Украйна обискира още един православен манастир

Акцията е срещу действията на руските спец служби
30 ное 2022 17:20, Александър Попов
51
Украйна обискира още един православен манастир
Снимка: БГНЕС/EPA

Агенти от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) извършват днес обиски в манастир от Мукачевската епархия на Украинската православна църква (УПЦ), съобщи ведомството.

Службата не посочва за кой манастир става дума, но според украински медии това е девическият манастир "Св. св. Кирил и Методий" в село Драчино, Закарпатска област, предаде ТАСС.

СБУ посочи в Телеграм, че обискира обекта съвместно със служители от патрулната полиция и Военната служба за правен ред "в рамките на системното противодействие срещу вредителската дейност на руските специални служби в Украйна".

Агентите оглеждат територията и помещенията на манастира по-специално в търсене на забранени предмети и проверяват дали лицата, намиращи се в района, не са замесени в противоправна дейност.

В последно време украинските правоохранители проведоха серия обиски в храмовете на УПЦ. СБУ съобщи, че е открила в тях "проруска литература и милиони в брой", също и "материали, отричащи съществуването на Украйна". На 13 ноември СБУ образува дело, след като в столичната Киево-Печерска лавра - исторически хилядолетен манастир, бяха изпълнени песнопения за Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да споменете как полски наемници горят православни църковни книги.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А,и да не забравяме преди войната как са горили живи хора,заковани на кръст подобно на Христос.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После се чудят защо губят на фронта.Рушат църкви,поругават девиците в девически манастири...Не е до това дали е православен или не.Те си правят вуду ритуали.Помните ли как даже продаваха?
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия НЕ искаше да има избиване на хора. Иска го САЩ и Великобритания. Не отсега. Направете справка каква е била на практика Кримската война в средата на 19-ти век. Как се води война с Русия на фронт от днешна финландия до Кавказ, включая флот на Балтийско и Черно море. как отново Великобритания, Франция и др. големи западни държави УЖ поддържат Турция за Крим.
14
5
 
13
 
! Отговори
Провери пак преди 1 година
До Димитров - я виж каква вяра изповядват западна Украйна и пак пиши! А източна Украйна която урките еничарстват е 100% православна!
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На световното в Катар англичани фенове съвсем умишлено се обличат с расо на кръстоносци. Катарците забраниха това одеяние, западняците продължават с гадориите си. Да напомним: кръстоносците са изгорили живи 38 монаси в българския манастир в Атон, изгорили са библиотеки. Погромът на нманастирите в Света гора не се учи в напето у-ще, а трябва. трябва да сме наясно, че запдните "християни" далеч не са християни. Даже т.нар. Ренесанс и възвръщане към езичеството, явно се вижда в живописта и скулптур
12
4
 
22
 
! Отговори
Укро-еничари преди 1 година
Такова нещо срещу православието не е имало от средновековието.
11
18
 
9
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Русия защитава славянството,като вече 9 месеца избива славяни!
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малко хора осъзнават ,че тази война е идеологическа на религиозна основа, свещена война, на ръба сме на клониране на човешки органи и хора, оспорав се Бога, скоро ще го разберете като ви запалят православните храмове, защото напомнят на руската култура
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-възрастните помним Фори Светулката.Помним как същите американ0-британски спомоществователи правеха сериозни опити да дискредитират и да унищожат Българската православна църква.Който е млад, може и да не знае, може и въобще да не рзбира значението на религиите или да ги счита за отживелица.Но Демократична Бъгария чрез сайта си TV1 редовно излъчва чужда религиозна пропаганда.Сигурно е, че 90% от българите не знаят какво е англикани, каква е спецификата на протестантските "църкви" в САЩ и в ЕВро
8
4
 
24
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Обикновен фашизъм
7
12
 
2
 
! Отговори
Доко преди 1 година
Да дойдат и в България.
6
5
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Явно ще се окаже че, русия е единственият защитник на православието и слаовянството !
5
3
 
20
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Папата кво ще каже по въпроса? И той ли е за? Нали ги подкрепя. На укрослужбите до там им стигна падението ,че монахини взеха да тормозят.Като нямат страх от Бога,ще имат от Шойгу!
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ганц0вците трябва ЕС да наредят да ги обискират кой русофил, кой дядо бил партиен секретар, кой четящ руски сайтове и т.н.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нацисти в действие, а вие продължавайте да им ръкопляскате. Какво стана с Буча? всички мълчат нещо
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците обявиха джихад още на 11 Септември 2001.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме Зеленяшка публично да екзекутира някой поп. Какво друго да очакваш от нацита?