Над 9000 убити цивилни от началото на руската инвазия в Украйна

Установени са 80 000 престъпления, извършени от руските сили
17 яну 2023 14:35, Елка Василева
72
Над 9000 убити цивилни от началото на руската инвазия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Над 9000 мирни граждани, включително 453 деца, са били убити в Украйна от началото на руската инвазия през февруари миналата година, заяви  шеф на канцеларията на украинския президент Зеленски - Андрий Ермак, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Установени са 80 000 престъпления, извършени от руските нашественици, убити са били над 9000 цивилни, в това число 453 деца", заяви Ермак пред Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос.

"Ние няма да простим нито един (акт на) мъчения или отнет живот. Всеки престъпник ще бъде подведен под отговорност", каза той и повтори, че Украйна иска специален международен трибунал за руските политически лидери, както и обезщетения за причинените от руската инвазия разрушения.

Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека заяви вчера, че повече от 7000 цивилни граждани са били убити в Украйна след нахлуването на Русия, припомня Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът не се нуждае от мир. Докато *** Зеленски е начело на Украйна, конфликтът няма да свърши.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Русия е да прочисти Украйна от оръжията, с които Западът я бомбардира. Русия може да постави ултиматум и да обяви евентуално използване на тактически ядрени оръжия, за да сложи край на въоръжените сблъсъци. Могат ли САЩ, Обединеното кралство и Западът като цяло, изпомпвайки оръжие на Украйна, да кажат: Ако няма Зеленски, нека и Украйна потъне и да обявят война директно на Русия? В този случай първите цели на руските ядрени ракети от всички страни ще бъдат Украйна и САЩ и на първо място Великобритания.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксината срещу русофобия значи работи.
32
1
 
4
 
! Отговори
Нали бяха 7000?!? преди 1 година
Или май ще налучквате единия път писахте 6000,после 7000, сега 9000?!? Също като ковиТ стъкмистиката плюс - минус както дойде...
31
3
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Руснаците по-свестни ли са, имаш ли за тях наблюдения ?
30
6
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Ти сам го каза - "руските граждани" ! Тогава въпросът е защо и с какво право тия руски граждани искат да отцепват огромни територии от Украйна !
29
3
 
2
 
! Отговори
Путинофил преди 1 година
Не не, те само се правят на убити, това са холивудски актьори !
28
3
 
5
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Вчера бяха 7000?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската армия отново нанесе удар днес по Донецк. Това са ужасните последици от удара от MLRS по цивилни в район Калининский в Донецк - има жертвиВъоръжените сили на Украйна са стреляли сутринта с боеприпаси за РСЗО. Регистрирани са удари по сградата на супермаркет "Авоска" на бул. Илич, жилищна сграда и аптека на автобусна спирка срещу месокомбината. На мястото са пристигнали линейки и има пострадали.В разрушената сграда е имало хора, сега се предполага, че са под развалините. Вече има данни за три жертви, но информацията ще се актуализира.Донецк живее в този ужас от 9 години,
26
3
 
12
 
! Отговори
Sheri преди 1 година
Виновен яе ЗЕЛЕНСКИ заштото слуша Америка и Европа и затова страдат невинните хора ЗЕЛЕНСКИ ако мислиш за хората украина штеше дасе договорят Путин и да свърши войната но слугата на народа слугува на Америка и Европа
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде почна се!Като почнеш да губиш и се сещаш,че имало цивилни.А за тия цивилни,които се обстрелват от района на Бахмут от украинската армия целенасочено никой не се сеща.Донецк,Горловка,Макеевка и преди 24.02 2022г се обстрелваха и сега се обстрелват,но за тях нищо.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победителите не ги съдят.
23
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-промито същество от дъртия БГ русофил, руснака му пикае в лицето, пенсията вика, че вали златен дъжд, хахахахахахаха
22
1
 
17
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Слаба работа,в Ирак загинаха 600К+ цивилни!Ама там работеха специалисти!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФАЩ още ли търсят на Садам химическите оръжия? По данни на ООН загиналите цивилните там са над 1 милион, и все още не са открити оръжия. Кой ще съди ФАЩ? и кога?
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съединените щати смятат, че имат изключителното право да извършват военни престъпления безнаказано, за разлика от други страни. За това пише Ребека Гордън, колумнист на списание The Nation. За разлика от останалия свят, ние имаме конституционни права, които изглежда включват правото да се извършват военни престъпления безнаказано, каза Гордън. Да, САЩ са още едно голямо изключение от правилата на войната, заключи наблюдателят, отбелязвайки, че САЩ имат 750 военни бази в 80 страни.
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ИЗБИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ В ЧЕЧНЯ,ГРУЗИЯ,СИРИЯ,АФГАНИСТАН,УКРАЙНА! ДОРИ ПРИ СТАЛИН ИЗБИ МИЛИОНИ РУСНАЦИ!БЛАТНАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!
18
7
 
5
 
! Отговори
Укрофашаген преди 1 година
Добре че само през нощта ги праща заления фашист, да не се разбира уж кой ги избива цивилните. Иначе щяха да са доста повече. Дали не стреля по блоковете с нашите ПВО-та които пратиха Бойко и Киро ЗАЕДНО!
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой стават голями смешници ,руските войски не атакуват цивилни и това е факт .Разбирачите на военни действия много добре зная т и пак ще го напиша ,че ако руските войски пуснат авиобомба Фиб-3000 ново поколение 10 бройки над Киев Киев ще е на сол .Руските войски не атакуват цивилни обекти това е за първи път в историята 1 страна да се бие срещу 30 и да не удря населението на врага .