Украинските сили доставят боеприпаси, храна, медикаменти в Бахмут

Ред западни страни с нови пакети военна помощ за Украйна
19 мар 2023 09:16, Елка Василева
370
Украинските сили доставят боеприпаси, храна, медикаменти в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут, успяват да държат руските части на разстояние, така че боеприпаси, храна, оборудване и медикаменти да могат да бъдат доставени до защитниците на града, предаде Ройтерс, като се позова на украинската армия.

Още по темата
Говорителят на армията Сергий Черевати заяви, че украинските сили успяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени благодарение на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън.

Прокиевските сили са успели да свалят два руски дрона и да унищожат пет вражески склада с боеприпаси, каза още Черевати. Той заяви, че украинските сили са убили 193 руски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

Ройтерс не може да потвърди тези данни от независим източник.

Същевременно в обръщение в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски заяви, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ, предаде ТАСС. Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн", тоест на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, заяви Зеленски. Пакетите военна помощ касаят боеприпаси, танкове и артилерийски установки.

Същевременно  финландската асоциация "Вашите финландски приятели", подкрепяща Украйна, съобщи, че петима френски доброволци към украинските сили са били ранени по време на бойни действия в Украйна. Трима от тях все още са в болници.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 271 То това не и работа на армията.Като ги нарича сепаратисти това е работа на полицията и СБУ,а не на редовна армия,а те дори не бяха и такива,а просто бандитите на украинските олигарси.
245
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто виждам как се върви към световна война но може би по добре.
244
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 267 Ми ела да ми я набиеш хайде ще ти кажа къде точно да дойдеш мераклия.
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо долния не си разбрал. Армията не беше на путин а на порошенко бе по долен.
242
1
 
7
 
! Отговори
Другарят Си преди 1 година
Не случайно посещава Русия на годишнината от нилегалната война на Нато в Ирак! Той знае, Нато е негов враг и за него Русия е това, което Украйна е за Русия: Буфарна зана между него иНато! Затова ще подкрепя Русия иначе той е следващ!!
241
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атомните бомби над хирошима и нагасаки са пуснати от САЩ преди създаването на ООН. Може би щеше да има резолюция и за тях.
240
1
 
7
 
! Отговори
До 266 преди 1 година
Накава опорка ли ти пуснаха от Козяк бре! Срам..
239
1
 
1
 
! Отговори
до 263 преди 1 година
кой на какво се прави не е наша работа, всеки си е велик за себе си. ама като си тръгнал "да набиваш кофите" на някой друг щото си се напушил на собствената си пропаганда е смешничко, и може да очакваш и твойта "кофа да се набие"
238
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарят Си ще се опозори пред целия свят ако отиде на крака при военнопрестъпник номер едно на планетата похитител на минимум 16 хиляди деца Владимир Путин.
237
1
 
15
 
! Отговори
Центаджиите са преди 1 година
Толкова откачини от реалноста, че не може да признаят, че САЩ е нарушил международното право и е извършил престъпление в Сърбия, Ирак, Сирия, Виетнам, Либия, Афганистан..
236
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бомбардирането на сърбия е грях който ще тежи на америка во веки веков.
235
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антипутиноид Никой нищо не търси освен да набие кофите на такива дето 8 години се правят на велики .Е това търси Русия.
234
0
 
3
 
! Отговори
До 258 преди 1 година
Този човек, явно не разбира защо Темида е със везна и завързани очи в съдилищата и защо всички трява да са равни пред закона или това си е беззаконие :)
233
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попитай също така и хората във виетнам лаос камбоджа никарагуа япония и корея и тя дори разделена на две от американците.Сега сорросоидите сте на власт закачалке но ще минат години и някои неща ще се изяснят. Може да ме тикнеш в концлагер закачалке няма проблем дните ми са преброени и без друго.
232
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски 2022: Тази година ще победим!Зеленски 2023: Тази година ще победим!Зеленски 2024: Тази година ще победим!....
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антипутиноид,а къде видя ,че си бомбандиран нелегално бе шмиргел.Коя война е легална и коя не бе.
230
14
 
3
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Голямата опорка на москалската логика е, че щом САЩ е бомбандирал нелегално, значи РФ не може да изостава и те трябва да бомбандират! Русофилистa търси най-ниския делител и гледал да слезе под него ако може. Като в САЩ пръцнат, в Кремъл бързат да се наакат, а после да кажат, че са се оригнали.
229
3
 
8
 
! Отговори
До 253 преди 1 година
Бомбардирането на Сърбия от Нато нелигално ли е? Да или Не!
228
1
 
5
 
! Отговори
Ех преди 1 година
И нивото на тролловете не е това което беше..пада по бързо от американски дрон над Крим!
227
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами аз ти отговорих бе закачалке. Те са едно и също с ооне. Мене какво ме питаш. Отиди и попитай хората в ирак в либия в сирия в авганистан и в остатъчна югославия. Освен че нямаш аргументи. То и цените ги вдигат законно ама е неморално. Освен че който много пита бърже остарява.