Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления

Стреляли са с танк срещу къща, трима души са убити
Обновена: 13 май 2022 08:18 | 13 май 2022 08:10, Елка Василева
99
Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли с танкове по къща в село близо до Харков в Източна Украйна и са убили няколко цивилни, предаде Франс прес.

Още по темата
В Харковска област областната прокуратура съобщи вчера за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и след това върнато под контрола на Киев. "(Руските) военни стреляха с танк по жилищна сграда. Убити са двама мъже и една жена", заяви тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията каза, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя публикува снимки на овъглена къща и гробове с обикновени кръстове, направени от дървени клони.

Вчера американският телевизионен канал Си Ен Ен пък публикува кадри от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как двама украински цивилни са застреляни в гръб от руски войници.

На видеото, заснето близо до автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда как група от петима войници претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама войници ги застрелват в гръб. Според Си Ен Ен украинската прокуратура разследва случая за военни престъпления.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варварството и жестокоста на руснаците са пословични. Путин еднолично е лидер в това отношение.
53
4
 
3
 
! Отговори
До не върви ли преди 2 години
А дали не върви? Кой *** денонощно , че му порят кандидат-еврозадника.Или те така си ***.
52
1
 
8
 
! Отговори
Относно Зеленски преди 2 години
Относно Зеленски, има един украински милиардер, евреин и страшен русофоб, който е с три паспорта и живее в Швейцария казва се Ихор Коломойски. Реално сегашния президент на Украйна Зеленски (също евреин) е професионален актьор дошъл на власт след като 3 години е играл в доста известен Украински комедиен сериал. В сериала е бил начален учител, който става президент и вкарва Украйна в ЕС и Нато. Самият сериал обаче е очевидно създаден и напомпан от медийната империя на тоя олигарх.
51
2
 
6
 
! Отговори
До Виктория Нуланд преди 2 години
Тази жена страда от патологична русофобия и желае унищожението на Русия. И тя и хората около нея няма да се спрат пред нищо, ще срутят Европа ако се наложи. Дори ще срутят и САЩ само и само да си постигнат заветните цели. В тая ситуация нашата държава е нищо повече от една съчка която може да бъде хвърлена в огъня, когато им е нужно. За тоя изверг това сме ние.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът с него? НАЙ ГОЛЯМАТА ЛЪЖА! СВЕТЪТ ЩЕ ГО ПОГРЕБЕ!
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 "На война е така" "Такава" война не е водила друга страна от какво Нацистка Германия заедно с нацисткия СССР започна ВСВ. Същите престъпления, терор, масово унищожение, идеология и последици. Военните престъпления на русНАЦИте са организирани централно: доказа го награждаването на военопрестъпниците от Буча лично от Путин. Това беше директно признание, че руската държава е наредила и подкрепя тези действия.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Путин. Светът е с теб.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДУБРУТРУ! НАТО ще инициира хуманна, човеколюбива война в Русия без цивилни жертви, като само ще разруши жилищата им и ще ги избави от алкохолизма! Желая ви приятен ден!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък камерите били с прекалено добра резолюция и защо не са питали руските военни те ли са стреляли... война е брат, как си го представяш да отидат под дъжд от куршуми да ги питат?
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61:Виж поста на 56.Абсолютно го подкрепям.На война е така и трябва това да се спре.И двете страни извършват военни престъпления.
44
4
 
4
 
! Отговори
Не върви ли? преди 2 години
Санкт Петербургските "фабриканти" са ги подкарали да разпространяват интензивно руските фейкове и и дезинфорации днес. Явно новините от реалността не са достатъчни за захранването на русофилите в България. Нещо да не би "специалната опрация" да не би да не върви, а другарЕ?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление ние нищо не можем да направим.Конфликтът ескалира заради скапаната им пропаганда и затварянето на очите за истината.Когато човечеството загине няма да има русофили и русофоби.Няма да има никой.
42
1
 
3
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Гледах видеото и нещо ми направи впечатление - камерите на автокъщата с доста добра резолюция. Някой който работи в този сектор да каже - логично ли е камерите да са толкова добра резолюция в тези обекти. Не казвам дали видеото е постановка или реално, но според мен е прекалено идеално. Отделно в статията не се пише за руската позиция - дали са питани руснаците за това, защото по мое мнение *** има и в украинската и в руската армия.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да се намери един русофил да признае, че има изверги в руската армия или все ще е отричане до припадък и всичко друго но не и по темата?
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма смях! Руската прокуратура пък разследва украинските и натовските въоръжени сили, както и световните пландемици, за геноцид.
39
1
 
8
 
! Отговори
Нуланд си призна преди 2 години
за лабораториите. Тоя анализатор го е изрязал видеото пт конгреса частта в която Нуланд говори за биолабораториите. Също и го обяснява за 5 мин. Може да го видите. С това кога ще се заеме Украинската прокуратура? На украинска териъория нелегални биоексюерименти хмммhttps://youtu.be/5pW89kOgL9s
38
2
 
7
 
! Отговори
Нещата излизат от преди 2 години
И всичко това е, защото Украйна не и позволиха да сложи в конституцията си думичката неутрална. Превзеха държавата. Фашисизираха много млади хора и ги превърнаха в маши на запада. Настроиха ги срещу своите собствени съграждани и те извършиха нечовешки убийства на стотици жени, деца, старци в източните провинции от 2014 насам. Това е жив абсурд. Това е престъпление срещу човечеството, което САЩ планираха и финансираха последните десетилетия.
37
2
 
8
 
! Отговори
Нещата излизат от преди 2 години
Нещата излизат от контрол. Не знам дали хората си дават сметка, че единствените, които имат полза от тая ескалация са:1. Администрацията на Байдън, които са оклепани до ушите и се чудят как да си скрият кирливите ризи. И чиито деца са по бордовете на Украински газови гиганти на заплати от по няколко милиона долара годишно за no-show job.2. Военно промишления комплекс в САЩБуквално една шепа хора.НИКОЙ ДРУГ по целия свят няма полза от тая простотия и ескалация на нещата. Нито Русия& Украйна нито Европа нито Китай, нито Индия.И всичко това е, защото Украйна не и позволиха да сл
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То всяка война е престъпление срещу човечеството.Психопати има във всяка армия,а когато са в командния състав си длъжен да изпълняваш заповедите им.Никак не е случайно,че 31 %от американските ветерани страдат от посттравматичен стресов синдром ,но никой на държавно ниво не се интересува от това.Голяма част от тях се самоубиват.Военните защитават на практика едни корпоративни интереси,а на публиката се пробутва борбата между добро и зло.На това трябва да се сложи край!
35
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
украинската прокуратура да почне от 2014 кои какви ги е вършил всеки конфликтси има генезис изказването на порошенко на митинга