Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления

Стреляли са с танк срещу къща, трима души са убити
Обновена: 13 май 2022 08:18 | 13 май 2022 08:10, Елка Василева
99
Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли с танкове по къща в село близо до Харков в Източна Украйна и са убили няколко цивилни, предаде Франс прес.

Още по темата
В Харковска област областната прокуратура съобщи вчера за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и след това върнато под контрола на Киев. "(Руските) военни стреляха с танк по жилищна сграда. Убити са двама мъже и една жена", заяви тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията каза, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя публикува снимки на овъглена къща и гробове с обикновени кръстове, направени от дървени клони.

Вчера американският телевизионен канал Си Ен Ен пък публикува кадри от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как двама украински цивилни са застреляни в гръб от руски войници.

На видеото, заснето близо до автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда как група от петима войници претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама войници ги застрелват в гръб. Според Си Ен Ен украинската прокуратура разследва случая за военни престъпления.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите осъзнават, че цялата им дейност най-много да доведе до това повече хора да се озоват в небрано лозе, ако повярват на руските лъжи, защото края на руския нацистки режим наближава. След това НАКЪДЕ за вас, другарЕ?
33
0
 
6
 
! Отговори
До Виктория Нуланд преди 2 години
Така е. Ето един много добър анализ, които показва диригента на целия тоя шит, който се разгръща пред очите ни в момента.https://youtu.be/TzR---YDDIQ
32
2
 
8
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Тези чували дали мърдат?
31
1
 
7
 
! Отговори
До 46 Виктория преди 2 години
Човек без капка емпатия, без капка морал таящ дълбока омраза към Русия и към славянската раса. Омраза, която се корени столетия назад във времето.
30
0
 
8
 
! Отговори
Виктория Нуланд преди 2 години
И излиза че тая жена (еврейка от Бесарабия), на която и е дадена абсолютна власт в Украйна, е оста около която се въртят всички финансови и други интереси в тая страна и е дефакто президент на Украйна от 2014 насам. А самата тя освен, че има за цел (външната политика на САЩ) да сее конфликти и да държи всички постсъветски републики в източна Европа бедни и разделени, страда от патологична русофобия и желае унищожението на Русия. И тя и хората около нея няма да се спрат пред нищо.
29
1
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НЕ МЪРДАТ , МАНИКЕНИТЕ ОТ МАГАЗИН ЗА ДРЕХИ В ЧЕРНИТЕ ЧУВАЛИ НЕ МЪРДАТ !!!
28
1
 
9
 
! Отговори
До 38 Анонимен преди 2 години
Подобни видеа в ЕС парламента нещо не ги въртят. Там плюнки не им останаха да плюят по Путин. А това че в Европа в 21ви век нео-нацисти разпъват хора на кръст, изгарят живи хора. Айде сега подробности. Грешки на растежа.
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахахаха много леви китки познаваш. Лошо тавариш, лошо, щом сте си дружки.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз го гледах клипа.4 мин и нещо е.Беше в youtube и беше качен да го лайкват.Бяха от Азов,заковаха с пирони човека и го изгориха жив.Може да е за назидание да не се бунтуват там.Всичко е заради шистовия газ и че хората не искали да се изнесат.Може и да е било да предизвикат Русия.Но това не променя факта,че постъпката им е отвратителна и не е човешко това.
25
0
 
6
 
! Отговори
По темата преди 2 години
https://youtu.be/LHH10jIRJmQТози документален филм на Оливър Стоун може да ти е интересен. От 2016та е и за съжаление е пророчески. Напоследък във фейсбук видях в някакви постове да пишат, че Бандера бил Украинския Левски. Не знаех да се смея ли да плача ли. Украинските прокурори снимка на Бандерката зад бюрото имат ли? Ако нямат да си заковат!!
24
0
 
10
 
! Отговори
ПРАВИЛНИТЕ ХОРА преди 2 години
https://youtu.be/L2XNN0Yt6D8Това е прословутия изтекъл разговор между посланника на САЩ в Украйна и заместник главен секретар на САЩ, Виктория Нуланд 2014 година. Обсъждат кого да назначат за премиер на Украйна и как да разпределят позициите.Истинската демокрация в действие.Очевидно са назначили ПРАВИЛНИТЕ ХОРА и в Укро-прокуратурата. Бетер каскети, като нашия!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Донбаска пролет преди 2 години
https://youtu.be/CxIARKyYEbEЗначи е имало и български филм по темата.Украинското посолство се опитало да го забрани.Но и да не го забранят, на ютюб алгоритмите си работят. Милионите гледания са другаде. Добре че някъде все още има трезвомислещи хора.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата престъпна група от Кремъл,и другите миш..........оци от армията....Освободителка.......на подсъдимата скамейка.....
21
3
 
7
 
! Отговори
До 23 Извергите преди 2 години
Ужасно!! И това е в сайта на Европейския съюз. И то отпреди години. Украинската прокуратура къде е била тогава?? А Европа защо мълчи??
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХаХа Или пък са живеели обикновени хора,но пияните руски войници са решили да си избият комплексите
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинистите под подобни статии пишат три неща - пропаганда или - а знаете ли Азов какво са правили или - ами те украинците са ги убили.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление, че платените руски *** са все по-неграмотни. То сега, разбирам, че е трудно да се намерят хора със средна интелигентност, които да пишат извращения по хиляда на час, за жълти копейки. Средноинтелигентните си имат работа, амбиции, не се хапталеят в ютюб да вярват на небивалици. Но тук си говорим за редки екземпляри от особено опасен вид - хем неграмотно, хем т ъ п о , хем злобно.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 Путин има смъртна присъда. Обмислят как.С украинци шега не бива.
16
3
 
7
 
! Отговори
До 1 Истината ще изл преди 2 години
Потресаващи разкрития. Дано повече хора отворят очи!!
15
3
 
5
 
! Отговори
До 15 на чертожната преди 2 години
Хахаха То май не е само наркосът със зелената жилетка, който е начвртан. Очевидно и прокуратурата им се е понадрусала. Да им пратим каскета да ги строи и да ги вкрава в права линия.