Осем президенти от ЕС искат преговори за членство на Украйна

Сред подписалите откритото писмо е и България
Обновена: 28 фев 2022 22:40 | 28 фев 2022 22:40, Веселина Йорданова
99
Осем президенти от ЕС искат преговори за членство на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентите на осем централно- и източноевропейски държави призоваха страните членки на Европейския съюз незабавно да предоставят на Украйна статут на страна кандидат за членство ЕС и да започнат преговори за членство, предаде Ройтерс, като се позова на публикувано днес общо открито писмо.

Още по темата
"Ние, президентите на страните от ЕС: България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, силно вярваме, че Украйна заслужава да получи незабавна перспектива за присъединяване към ЕС", се казва в писмото. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: украйнаЕСчленство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате да вкарате Украйна в ЕС а украинският народ питахте ли да ли са съгласни да влязат в ЕС или и тях ще ги набутат като нас
80
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Наглост и цинизъм от страна на САЩ.Всички държави подписали,са бивши страни членки на Варшавския договор.Принудили са ги да подпишат за да дразнят Русия.САЩ и подръжниците им не искат войната да спира.Използват я за да отслабят Руси.От далеч вони.
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идиотските пионки на САЩ, докато водят преговорите и Украйна няма да я има. До дни ще падне Киев.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро да ги приемат и в НАТО.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния и Унгария липсват, защото смятат след инвазията те да присъединят към ЕС териториите населени с румънци ( Северна Буковина) и унгарци (Закарпатието)
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС стана като разграден двор, пускайте и македонците, какво чакат одобрение от нас.
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаааа, единственото, което ще постигне Путин е, че Украйна вместо за години, както си е стандартната процедура, ще бъде приета в ЕС и НАТО за няколко месеца и тогава всяко нападение срещу нея ще се приема за удар срещу Съюза и съответно реакцията няма да е само икономическа.Е, благодарете му за Третата световна война!
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбира се, най-големите мъпети само, най прегладнелите и най обеднелите близковци
73
2
 
9
 
! Отговори
Питане преди 2 години
Към Радев - Украйна с Крим или без Крим ще присъединяваме??!!
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"президентите на страните от ЕС: България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, силно вярваме, че Украйна заслужава да получи незабавна перспектива за присъединяване към ЕС" - Хахаха, изглежда президентите на нашите източни държави осъзнаха, че западните колониални държави от ЕС ни източиха работната ръка и сега си търсим нова!
71
6
 
22
 
! Отговори
Каква полза имаме? преди 2 години
Какви ни е ползата от Украйна в ЕС? Руско говорещи руси. Украиски олигарси, корупция, мафия и други тъмни субекти. Украйна е мизерна държава и ще донесе мизерия в Европа.
70
3
 
12
 
! Отговори
Ами Косово и Албания преди 2 години
Тях ще ги бутаме ли в ЕС? Съшо и Турция ???
69
9
 
9
 
! Отговори
И кво преди 2 години
Значи за Украйна може, а за Македония не може?! Радев?!
68
3
 
9
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Болшинството от филмите са с пропаганда цел. Да избивали са ,но най вече платени с кремалски пари сепаратисти . За децата реалноста не е такава каквато я представят. И тук възниква въпроса : защо тези хора с руско самосъзнание не са напуснали територията на Украйна. Изречението,че това в руска територия не е актуално . Не ,не е и за това ми твърдение има исторически книги на писани от руски историци.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е да това е предвидимо да му спретнат атентат на путин , опозиционите партии както винаги от октоврииската революция са финансирани от Запада и даже финансово подпомогнати
66
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** къде се бутаме ние да подписваме квото и да било бе ? Те най - силните страни в Европа като Германия, Франция, Испания, Италия не са изявили такова желание, а ние и разни там Литва, Латвия, Чехия и т.н. ще подписваме за членство на Украйна ?!? На гол тумбак - чифте пищови ! Тоя Киро да си хваща пътя и обратно от където е дошъл ! Кой го избра тоя МАЛО*УМНИК ? Всички, които го избраха тоя сега го псуват.
65
5
 
13
 
! Отговори
до 53 Доказателства преди 2 години
Какви доказателства ти са нужни? Има десетки филми, и то не от сега, а в продължение на 7 години. Има и един български дори, за зверствата и убийствата там. Ангелите на Донбас - има паметна плоча на избитите деца! Прочети, виж, никой не го отрича. Избити деца, деца са това! И тази мръсотия продължава 8 години. Руснаците са даже много търпеливи, но не безкрайно!
64
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Който се радва на руския фашизъм да знае,че руския Хитлер ще бъде скоро убит и то от руснаци.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама Лорер заема пък никой не говори за това за украйнската конституция не знам кво са измислили укрите
62
0
 
4
 
! Отговори
Двойното преди 2 години
Гражданство не нарушава българската конституция, ако не заемаш пост в горните етажи на властта, не знам дали тази информация за Зеленски е вярна и не съм наясно с украинската конституция.