Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления

Стреляли са с танк срещу къща, трима души са убити
Обновена: 13 май 2022 08:18 | 13 май 2022 08:10, Елка Василева
99
Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли с танкове по къща в село близо до Харков в Източна Украйна и са убили няколко цивилни, предаде Франс прес.

Още по темата
В Харковска област областната прокуратура съобщи вчера за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и след това върнато под контрола на Киев. "(Руските) военни стреляха с танк по жилищна сграда. Убити са двама мъже и една жена", заяви тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията каза, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя публикува снимки на овъглена къща и гробове с обикновени кръстове, направени от дървени клони.

Вчера американският телевизионен канал Си Ен Ен пък публикува кадри от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как двама украински цивилни са застреляни в гръб от руски войници.

На видеото, заснето близо до автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда как група от петима войници претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама войници ги застрелват в гръб. Според Си Ен Ен украинската прокуратура разследва случая за военни престъпления.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простотията продължава да се лее по нашите медий
13
2
 
6
 
! Отговори
Зеленката и Азовците преди 2 години
ходят по болниците да им шмъркат аспириннЯ. На болните деца изшмъркаха лекарствата. После стрелят от болничните стаи в дивашко опиянение. Накрая като изядат ракетите, се чудим що болниците били обстрелвани.
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разследват путин - мистър Смърт !
11
3
 
13
 
! Отговори
27 милиона Руснаци преди 2 години
27 милиона руснаци са загинали във ВСВ в борбата с нацизма. За сравнение САЩ са дали около 300 хиляди жертви а Англия около 60 хиляди. Обаче Холивуд бълва всяка година продукции промиващи лозъците на масовката и показващи какви велики освободители са краварите. Явно наркомането Зеленски до такава степен се е нашмъркотил, че е решил да се причисли и той към борците срещу нацизма, забравяйки че Украйна всъщност е сред най-вършите съюзници на Хитлер.
10
2
 
3
 
! Отговори
На чертожната дъска преди 2 години
корумпираният нарко-клоун чертае ли чертае дебели бели черти и си цикли мозъка. А с малкото останали му неврони вече е решил да съчини и нова история. В Украйна живеят Пух, Йори, Прасчо, пият кока кола и прегърнати пеят антинацистки песни. И така е било от незапомнени времена. Друга такава розова и антинацистка страна няма на света.
9
0
 
3
 
! Отговори
До Истината ще излез преди 2 години
Тя че ще излезе ще излезе. Но лошото е, че у доста хора ще предизвика единствено когнитивен дисонанс, но пък, коне с капаци винаги е имало и ще има, или както казва автора на една интересна книга, която четох миналото лято: това са така наречените "полезни ***", защото без да им плащат, защитават повече от ревностно правовата линия на елита
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не докаже накрая че русия не е убила нито един цивилен?
7
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Истината ще излезе,но г..а.н..ь..о..не вярва в това.
6
0
 
6
 
! Отговори
До 7 Украински Нацис преди 2 години
Така е. Монументите като паметникът Баби Яр си стоят, и напомнят за десетките хиляди жертви. Престъпление има престъпници няма. Нюрнберг за тях не е имало.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една къща в селото? Ами като е стреляно от къщата, естествено ще я ударят. На другите хора в селото защо нищо им няма, даже са се погрижили да закопаят труповете.
4
0
 
7
 
! Отговори
Украински Нацист преди 2 години
като се почне от Бандера и се стигне до сегашните изверги, засега все още няма наказан. Геополитически са на завет и на топличко, ФАЩ си ги пазят и кътат още от ВСВ насам. Ценни са им всички радикали и лунатици и си ги дундуркат, а като им е нужна дестабилизация ги пускат да вършеят.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехооооо, Украйна, това е война. Има жертви.
2
1
 
4
 
! Отговори
чичо Кирчо преди 2 години
Айде мятайте атома и да закриваме. От студената война още чакам атома. Все не идва пустото му
1
1
 
13
 
! Отговори
Да съчинят и песен преди 2 години
за батальончето Азов и техните чудни дела последните 8 години. Хора разпнати на кръстове, изнасилвания, убийства, разпарчатосани дечица по улиците на Донбас. Та поне да стане ясно на масовката за какво аджеба се води тАя война. Че от толкова цензура и мозъчни промивки, на Запад народецът е още с разбиране на ниво прилазки за 1001 нощ.