Нейнски: Не мога да си представя как изглежда победата за Русия

Пътят за решаване на конфликта е дипломацията
9 мар 2022 09:03, Елка Василева
206
Нейнски: Не мога да си представя как изглежда победата за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Никоя страна не може сама да прецени всички рискове, трудно е да се погледне в цялата картина, ако няма постоянни консултации между съюзниците в НАТО. Така бившият външен министър Надежда Нейнски коментира пред БНТ желанието на Полша да предостави изтребители МиГ-29 на САЩ за Украйна.

Нейнски попита реторично какво очаква Русия, дори да превземе цяла Украйна. Не мога да си представя как изглежда победата за Русия, каза тя. По думите ѝ пътят за решаване на конфликта е дипломацията.

Още по темата
Според нея Европа е много зависима от руския газ, но не е невъзможно да бъдат потърсени алтернативни източници.

До края на тази година трябва драстично да бъде намалена зависимостта в ЕС от доставките на руски природен газ, а до 2030 г. тя да бъде напълно преодоляна, коментира Нейнски.

"Не е толкова просто, защото се изисква и промяна в инфраструктурата, Европа и САЩ и техните съюзници по света са твърдо решени да не допускат повече Русия да използва енергийните си ресурси като политическо оръжие, а вече и като военно", заяви Нейнски.

Тя допълни, че от практична гледна точка позицията на България по темата е оправдана, но не и от морална. България може да се включи в поетапното ограничаване на доставките от Русия, освен това правителството търси доставки от Азербейджан, За съжаление, реверсивната връзка с Гърция се забави изключително много, допълни бившият външен министър.

Като бивш посланик в Турция Нейнски коментира и турската позиция за конфликта Русия-Украйна. Отчете, че страната не се е включила в икономическите санкции и не е затворила въздушното си пространство за руски самолети.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
12
 
! Отговори
До Надето преди 2 години
Аз пък мога да си представя как изглежда... без нацистите от батальона Азов, паравоенните формирования като Галичина, последователите на СС военнопрестъпника Степан Бандера и чужди фашисти наемници. Всички тези *** осем години избиваха цивилни граждани защото говорили на руски ?! И вие (на хонорар към Козяк) сега ревете за тях понеже руските войски отбелязват че членове на такива криминални организации не се ползват със статут на военнопленници, според Женевската конвенция ! А кой ги въоражи
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедно въображение!
141
0
 
17
 
! Отговори
probi преди 2 години
Когато си спомня ситуацията с медицинските ни сестри в Либия преди години и как тази женица грозно се издъни тогава с НЕможенето си да се справитя престана тотално да съществува за мен.
140
1
 
22
 
! Отговори
Абе спрете я преди 2 години
Спрете я тая дърта чанта, мачкан лак...
139
1
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Евроатлантици, кого плашите вие - Русия и Китай ли? Та вие не можете 50 години да се справите със Северна Корея, която е в пълна блокада и какво? Живота си тече там, даже си произвеждат таблети. И сега въпрос за един милион долара - как точно ще бутнат Руско-Китайската империя?? Като се самоубият с цените на горивата. Тази нова империя изисква уважение и респект и сега ще го научите и после ще има мир.
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Русия. НАТО вън.
137
0
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
От достоверни високопиставени полит личности стана ясно, че Нейнски е много усърдна във всичко, което прави. И гълта със същия мерак, както гълта приватизационни сделки
136
0
 
9
 
! Отговори
Убавото Наде преди 2 години
Да си прави фото сесии и редовен секс. Да не ги мисли толкоз нещата, които не може да измисли и да си представя. То като не можела да се представи нещо не означава, че го няма. Всичко е възможно. Повече секс трябва на Надето да практикува.
135
0
 
5
 
! Отговори
Видел си... преди 2 години
На Муро...шнуро.
134
7
 
0
 
! Отговори
до 147 преди 2 години
Видяхме как багери са навлезли в полето да вадят от калта руски танкове...
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То такава няма... нямало е, имало е само тормосс.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мнозина техниката това са колите ширпотреба. Да, ширпотребата е при запдни и източни концерни. Те имат прегрупиране, сливания, прекупуване, не може да им се проследят механизмите за оцеляване. Но! Отворете в интернет, вижте какви машини са конструирани в Русия, които могат да се движат в безпътица, т.е. кал, неравно, полувода... и при това да носят тежести, колко им е пробегът и с каква основа са. Вижте какви огромни язовири и тецове имат.. Например. Т.е. усилията се влагат на други места.
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магарето ( надето ) от приказката за цар Соломон: " Аз пред толкова народ(интернет) ако не си покажа магарията , къде ще я покажа ?" Скрий се, бабо Надке , след толкова npocmomuu , които насътвори , как имаш още очи да се показваш ?!
130
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
ниновански,щи кажем как изглежда победата на россиа!Дава китай на сибир, сдвоява се с поднебесната и вече оттам - атакуват сащ. европата, украИната стават маловажни. Виж, ако се изрепчи и на китай: удушават и двете една по една.
129
1
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
Водеща новина втори ден ... Нейнски, която беше дясна ръка на Костов и пороби България, чрез разпродажбата и за жълти стотинки на себе си и проятели, не приема други да поробват. Предполагам идрята и е НАТО да освободят Украйна и тя да я приватизира.
128
1
 
8
 
! Отговори
До 141 преди 2 години
Пич, имотна жена грозна няма
127
2
 
18
 
! Отговори
То и аз не мога преди 2 години
да си представя как това умствено недоразумение беше министър и посланник ама нейсе
126
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗЛК Москвич отдавна фалира и го няма. ВАЗ лада и те щяха да фалират, ако рено не ги бяха купили.
125
4
 
15
 
! Отговори
haho преди 2 години
Когато ви яйцето до ***,веднага преговори.*** тъпите неолиберали.Иначе насаждате псевдо демокрация навсякъде.Ама те хората ви разбраха и запчнаха да ви прецакват.Само джендърите в Европа ви се дупят,никъде другъде неви цепят басма.
124
0
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
Или поне и задайте въпроса ... колко пари изяде от приватизацията, та даваш мнение по международни въпроси?