Столтенберг призова Русия да прекрати войната

НАТО няма да изпрати войски в Украйна, потвърди той
123
Столтенберг призова Русия да прекрати войната
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Русия да прекрати войната в Украйна и да изтегли всички свои сили, предаде Ройтерс.

Алиансът няма да изпрати войски или бойни самолети в подкрепа на Киев, тъй като не иска да се включи в конфликта, уточни в същото време той, цитиран от БТА.

Още по темата
"Руското нападение е напълно неприемливо и е подпомогнато от Беларус", каза Столтенберг след среща с полския президент Анджей Дуда.

"НАТО е отбранителен съюз, ние не търсим конфликт с Русия. Тя трябва незабавно да прекрати войната, да изтегли всичките си сили от Украйна и да се ангажира добросъвестно в дипломатически усилия", призова Столтенберг.

Шефът на Северноатлантическия пакт посочи още, че алиансът не вижда необходимост да променя нивото си на готовност за ядрени оръжия въпреки заплахите на Русия.

След разговори за европейската сигурност с полския президент Анджей Дуда във военновъздушната база в Ласк, Централна Полша, Столтенберг заяви пред Асошиейтед прес:

"Винаги ще правим необходимото, за да защитим и отбраняваме нашите съюзници, но не смятаме, че сега е необходимо да променяме нивата на готовност на ядрените сили на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
1
 
! Отговори
Пепе преди 2 години
Най-интересното Сорос написал в twitter или във Фейсбук не знам къде е написал показаха Какво е написал че той хвали украинската армия че са славни герои като нацистката армия на Германия виж заети ли докъде стигна света да хвалиме и нацистка Германия и фашизма бях сигурен че Киро и кокорчо ще ни предадат предстои ни още едно по-голямо предателство ще пуснем Македония
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столтенбер е секретарката на НАТО. Извикайте някой друг. Да подава оставка и да се маха.
70
1
 
16
 
! Отговори
Човечец преди 2 години
Чувам призиви за преговори се появиха от страна на Украйна и се чудя.. До онзи ден, някакви супер хора, киборги призраци имаше в Киев, които громяха руската детска градина сваляха по десет самоЛета на веднъж някой за контранастъпление думаше, месеци война щяха да водят, на червеният площад да маршируват, Кличко за кмет на Москова май се беше цанил. Но това беше доката разходката на руската циркова трупа из Украйна свърши! От вчера, като заплющяха големите шамари, холивудските сценки is over
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците предупредиха за Фейк филм пикчърс, който нацитата и части от украинската армия осъществяват сега насред хаоса. Както бандитите в Сирия и те правят драматургични постановки за масови убийства и бомбене на цивилни сгради, които уж руснаците са ги направили, и ги постват по интернет. Онзиденшната ракета, поразила жилищен блок, се оказа в последствие защитна ракета Бук, изстреляна от украинците.
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата е жалко мekoтело, което се тресе от параноя да не го отровят.
67
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Генерален секретар а дали е генерал :)))
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правото е винаги на по силния, г-н Столтенберг. Путин го доказа. И преди всичко е мъж.
65
1
 
11
 
! Отговори
Мине преди 2 години
Чудно ми е ако Сащ надвият Русия, кой ще е следващият им враг???? Ах, да. Китай. Следва Турция, щото и тя направи некои общи проекти с Русия - противно на Големия Брат.
64
2
 
11
 
! Отговори
Лъжливите Краварчета преди 2 години
Един краварофил мислил, мислил и написал няколко бележити обиди. Е толкова си може тая порода! Няма значение темата!
63
1
 
9
 
! Отговори
Американокакашки преди 2 години
Краварофилите не са много интелигентни - и те като работодателите си само на бой и обиди налитат.
62
6
 
5
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Не, не съм русофил. НО ВИЖДАМ И С ДВЕТЕ ОЧИ. А ТИ?
61
0
 
5
 
! Отговори
Арен човек преди 2 години
Ама малко като недохранен.
60
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси мaлoyмните русофили тук. Само *** имат в кратуните си.
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Среден за Столтендзверг, Кирльо П*утков и техните господари. Гумен Гадев също показа колко гумен е в гръбнака, включвайки се в хора на беззъбите истерици срещу Русия.
58
3
 
8
 
! Отговори
Психолог преди 2 години
САМО 20 МИНУТИ СЛЕД ВОЕННИЯ УСПЕХ НА ПУТИН - НАТОВСКАТА КАНАДСКА ЛИВАДА ЗАЕДНО С МОРАЛИСТА РАДЕВ - ПЪРВИ ЩЕ СЕ ПОКЛОНЯТ И ПЪРВИ ЩЕ ПЪКОПЛЯСКАТ.
57
4
 
11
 
! Отговори
Към преди 2 години
Бомбоубежищата с тези вакумни ракети на Рус Иван няма да им помогнат.Клоунът Зеленски ще изхвърчи като тапа от шампанско яхнал дръжката на знамето с пречупения кръст.
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами гусине , като сте отбранителен съюз , що избомбихте толкоз държави, дето не са ви нападали ? Що като не търсите конфликта с Русия, с кой търсите ? И що покрай Русия все гледате да се завъртите ?
55
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата ще яде голата опашка, както русофилите в България...
54
3
 
11
 
! Отговори
Сиси Боата преди 2 години
Поляците най лаят срешу Русия. Сега искат ембарго и руски въглища. И като се разпадне НАТО, а да напомня че вечни съюзи няма, да не им се случи същото като на Украйна. И кой ги отърва от Хитлер да ги питам. Изобщо човек трябва добре да си мери приказките че инак не се знае.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами много е просто -изтеглете нато на старите позиции и спрете да поддържате нацистите в украина и воината спира.