Киев: Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия

Силите за отбрана на Украйна удържат отбранителни позиции
Обновена: 24 фев 2022 14:44 | 24 фев 2022 09:10, Елка Василева
71
Киев: Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия. Това заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН.

Още по темата
Днес в 05:00 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивно да обстрелват наши подразделения в Източна Украйна, нанесоха и ракетно-бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерне, Кулбакино, Чугуив, Краматорск, Чорнобаивка и по военни обекти на украинските въоръжени сили.

Същевременно агресорът започна артилерийски обстрели на територията и селищата в Украйна по протежението на държавната граница, се казва в съобщение на Генщаба.

Силите за отбрана на Украйна са в пълна бойна готовност, заели са и удържат отбранителни позиции. Ситуацията е контролируема, добавя командването.

Генералният щаб заяви, че информацията за руски войскови десант в Одеса не отговаря на истината.

Украинската армия съобщи, че пет руски самолета и един руски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс.

Русия отрече да са свалени руски самолети над Украйна, информира РИА Новости, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Работил съм с украинци. Кофти племе са. Не останах с добри впечатления. А за войната Путин е прав донякъде. Издевателства ли са над двете републики. В крим даже и питейната вода са им спрели на руснаците. Еми то търпението си има граници
51
2
 
2
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
колко самолета отразихте??? Сега цяла украйна ще разбере как са живели в ДнР и ЛНР! Отстрани много лесно се коментира всичко, но когато си в същото положение, филма е съвсем друг!
50
3
 
7
 
! Отговори
сс преди 2 години
Наглите англосакси сатанисти си пият уискито и гледат как се избиват братя християни както винаги не се знае точно срещу кого да се воюва.... и кой е истинския противник....
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко самолета имат украинците?
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да им кажа на русофилите. Тези които освобождаваха България през 1877-1878 бяха предимно украинци. 7000 украинци жертва от общо 11600 руски жертви във войната. Втората световна война украинците бяха главната сила която учястваше във войната. 9 милиона украински военни жертви а не цивилни, което отново е повече от половината военни жертви на СССР. Така че русофилите изобщо да не подценяват Украйна, да не се окаже накрая че Украйна е влезнала в Москва.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха свалили 5 самолета, с какво бе, още на 2рата минута ви ликвидира ха ПВО то, с прашки ли ги свалите.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва! Украинците трябва да се борят за своята Родина!Мъртвите руски войници ще лежат на съвестта на руския фюрер Путин!
45
3
 
7
 
! Отговори
Яко преди 2 години
С този миномет от снимката и ще удържат авиацията?
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде време за разплата. Фашистите ще платят за всичките си подлости и престъпления. Включително и за изгорените живи хора в Одеса.
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя българи, след няколко часа, когато Москва падне, България ще бъде обявена за враг на Украйна. Оказа се, че Б. Борисов е подарил куче на Путин под натиска на президента Радев. И сега като питат Путин от де е кучето, ко праим питам ? Оня е лесен - от Банкя в Барцилона. Ами ние?
42
16
 
6
 
! Отговори
пена преди 2 години
Украинската армия съобщи, че пет руски самолета и един руски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс. - Това е само началото. Само хамериканците да цъкнат копчето на тяхната армия, и Раша изчезва.... *** трябва най-после да бъде елиминиран!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Репортерката на бтв от Киев ще бъде уволнена незабавно. Нямало паника, били спокойни...
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирно да се предадат и да се свършва, всеки опит за военен отговор към Русия ще значи огромни количества хуманитарна незабавна помощ от ЕС и САЩ на възелин !
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даваха, ве! Пушещи останки от свален руски самальот.
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някои плачат, че имало дезинформация! Ми има, дезинформацията е основно, евтино и ефективно оръжие за война! Както казват по народно му, най-много се лъже на война и на избори!
37
19
 
18
 
! Отговори
ИЗУМЕН преди 2 години
БРАВО ЮДИ, БРАВО *** НА ПУТИН. УКРАЙНА И НАРОДА НИ Е 100 ПЪТИ ПО-БЛИЗЪК ДО НАС ОТ РУСИЯ. ИМАМЕ ОБЩА ИСТОРИЯ И НАШЕ МАЛЦИНСТВО ТАМ. ЗАЩО БЕ РОДООТСТЪПНИЦИ, ЗАЩО БЕ ***? КАКВО ВИ Е НАПРАВИЛА УКРАЙНА, ЧЕ ВСИЧКИ СТЕ ЗА РУСИЯ? КЪДЕ Е БИЛА СТАРАТА БЪЛГАРСКА СТОЛИЦА ФАНААГОРИЯ? КЪДЕ Е БЕСАРАБИЯ...
36
20
 
12
 
! Отговори
РР преди 2 години
Най ще ме зарадва украинците да успеят да се защитят, а Пудинг да бъде принуден да търси мирно решение :D
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42: добре, вярваш ли си и вярваш ли на пропагандата на Урките. Да не се окаже че са 50, 500 до утре или може би нито един?
34
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те удържат ама Братушките още не са дошли, нали се сещаш че като дойдат и 100000 няма да могат даже да се усетят какво се случва, като цунами ще ги отнесат Урките
33
3
 
8
 
! Отговори
чичо преди 2 години
До До КиндзадзаТе хамериканците излязоха от Афганистан чисти и подмити.