Украинските сили доставят боеприпаси, храна, медикаменти в Бахмут

Ред западни страни с нови пакети военна помощ за Украйна
19 мар 2023 09:16, Елка Василева
370
Украинските сили доставят боеприпаси, храна, медикаменти в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут, успяват да държат руските части на разстояние, така че боеприпаси, храна, оборудване и медикаменти да могат да бъдат доставени до защитниците на града, предаде Ройтерс, като се позова на украинската армия.

Още по темата
Говорителят на армията Сергий Черевати заяви, че украинските сили успяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени благодарение на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън.

Прокиевските сили са успели да свалят два руски дрона и да унищожат пет вражески склада с боеприпаси, каза още Черевати. Той заяви, че украинските сили са убили 193 руски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

Ройтерс не може да потвърди тези данни от независим източник.

Същевременно в обръщение в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски заяви, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ, предаде ТАСС. Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн", тоест на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, заяви Зеленски. Пакетите военна помощ касаят боеприпаси, танкове и артилерийски установки.

Същевременно  финландската асоциация "Вашите финландски приятели", подкрепяща Украйна, съобщи, че петима френски доброволци към украинските сили са били ранени по време на бойни действия в Украйна. Трима от тях все още са в болници.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
11
 
! Отговори
До 244 преди 1 година
Не можем да ти отговорим, защото котато Международния Наказателен съд в Хага започна да разследва за военни престъплениия на САЩ в Ирак и Афганистан, САЩ го санкционира и заплаши че при присъда, ке нападне Хага с цялата си военна мощ! На следващия ден МНСъд прекрати разследването :))
225
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са умирали децата в Донбас, Путин що не си изтегли армията от там и не предложи мир? А сега като умират децата и от двете страни заради руската инвазия някоя трябва да ви направи филмче по БТВ, за да разберете кой е за бесилката ли?
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Особено в събота и неделя трроловете да се надцакват с хората които са свободни е някак смешно ако не беше жалко. Двойните стандарти са фашизъм.
223
1
 
5
 
! Отговори
До 249 преди 1 година
Бе то украинците градове имат, но нямат муниция и оръжие и достатъчно войници и пари да ги защитават ;)
222
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут нали го обрадиха шест пъти и падна осем пъти, какви са тея доставки сега? А Европа нали ЗАМРЪЗНА, само ледници има тука, москалите да не ни гледат.
221
3
 
6
 
! Отговори
До 241 преди 1 година
Аз вече ти отговорих! Путин напада нелегално. Но ти нещо не можеш да отговориш за бомбардировките на САЩ над Сърбия! Нелегални ли са а?
220
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут стана като "Дързост и красота" 1568 епизод.. пък то има още 100 такива града в Украйна!
219
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да попитам дървените русофилски философи, колко територии анексира САЩ от Ирак и колко хора похити и отвлече от там? Да се съпоставят действията на САЩ с престъпленията на Путин и Русия е несериозно. Путин е обвинен в отвличане и похищение на хиляди деца. Проумявате ли вие заслепени от русофилство хора каква е разликата?
218
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са московска пропаганда имаше и има филми един от които дори беше излъчен по бтв и аз се потресох тогава. Имаше филм и на Елена Йончева но пропагандата гобомаловажи. Искам също така да кажа че е някак жалко някакви трролове да апострофират интелигентните и информирани хора.
217
2
 
6
 
! Отговори
До 239 преди 1 година
Пища за бомбардировкита на САЩ над Сърбия 1999!! Ти можеш ли да четеш???
216
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на Путин къде му е резолюцията и международен престъпник ли е? Не шикалкавете повече.. вече мина 1 година от както нахлу
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Централата на ООН се намира в САЩ и те са едно и също. Четох преди време , че даже не плащат вноските си към организацията. Аз лично не вярвам на ООН .
214
11
 
3
 
! Отговори
до 237 преди 1 година
ти още не си разбрал, че "бомбандировките на Донбас" са москалска пропаганда. Боевете от тогава са между украинската армия и руската армия, която влезе в Донбас и Крим през 2014г.
213
2
 
8
 
! Отговори
До 235 преди 1 година
Бомбардират Сърбия от Март до Юни 1999! Без резолюцияна ООН!
212
1
 
8
 
! Отговори
До 235 преди 1 година
Извинявай, но бомбардировките на Сърбия бяха на 24.Март 1999 и за тях няма резолюция на ООН :)
211
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отидем в Донецк и да попитаме хората какви се явяват тия които през 2014 им хвърляха бомби и дори лицата на пилотите са виждали. Самолетите са летели толкова ниско че да се виждат жертвите хора на обществени места спирки пазари паркове. Работодателя на пилотите ехидно и надменно заявяваше по телевизията че "нашите деца ще ходят на учулище а вашите деца ще стоят в мазетата". Много деца загинаха и има паметна плоча за тези малки невинни ангели. Защо се крие от западното общества всичко това ?
210
1
 
11
 
! Отговори
До 234 преди 1 година
А така ли? Значи САющ имат право да нападнат всички 180 държави в света ( защото не са им роднини!) и го правят бързо ( с една атомна бомба!). Много си умен;) Много!!
209
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резолюция 1244 на съвета за сигурност на ООН приета на 10 юни 1999, разрешава международно, гражданско и военно присъствие в Съюзна Република Югославия ... приета с 14 гласа и нито един против. Това вече стига ли ти като отговор и Путин международен престъпник ли е?
208
10
 
1
 
! Отговори
Щатите преди 1 година
До Утре е годишнина Не нападнаха роднините си и се справиха бързо! А Путин го направи и е затънал в Украйна!
207
1
 
2
 
! Отговори
Вагнер си бият преди 1 година
В момента на елица Мариуполска 70, 800 метра от кметството!