Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата

Има постоянни удари в региона на Одеса и градове в Централна Украйна
Обновена: 20 май 2022 06:55 | 20 май 2022 06:53, Александър Попов
360
Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинският промишлен регион Донбас, в който са съсредоточени сегашните руски офанзиви, е напълно разрушен, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, в момент, когато някои от най-богатите държави в света обещаха да подпомогнат Киев с милиарди долари, предаде Ройтерс.

Откакто се оттегли от украинската столица, Русия използва масирано артилерия и танкове, за да се опита да завладее допълнителна територия в Донбас. Той се състои от районите на Донецк и Луганск, за които Москва претендира от името на проруските сепаратисти.

Окупаторите се опитват да упражняват още по-голям натиск. Там е ад и това не е преувеличение, каза Зеленски в късното си обръщение.

Още по темата
Има постоянни удари в региона на Одеса, по градове в Централна Украйна. Донбас е напълно разрушен, каза Зеленски.

Русия е засилила офанзивата си в Донецк, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили. Вчера в Донецк са били убити петима души, според губернатора Павло Кириленко. Врагът разрушава цялата цивилна инфраструктура, дори и в места, които са относително далече от фронтовата линия, каза Кириленко по местна телевизия.

Губернаторът на източната Луганска област заяви, че най-малко 12 души са загинали и 40 са ранени при руския обстрел на град Северодонецк.

През последните дни Северодонецк е обект на продължителни бомбардировки, тъй като руските сили се опитват да превземат най-източния град, който все още е в украински ръце.

Азовстал

Русия съобщи, че броят на украинските войници, които са се предали в обсадения стоманодобивен завод "Азовстал" в Мариупол, е нараснал до 1730 души.

През изминалото денонощие от обширния стоманодобивен завод, превърнал се в символ на украинската съпротива, са излезли още 771 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
24
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
адът ше бъде като дойдат при тебе да те прибрат,зелен евреино! приготви си белите га-щи като знаме, ама се съмнявам да те спаси! предай се бе, наркоман - ще спасиш човешки животи!
10
2
 
5
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
А така слагайте сериозни теми че ме отказвате да влизам, пиша само в страницата на Мария Захарова и туко виж съм я докарал на българското черноморие това лято с мен
9
45
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са болни мозъци на тема признателност, раболепие, угодничество и сервилност към всичко руско... Първосигнални индивиди... като коне с капаци. Всичките им мнения са подчинени на ограничения им кръгозор.
8
28
 
36
 
! Отговори
Шейтаня преди 1 година
Зеленкуту нещо друго ли очаква? Ще ги вадят и там от избите като пълшоци
7
43
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъpтaтa pусофилия рано сутрин се събужда със същите бръмбари у главътъ! Няма напредък! Дъpтyту си и дъpтy! Вари го, печи го, пак дъpтy! Само го раним на халос!
6
26
 
34
 
! Отговори
КАПИТУЛАЦИЯ преди 1 година
Азовските пленници са евакуирани в Сибир за доживотна почивка... абе почивка, на руснаците им трябва безплатна работна ръка... а азовци са яки, силни и ще работят дълги години за построяване на комунизЪма!!!Хвала на такива помощници!!!
5
31
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Столтенберг каза че Украйна печели. Да не би и за газа да ни лъжат?
4
29
 
42
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 1 година
А ти какво искаш да е, Червенски?!Бият те, не са тръгнали да те черпят с кафенце.....
3
34
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
държи се точно като папа - настройва света срещу други. но по-лошото е, че е и еврейн
2
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти нито украинец нито нацист си виждал ама знаеш иначе
1
41
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
леле хвърчат глави на укронацисти!