Берлин дава на Киев модерни зенитни ракети и радарни системи

Целта е да се гарантира, че Путин не печели войната
1 юни 2022 13:57, Елка Василева
56
Берлин дава на Киев модерни зенитни ракети и радарни системи
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че страната му ще изпрати в Украйна модерни зенитни ракети и радарни системи, увеличавайки оръжейните доставки на фона на критики, че Берлин не прави достатъчно, за да помогне на Киев да се защити от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Пред германските парламентаристи Шолц каза, че правителството е решило да предостави на Украйна управляеми ракети с малък обсег ИРИС-Т (IRIS-T), разработени от Германия в партньорство с партньори от НАТО.

Канцлерът отбеляза, че на Киев ще бъдат доставени също радарни системи, с които украинските военни ще могат да установяват местонахождението на вражеската артилерията.

Целта на германското правителство е да гарантира, че руският президент Владимир Путин "не печели" войната, която започна в Украйна, заяви Шолц пред Бундестага по време на дебатите за бюджета. "Целта ни е Украйна да е в състояние да се защитава и да прави това успешно", допълни канцлерът, цитиран от ДПА.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Германия търси строителни работници за новата Берлинска стена. За сезон 2022-2023
43
3
 
0
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
И руснаците са на привършване, чадо.
42
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Давайте, тъпчете Украйна с оръжия. Нищо няма да спечелят. Война до последния украинец.
41
3
 
5
 
! Отговори
Няма скоро да свърши преди 1 година
До r3v0lv3r: В момента "реално" никакви преговори за мир не се водят. Украйна ги прекрати. Има още много долари за харчене - цели 40 милиарда. А не е тайна, че Зеленски тайно продава част от получените оръжия а парите потъват като в черна дупка.
40
3
 
1
 
! Отговори
Мирзилкааааа!:) преди 1 година
До Анонимен Най лесният начин: Агресорите се товарят на танковете и обратно от където са дошли....или по-точно , на майка си в п......
39
8
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АнонименВойната е продължение на дипломацията с други средства, а в момента Русия реално не иска да спре бойните дейстия, защото искат възможно най-добрите условия за това.Единственият начин Германия да спре войната, е като се намеси с военна сила и принуди агресорът, в даденият случай Русия, да спре и да седне на масата за преговори.
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесни миротворци - да въоръжават една страна за сметка на другата. Така ли трябва да реагират нормални държави при конфликти в днешно време? Вместо да упражняват дипломация те подклаждат огъня?
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 39Украинците показват как с байрактар с някаква нова канадска оптика летящ до Николаев управляват войници които се сражават в Херсон. С тази канадска оптика се виждат войниците от Николаев а те се сражават в Херсон . Сам си направи извода колко е разстоянието .Аз не съм го мерил с ролетка . Хората казват че до 40 километра се виждат отделните войници .
36
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Объркал си се нещо. Дронът който си споменал има таван на полета 8км, оперативната вероятно е по-малка. Дори на MQ-9 оперативната височина е 7.5 км. Оптиката става прекалено масивна и не може да се комбинира с друг полезен товар.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37 Оф . Сега времената са други. Тия железа като гепардите са сред най продаваните и всички ги правят с ракети като за себе си и като за износ. Тоест тия ракети са 20 километра (за износ) Нужни са за над 40 километра.Големия дрон като байрактар седят на 40 километра и с мощна оптика управляват чрез ретранслация на сигнала в последния етап от полета (за да не си издава присъствието) дрон камикадзе.Той с ракета не може да бъде свален да не говорим че ракетата струват 100 пъти повече
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 27 ценното на Гепард-ите не са огневите им възможности. Украйна получиха или ще получат ракети Starstreak. Но за да са ефективни имат нужда от мобилни радари. И тук именно се включват Гепард-ите, които предлагат ефективна 3-D локация на целите.
33
2
 
12
 
! Отговори
холокоста преди 1 година
до последния украинец.. това зна4и в украина ще останат само руснаци ...
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** да почват да бомбат с обеднен уран хохлите, както навремето бомбеха краварите в Сърбия
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сваляйте новината или я допълнете. От министерството на отбраната обявиха, че ги нямат в резерв и не могат да бъдат доставени.
30
3
 
15
 
! Отговори
Армагедон преди 1 година
Итината е една без значение дали ви харесва или не... Или Русия ще спечели войната, или следва край на цивилизацията ни... Не разбирам западните политици - защо не се застъпваха така в Сирия, Ирак, Виетнам, Югославия, и т.н.... На всички Русия им е трън в ***, но не си обяснявам защо? Може би тя има нещо което те нямат? Или просто знаят, че въпреки разпадането на СССР не могат да си мерят малките *** с нея? На този въпрос ми е интересен отговора...
29
1
 
8
 
! Отговори
ууу преди 1 година
Заводът е на мушката.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе pacemaker, с тия помощи още повече им увеличавате агонията на хората там.
27
6
 
23
 
! Отговори
ВестоНосец преди 1 година
Фрау Шолц имам Лоши Новини - Путин Печели Войната!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 24 Става въпрос за 15 немски зенитки - Гепард . Пушечното оръжие 20 , 23 или 27 мм има ги в разни калибри не може да свали малък дрон дори от 1500 ако се движи бързо . Руснаците с техните не могат да го свалят с целия комплент снаряди (се водят) от по малка дистанция . Става въпрос за не много малък квадракоптер който е и много бавен.На тва нещо има монтирани някакви стари ракети които са за износ и с по малък радиус и с по калпаво изпълнение.Сега Бук М3 е перспективен но е в разработка.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото да не е без хич. Системата е чисто нова и не е използвана на практика. Пращат някоя друга бройка да ги тестват на главата на урките. Не е проблем за русия, тия системи нямат шанс срещу свръхзвукови ракети.