Нейнски: Не мога да си представя как изглежда победата за Русия

Пътят за решаване на конфликта е дипломацията
9 мар 2022 09:03, Елка Василева
206
Нейнски: Не мога да си представя как изглежда победата за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Никоя страна не може сама да прецени всички рискове, трудно е да се погледне в цялата картина, ако няма постоянни консултации между съюзниците в НАТО. Така бившият външен министър Надежда Нейнски коментира пред БНТ желанието на Полша да предостави изтребители МиГ-29 на САЩ за Украйна.

Нейнски попита реторично какво очаква Русия, дори да превземе цяла Украйна. Не мога да си представя как изглежда победата за Русия, каза тя. По думите ѝ пътят за решаване на конфликта е дипломацията.

Още по темата
Според нея Европа е много зависима от руския газ, но не е невъзможно да бъдат потърсени алтернативни източници.

До края на тази година трябва драстично да бъде намалена зависимостта в ЕС от доставките на руски природен газ, а до 2030 г. тя да бъде напълно преодоляна, коментира Нейнски.

"Не е толкова просто, защото се изисква и промяна в инфраструктурата, Европа и САЩ и техните съюзници по света са твърдо решени да не допускат повече Русия да използва енергийните си ресурси като политическо оръжие, а вече и като военно", заяви Нейнски.

Тя допълни, че от практична гледна точка позицията на България по темата е оправдана, но не и от морална. България може да се включи в поетапното ограничаване на доставките от Русия, освен това правителството търси доставки от Азербейджан, За съжаление, реверсивната връзка с Гърция се забави изключително много, допълни бившият външен министър.

Като бивш посланик в Турция Нейнски коментира и турската позиция за конфликта Русия-Украйна. Отчете, че страната не се е включила в икономическите санкции и не е затворила въздушното си пространство за руски самолети.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
За какво я пускате какво мисли тая баба всеки ден? Ху керс абаут?
122
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият кмет на Херсон,е издал заповед всички които са били мобилизирани,да бъдат демобилизирани и всички,който все още държат оръжията си,да ги сдадат на украйнските власти в Общинските центрове за демобилизаци и да посочат къде са настанени за да получат помощ.Надето и хабер си няма как се управлява държава.От какво се издържа сега,след като не е на Държавна служба?
121
16
 
4
 
! Отговори
До Rrr преди 2 години
Явно вече руската машина за пропаганда, дезинформация и лъжи не може да намери българи ***, които да пишат в българските медии и минава директно от Масква на руски..Судя по всему, российская машина пропаганды, дезинформации и лжи больше не может найти болгарских троллей, чтобы писать в болгарских СМИ, и переходит прямо из Москвы на русский язык.
120
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 2 години
До Поручик РжевскиГлупости !
119
4
 
19
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тая сбабичосана пуйка пък какво ли би могла да си представи. Изобщо, адски любопитен съм как до 2030 ЕС ще намери алтернативи на руския газ. Ще пусне тръба от Австралия ли?
118
2
 
17
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Таз защо не е в затвора още ?!
117
13
 
7
 
! Отговори
До поручика преди 2 години
Шефе, да не си спал отвит? ЕС няма как да се разпадне заради едни смешни руснаци. А за НАТО изобщо е излишно да се коментира. Мисленето не ти е от силните стани, щом подобни глупости избълва. Ходи си прекопай градината и стига си творил..
116
7
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Мисленето Наде, не ти е силна страна. Мога да ти кажа как би могло да изглежда - всички връзки на запада и Русия са скъсани, САЩ и ЕС потъват в безпрецедентна икономическа криза. Следва разпад на ЕС и НАТО. Русия и Китай създават зони контролирани от тях - Азия, Източна Европа, Африка, запада се свива до западна европа и САЩ. Възможно е България да попадне в зоната Русия-Китай. Тогава Наде, ще ви подгонят такива като теб, което аз не одобрявам но такъв е света - и запада и изтока.
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да не можеш? Като победата на СДС през 90-те. Я си спомни.
114
4
 
13
 
! Отговори
ЩЕ ВИДИМ преди 2 години
"Нейнски: Не мога да си представя как изглежда победата за Русия". ОТГОВОР: "ЩЕ ПОЖИВЕЕМ, ЩЕ ВИДИМ".
113
6
 
2
 
! Отговори
Драган Гецов преди 2 години
Преди 20 години нямаше планета колко 4екии съм удрял докато приказва Надето по тиливизиъта ох котьооооо
112
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ще унищожим фашистите,а комунистите в Москва кога?Да не забравяме че комуниста Йосиф унищожи 6млн руснаци в Сибир.Така че е нужно равновесие както не трябва да има фашисти така не трябва да има и комунисти, а в Москва всичко от Ленин да петолъчката са на почит.
111
5
 
14
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
это что за прошмандовка? Пусть лучше расскажет про биолаборатории сащ на территории украины и разработке ядерного оружия украиной
110
5
 
23
 
! Отговори
120 преди 2 години
Не знам какво гледате, защото в Б-я е позволено да се дават само ръкоплясканията и ставането на крака за Зеленски. Би трябвало да знаете също, че Великобритания отказва да приема украинци на своя територия, защото нямало визи. Това, което написах преди е ИМЕННО, зашото британците още не са в полезрението. Но е те ще са в кюпа.
109
1
 
21
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Много безстрашна сте станали Михайлова ама от далеко Видяхме ти възможностите щом разбихте СДС Акобговориш по малко помалко щенсе излагаш
108
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
принципно е така, дори и да завладеят Украйна какво ще правят след това? колко армия ще им трябва за да подържат окупацията и власта си там, колко пари ще им трябват за това, въобще какво са си мислили че ще стане, на какъв краен резултат се надяват, просто за мене в момента руснаците нямат никакъв полезен ход
107
2
 
21
 
! Отговори
чудещ се преди 2 години
Тая дръта скрофа, защо изказва мнение?!
106
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дипломацията, както си я представя тази лелка, беше пратена на сметището. В прав текст от 2 месеца им говорят, че лицемерието и разтакаването бяха дотук.
105
6
 
1
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Ами, като гледам в момвнта британците не ги е заболяло нищо. Абе, днвс московската борса ще отвори ли?
104
4
 
13
 
! Отговори
k преди 2 години
Тая я сапунисвах на Росенец