Повсеместни прекъсвания на тока, засегнали десетки хиляди домакинства, имаше в Мичиган и Уисконсин.

Лошото време в Орегон стана причина за смъртта на трима души.

Смъртни случаи, свързани със студа и снега, вече бяха регистрирани по-рано през седмицата в Калифорния, Айдахо, Илинойс и Уисконсин.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
18
 
! Отговори
дедо Станко преди 4 месеца
До Анонимен А аз най-обичам родените през 2005 да ми обясняват компетентно какво е било през 1980 по времето на комунизма...... Клони му се привиждали на форумното юначе. Я първо вземи да порастнеш .
32
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще не отидеш да живееш в Северна Корея бе клоун ? Над 1 милион Българи отидоха в САЩ? Над 1 милион има в Европа ? Ти защо не отидеш при модела, където твърдиш че ти харесва ? *** : )))) Айде отиди 10г в северна Корея : ))) Покажи ни там как животнщ има . Що седиш в "гадния" ЕС и ползваш американския Интернет по цял ден.
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пещерна демокрация. Най великата демокрация
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 33 Ти само историята знаеш. Обаче историята се пише от победителите. Така че истината не я знаеш.
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 30 Всички знаем историята на комунизма не ми трябват ти да ми казваш, колко хубаво е било. Клоун. За такива като теб само висок клон.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
така е като немат киумиур и дърва - ша мразнат - ела да видиш как гори печката - ако ще и да на затрупа - пак ще топло и ще може и хляб да опечаеме и мръвка и винце да пийнеме
27
6
 
11
 
! Отговори
От хората преди 4 месеца
До 21-Миризливото си е ***.Не ти знам годините,но сигурно не си чел историята,а слушаш тези от посолствата какво ти набиват в главата.Да знаеш,че ум с фуния не се налива.С такива като теб България си отива.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 22 ей нежен червенопитек умствения ти капацитет е на амеба. Не се занимавай с глобално затопляне, а отивай да копаеш картофи селккаа.
25
5
 
14
 
! Отговори
anonymous преди 4 месеца
малко им е
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 15..ами заради такива... безконтролни изцепки.... се сгромоляса социализЪма...нали разбираш...че така не можеше повече...
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми да си купят по една шапка yшaнка. Много са хубави тия шапки, много топлят.
22
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 15 Да не говорим в какво положение завариха милиниолоте вашите социалистипески домове. Без изолации, дървени криви стари прозорци, нулева хигиена , влага и мухъл, потънали в мизерия и мишки мазета , стари и грозни автомобили, гардероба ви беше само от робожки и евтини дрехи с еднакви цветове, техника почти нямахте , дори тоалетна хартия намахте. Бърсахтее си г1ззаа с вестника на комунистите... какво унижение само.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми да си купят по една шапка ***. Много са хубави тия шапки, много топлят.
20
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 15 По соца си държал прозореца отворен ама в сънища си. Комунистите ви хвърляха малко дърва и нафта , за дс не умрете от студ. Всички имахте печки и миришехте на кенефф. Мазите бяха ви бяха пълни с консерви, защото магазините на социалъзма бяха празни. Ток почти нямаше , защото комунистите го инасяха нанвън и прибираха парите в русия. По мизерен живот едвали е имало в историята на България и нейните царства.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ако пътувате натам тези дни, носете си топли дрехи... остава да ни осведомите и в Магадан каква е температурата, а може и в Пхенян...
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Измряха клошарите и наркоманите 50 милиона у ФАЩ :)))
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 8 Понеже няма глобално затопляне в България януари месец няма сняг , няма дъжд след няколко дни ще е 18 гр ;))) Разходи са да видиш язовирите на половина са празни. Още 10г с това темпо и няма да имаш вода за нищо.
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
галям проблем -колко милиарда ни взеха тия кравари сега и да ги отопляваме ли- като прочетеш тяхните данни за индианците-80 милиона стопени през 19 век с болести и 40 лаборатории в украина американски - правете си изводи ако имате глави-за тях всички останали са разходен материал
15
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 10 Мани го, милениалчетата нямат представа от нищо. Помня като малка (по "съветско") как държахме прозорците открехнати цяла зима, че не се търпеше от жега. А в момента съм с два пуловера и въпреки това плащам безумно високи сметки...
14
3
 
6
 
! Отговори
ПРЕДУПРЕЖДУНИЕ преди 4 месеца
за подготовка на населението в Щатите за евентуално изместване на Северния полюс близо до Щатите, някъде в Тихия океан.