Киев иска създаване над Украйна на зона, забранена за полети

Вината за всякакви инциденти с ракети е на Русия
16 ное 2022 13:08, Елка Василева
136
Киев иска създаване над Украйна на зона, забранена за полети
Олексий Резников. Снимка: архив, БГНЕС

Над Украйна трябва да бъде обявена зона, забранена за полети, каза украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от ДПА.

Още по темата
Министърът заяви това, след като на територията на съседна Полша падна ракета, която отне живота на двама души. Случилото се засили опасенията от разрастване на конфликта в Украйна.

"Отправяме молба за затваряне на небето, защото то няма граници. Няма граници и за неконтролируеми ракети. Както и за заплахите, които те носят за нашите съседи от Европейския съюз и НАТО", написа в Туитър Резников. "Това е реалността, за която предупреждавахме", допълни министърът.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза днес, че вината за всякакви "инциденти с ракети" е на Русия, тъй като тя е започнала инвазията в Украйна, предаде Ройтерс.

"Според мен е необходимо да следваме само една логика. Войната беше започната и се води от Русия. Тя извършва масирани атаки срещу Украйна с крилати ракети", посочи в писмено изявление съветникът, след като американският президент Джо Байдън каза, че ракетата, отнела живота на двама души в Полша, вероятно не е изстреляна от Русия.
"Русия превърна източната част от европейския континент в непредсказуемо бойно поле. Умисълът, средствата за изпълнение, рисковете, ескалацията - всичко това произлиза от Русия. И не може да има друго обяснение за всякакви инциденти с ракети", добави Подоляк.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска ракета убива двама души: това е варварско нападение! Ама ракетата е украинска: това е злощастен инцидент, убитите сами са си виновни.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много неадекватно. Небето нямало граници а искат да затворят определени граници от небето. Такава зона не може да спре ракетите.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То има такава, само че руснаците я охраняват. :-)
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска, иска.... ама нема )))
98
0
 
9
 
! Отговори
Така е преди 1 година
А само искате...а дайте накрая нещо.....ама не жени...тях вече ги имаме...
97
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Киев не иска ли вече да се изнесе на Марс, че на всички им писна вече от него!!!
96
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Съгласен! Русия трябва да създаде зона, за ранена *а полети над Украйна! Поне за нещо да са прави украинците.
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам България да е нормална страна за да живеят спокойно и доволно българските граждани в нея, ама няма. Има само хипер нагли политици, еничари, юди за България. Алеко не случайно са го гръмнали и то същите, които и сега са на власт, крадци и маскари
94
0
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
А да дойдем да те пазим с пушка не искаш ли ве, аре сиктир, наложи си го сам, твое право и задължение в
93
0
 
12
 
! Отговори
Не Калеко преди 1 година
Не е прав. Южен Виетнам до такава степен е американско прокси, че накрая САЩ застават сами на масата за преговори с Северен Виетнам даже без проксито си!!!
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се карате бе! Сащ губят всичките си прокси войни досега! 20 години във Виетнам и 20 години в Афганистан едни овчари и фермери не можаха да победят!!
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко...Да приемем,че за Виетнам си прав,макар че от чий зор САЩ ще казват какво да е управлението в дадена страна? Ако САЩ правят преврат е ок, но за другите е табу. В Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Югославия пак ли срещу комунистическата чума се биеха. Или ако режимът е по образ и подобие на САЩ е ок. Друго си е Пиночет и др. подобни. Куче, ама наше! Кой е назначил САЩ за главна мутра на Земята? Те са се самоназначили,но не всички са съгласни с това. Империите падат рано или късно!
90
10
 
0
 
! Отговори
до 103 преди 1 година
Напротив. Северен Виетнам е измислена от СССР и Китай. И въоръжена.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я веднага една злощастна украинска ракета да падне в Брюксел в централата на ес. Да го обявят за опит за сваляне на руска крилата ракета и да кажат мисии стават и такива ралти....поне девилите в тоя еп ще ни освободят от присъствието си...
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да коментарите на Кареко са винаги с манипулирати лайкове..отличават се!
87
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2004 Оранжева Революция- украинците не си опичат акъла! 2014 Евромайдан - не си опичат акъла, Крим анексация и война - не си опичат акъла! Мински преговори 1 и 2 пак не им идва акъла. 2022 Русия ги напада- не им идва мозъка..Русия анексира още 4 области- Украйна продължава.. Краят?
86
13
 
20
 
! Отговори
До Калекото преди 1 година
Южен Виетнам е измислена от САЩ държава като Косово създадена 1955 година за да може Франция да продължи колониалната си власт в Виетнам! Виетнам иска да се освободи! САЩ не искат Виетнам да е свободен и са има комунизъм! Франция се изтегля, САЩ губят позорно след 20 години и се изтеглят! Но не и преди да използват химическо оръжие върху цивилните!! Нааапалм!
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как руска ракета? Те нали свършиха още миналия месец.
84
0
 
19
 
! Отговори
Киев иска, преди 1 година
зельоньй карандаш иска,КулЕбан иска,Подляк иска,Олелена иска... Айде у лево с вашите искания! Никой с нищо не ви е длъжен,укронациSSти!
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У наше село пък имаше едно момче дето искаше да създаде домати дето раждат кюфтета. Сигурно щеше да успее някой ден щото упорито опитваше да кръстоса домат с кюфте, ама близките му го въдвориха в лудницата и спряха напредъка му.