Трета нощна серия руски въздушни удари в Украйна

Москва засилва атаките си срещу съседната държава
Обновена: 3 май 2023 10:45 | 3 май 2023 10:40, Елка Василева
81
Трета нощна серия руски въздушни удари в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е предприела трета нощна серия от нападения срещу Киев в рамките на шест дни, съобщиха киевските власти, цитирани от Ройтерс. Дрон е поразил сграда в района на Днепропетровск, докато Москва засилва атаките си срещу съседната държава.

Още по темата
Командването на ВВС на Украйна съобщи, че силите му са унищожили 21 от 26-те ирански дрона "Шахед", изстреляни от Русия, докато официални представители на Киев заявиха, че системите за противовъздушна отбрана са елиминирали изпратените над града ракети. По първоначални данни няма жертви или разрушения.

"Всички вражески цели бяха идентифицирани и свалени във въздушното пространство около столицата", заяви военната администрация на Киев в Телеграм, уточнявайки, че става дума за първоначални данни.

Сирените за въздушна тревога звучаха тази нощ в продължение на няколко часа в Киев, околния регион и по-голямата част от Източна Украйна. Ситуацията се успокои едва към разсъмване.

Русия засили атаките срещу Украйна преди очакваната украинска контраофанзива. През последната седмица вълни от безпилотни самолети и ракети нанесоха удари срещу Киев и други райони.

Един от дроновете е нанесъл днес удар по административна сграда в Днепър, административния център на Днепропетровска област, съобщи губернаторът на областта Сергей Лисак в Телеграм, като я е подпалил. До сутринта пожарът е бил потушен.

Украинските части за противовъздушна отбрана са свалили седем дрона над региона, добави Лисак.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашизма ще бъде унищожен. Да се готвят българските рашисти.
69
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Безсмислени удари, нанасяни панически преди украинската контраофанзива." СЕРИОЗНО ??? Разберете хорица че това е ВОЙНА НА ИЗТОЩЕНИЕ. За да се свали един дрон Греан-2(Шахид) ВСУ ако са късметлии ще им стигне поредица от някое автоматично оръжие като Гепард или Шилка но в повечето случаи трябва си зенитна ракета а те свършват Принципно боекомплекта на един ЗРК е 200 ракети който си купува го купува с поне 2 боекомплекта 400бр Според пентагона РФ са изстреляли 4500+ ракети и ++++ дрони
68
3
 
15
 
! Отговори
Haha преди 1 година
Тая украинска "контраофанзива" май няма да се състои , а тези дни един американски анализатор писа че администрацията във Вашингтон е нервна и очаква да види "Възвращаемост на инвестициите" ...така се наричала помощта за Украйна от политическите кръгове в САЩ и ако няма възвращаемост в най-скоро време Зельи може да последва Гуайдо ...
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно не разбирам само, миналато лято военното разузнаването на Великобритания успокояваше урките,че на руснаците не са им останали никакви ракети,пък бомбите ин били на привършване..една година по-късно всички виждаме каква е ситуацията,а въпросът е защо урките все още вярват на западните си покровители и немогат ли да разберат каква им е целта...
66
3
 
16
 
! Отговори
аз да ви преди 1 година
Само така. Нон стоп докато областа украйна не се върне обратно в Русия
65
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безсмислени удари, нанасяни панически преди украинската контраофанзива. Хората на Зеленски удържаха важните позиции и успяха да се подготвят добре. Хич няма и да ви се вярва колко бързо ще се разпадне руския фронт...
64
1
 
23
 
! Отговори
Има 4 войни преди 1 година
1. Между Източно и Западно украинци ( гражданска) 2. Между Русия и Украйна ( държави) 3. Между САЩ и Русия ( прокси) 5. Между Нато/ЕС и Русия и 4. Между гладуващия украинския народ и режима в Киев! И едната война да загуби, свършено е със Зеле! В момента се клати като кораб в буря!!
63
22
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Брей брей тези руснаци огън са бе! Пълни смешници станаха за резил пияндури
62
1
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
От сатилитни снимки много добре се вижда голяма концинтрация на войска и оръжие!
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропите, за да почнат контра-монтра-настъплението си трябва да концентрират сили. Като концетрират сили, думка една ракетка и ги разконцентрира по гробищата. ***, по-***, най-***, укри!
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Павлоград изтряска Калибр преди няколко дни. Около 300 убити укрита и 200 ранени. Мухахаха. Прихващат дедoвия!
59
1
 
24
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Украинците държат още една ту алетна в Бахмут, 2 кв. м, за да може да пишат още една година в медиите, че Украйна има контрол в Бахмут ;))
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три нощи подред масирани ракетни удари по военни обекти в Украйна. От 14 месеца не е имало нещо с подобен мащаб. Взривяват се заводи на укро-ВПК, военни складове, ПВО, транспортни възли.
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако само Бай Издън загуби изборите Ноември 2024 или Зеленски изборите Март 2024 и войната свършила ;)
56
2
 
12
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Оодпегата година Републиканцити като дойдат на власт, много бързо ще приключи войната! Още преди това!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"А с бахмут кво става, превзехте ли лавката на училището?".---Лафката не можахме, ЗСУ я бяха минирали и я взривиха пред очите ни.
54
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с бахмут кво става, превзехте ли лавката на училището?
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РуZZнак с бутилкаОтдавна го превзехме тоз Бахмут, ама Зелето съска и писка, че не сме.
52
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КОПЕЙКАТА ПРАВИ ПОХОДИ НА МИРА!!! КАКВО БЕЗСРАМИЕ!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтата на краварите е да направят военна база в Крим. Ще си останат с мечти.