Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици

Украйна публикува списък на руските военни, които са били в града
516
Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици
Снимка: БГНЕС

Мъртвите тела на цивилни граждани на град Буча лежат по улиците в продължение на седмици. Това показват сателитни снимки - в противоречие с твърденията на Русия, че убийствата са извършени след напускането на войските.

Сателитни снимки, публикувани от The New York Times, показват, че телата на мъртвите невинни цивилни лежат по улиците на града още от 11 март, което значи, че хората са избити преди повече от три седмици.

Кремъл беше обвинен в геноцид, но Русия отрече нейните войски да са убили цивилни и заяви, че сцените са "поредната измама".

Сателитните снимки, предоставени на вестника от Maxar Technologies, показват, че най-малко 11 от убитите в Буча са били на улицата от 11 март.

Че починалите не са загинали скоро, се вижда и от състоянието на труповете, пише вестникът. Повечето тела са в някаква степен на разложение въпреки студеното време в последните седмици.

Още по темата
Украйна публикува списък на руските военни в Буча

Украинското разузнаване публикува списък на руските военнослужещи, "които са извършили военни престъпления срещу народа на Украйна в Буча".

Списъкът, публикуван на сайта на Министерството на отбраната, включва имената, датите на раждане, номерата на паспортите и званията на около 2000 военнослужещи.

Съобщението е придружено с текст: "Запомнете! Всички военнопрестъпници ще бъдат изправени пред съда за престъпления, извършени срещу цивилното население на Украйна."

Имената на служителите са публикувани в навечерието на налагането на нови санкции срещу Русия заради клането в Буча. Според британската медия NBC е възможно ЕС да въведе персонални санкции срещу военнослужещите, окупирали Буча.

Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще направи обръщение към делегатите на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, което ще се проведе днес, 5 април, по настояване на Великобритания.

Основна тема на разговори ще бъдат данните за масовите кланета, извършени от руската армия в Украйна.

„Този ​​уикенд в ужасяващи кадри и репортажи от Буча видяхме как невъоръжени украински цивилни са били застреляни с вързани ръце зад гърба. Повече от 800 тела са оставени на улицата или хвърлени в масови гробове. Жени бяха изнасилвани пред очите на децата им“, каза британският постоянен представител Барбара Удуърдт в специално видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: войната в УКрайнаБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
15
 
30
 
! Отговори
До А преди 2 години
Няма кръв по телата, няма кръв по дрехите, няма "поразмита" кръв около телата. Вижда се на достатъчно снимки. Така и не става ясно къде са огнестрелните рани, а уж това били разстреляни хора. Няма трупни петна, каквито би трябвало да има, ако труповете лежат там от 11-ти или от 19-ти март. И интересно как кметът на града няколко дни преди "разкритието" не знаеше, че в града му има трупове, а те си лежали там от месец март, и сега ни ги сервират, при това - свежички.
351
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От сателитните снимки не се ли вижда кой ги е разстрелял. Труп на 3 седмици не може да изглежда като на снимките. Помните ли болницата в Ирак. Светът се потресе от "зверствата", а след снимките всички станали и си отишли по живо, по здраво.
350
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клатят ти се едни други работи, мисирче! Защо ли казуса не се обсъжда в СС на ООН, а са го наглосаксите го ставиха да го "обсъждате" вие? Как мислиш? Или на теб не ти е разрешено да мислиш...
349
15
 
22
 
! Отговори
А преди 2 години
Вече има и видеа от испански журналисти от събота, показващи същите трупове ! И не е вярно, че "няма кръв" около телата, както твърдят някои руски *** и болни от русифилис мозъци - просто с разтопения сняг се е поразмила, и при това вече е доста тъмна и трудноразличима от асфалта, но се забелязва достатъчно ясно ! А на тия, които обявяват това за лъжа, като християнин ще се моля да им се прости, но не знам дали ще им простят душите на невинно убитите !
348
16
 
8
 
! Отговори
дзън преди 2 години
Напомням фейка за Скрипал - бил отровен с новичок, но мъглата изпарила новичока. Свръхмощният новичок изветрял и не си свършил работата. В същото време ни се каза, че пробите от дръжката на Скрипал показвали изключително висока концентрация. Умнокрасавците не можаха да схванат, че няма как новичокът хем да е изветрял, хем да е във висока концентрация по дръжката. Сега умнокрасавците не схващат, че няма как трупове, които изглеждат като току-що убити, да стоят в това състояние от 3 седмици.
347
11
 
16
 
! Отговори
до 392 преди 2 години
В укропитешките фантазии труп може да е свеж като репичка след три седмици под открито небе. Да, може, ама на Еверест. Буча, доколкото знам, не е на Еверест. Също така в укропитешките фантазии труп може да бъде застрелян без от него да се процеди и капчица кръв. Може, ама на кино. Всъщност не - и на кино не може, щото дори и най-тъпият сценарист се сеща, че застреляният човек има рана, от която тече кръв, която цапа самата жертва, цапа местопрестъплението и т.н. Лъсна поредният укрофейк.
346
5
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Абе верно Росия ша са преименова на Кагебеzтан ?
345
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 3 седмици щяха да са оглозгани от кучетата и полуразрушени. Журналиста мислят хората за идеоти което донякъде е вярно повечето са идеоти мислещи че слънцето обикаля плоската земя
344
16
 
28
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Целия месец Март беше студен в Украйна, в България беше студено три седмици. Но когато ти плащат в рубли е нормално да търсиш конспирация и да отричаш очевадното.
343
7
 
34
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Да не забравяме, че руснаците отричаха за клането в Катин цели 50 години. Те са по тази част - изтребление на завързани военни и цивилни.
342
21
 
14
 
! Отговори
ох... преди 2 години
Абе не знам коя версия се клати, само знам, че труп на три седмици НЯМА КАК да изглежда по начина, по който изглеждат труповете, показани на снимките. Труп на три седмици може да изглежда така само ако е стоял в хладилна камера. НЕВЪЗМОЖНО е труповете, които ни показват, да са на това място от няколко седмици. Хайде малко си размърдайте мозъците, преди да пишете глупости.
341
19
 
11
 
! Отговори
Русия преди 2 години
И тоя фейк на укрити не мина.Снимкити западни ли са? Ясну.
340
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха, ха и мародерствата ли са измислица?В белоруският град Мозир руски войници пращат по спедиторска фирма над 2 тона колети, на ден!!!Рекордът е от почти половин тон от един солдатин.Пращат дори тонколони и килими!Информацията е от беларуси, не е от вражески държави.
339
29
 
17
 
! Отговори
Йово преди 2 години
3 седмици и труповете не са започнали да се разлагат!!!! 3 седмици и гладните кучета и плъхове не са започнали да ги ядат!!!! Явно там има нов вид биологични видове които не се разлагат! Вероятно тези нови видове хора има общо с американските био лаборатории и за тях биологията работи по друг начин!
338
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 382Защо си мислиш, че частната компания,, Макскар" постоянно следи какво снимат сателитите?
337
10
 
16
 
! Отговори
Избирателно преди 2 години
Как така преди 3 седмици това "клане" не беше проблем, но днес стана новина?
336
9
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До Антикомунист. Помни Сърбия, Ирак, Афганистан, Сирия. Там убийците и престъпниците бяха маериканските военни!
335
5
 
28
 
! Отговори
Амиго преди 2 години
Е, що не се обадиха преди 3 седмици тогава....
334
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много запазени изглеждат тия трупове след три седмици бе.
333
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин в защита