Кои са четирите чудеса, които ще помогнат на Украйна да спечели?

На първо място Хузен поставя въпроса за преминаването от отбрана в нападени
21 май 2023 20:30, Нели Христова
331
Кои са четирите чудеса, които ще помогнат на Украйна да спечели?
Снимка: БГНЕС

Украйна има нужда от четири чудеса за успешно изтласкване на руските сили, твърди полковникът от Белгийските въоръжени сили Роже Хузен, бивш участник във военното командване на своята страна, цитиран от местни медии и БТА.

Експертът обяснява, че успехът ще бъде свързан с постигането на резултат, какъвто не е бил наблюдаван в последния век на съвременни войни. По неговите думи войните през ХХ век са били решавани тъкмо с контранастъпления. Според него възможностите за успех в днешния случай не са големи. Според него влияние ще окажат теренът, съотношението на силите и руският отговор. Полковникът добавя, че за да успеят украинците, четирите чудеса трябва да се изпълнят едновременно.

На първо място Хузен поставя въпроса за преминаването от отбрана в нападение, след като досега украинските сили са действали под прикритието на сгради и окопи. Когато минат в настъпление, те ще бъдат под погледа на противниковите средства за наблюдение и ще бъдат под ракетен и въздушен обстрел. Украинците ще трябва да преодолеят Днепър и други места, прорязани от водни площи, над които мостовете отдавна са унищожени. За целта ще бъде необходима много техника и ще трябва тя да бъде разгръщана под постоенен вражески обстрел.

На второ място идва въпросът за числовото и военното надмощие - досега не е имало случай, в който контранастъплението да бъде успешно, когато се извършва от сили без числено превъзходство, нито с повече и по-добра артилерия или военновъздушни сили (ВВС). Според Хузен дори западните войски, изцяло подготвени и обезпечени, трудно биха преодолели изградените от Русия защити. Същевременно украинците трябва да действат без достатъчно защита от ВВС, при недостиг на снаряди, със смесица от нова и стара бронирана техника, с бойци - щатни и наборни - без опит в сложни мащабни настъпателни действия.

Третата точка е отговорът на Русия - дали ще наблюдава действията безучастно, или ще успее да преразпредели силите си и да отвърне със свое поредно настъпление. Хузен препоръчва Украйна да продължи да нанася удари в тила на противника с поразяване на веригите за фронтови доставки. Той отбелязва, че не е ясно засега дали Русия няма да свика нова спешна мобилизация.

На последно място експертът посочва необходимостта от запазване на поддръжката за Киев, дори напредъкът за отвоюването на завзетите украински земи да е бавен или частичен. Хузен отчита, че очакваното украинско настъпление повдига бойния дух на войските и кара руските сили да се разпръснат, което намалява способностите им да нанасят удари. Същевременно отлагането на украинското настъпление може да обезвери войските и това да се влоши допълнително, ако не бъдат постигнати заложените цели. Според експерта последиците ще бъдат лоши не само за украинските войски, но и за духа на украинските граждани, а това е решаващо за съпротивата. Хузен припомня, че руският президент Владимир Путин вече обяви времето за свой съюзник и изрази очакване Западът да се умори от войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
4
 
2
 
! Отговори
Свидетели на Вова преди 1 година
Забравил е най-вероятното "чудо", което започна днес 22.05.2023. а именно гражданската война в Русия. Днес организацията Свобода за Русия обяви освобождението на село Козинка от диктатурата на Путин. Пътят към свободната белгородска република е открит. Оттам Чечения е буре с барут върху което седи тежко зависимия психопат Кадиров. А външна Манджурия и Китай? Преди желаех скорошната кончина на бункерното изчадие Вова. Но сега се надявам още дълго да гние в бункера и да става свидетел на разпада..
276
7
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Ето ги четирите чудеса: 1. Убийството на Клоуна. 2. Смяната на Клоуна с друг. 3. Победа на Тръмп на изборите. 4. Радикална смяна на ръководството на ЕС. Ако последните две не станат, първите две са почти сигурни
275
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натовската стратегия: Седиме и чакаме чудо!
274
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкарал е експерта малко парички от интервю като говори всеизвестни неща
273
2
 
6
 
! Отговори
Хан Талибан преди 1 година
"Надежда всяка тука оставете....." Повтаряхме го на морските пехотинци и командосите, но те НЕ та НЕ и ко? Изпънаха с 300 и писъци от тука.... бухахахаха
272
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук виждам у жълтите копейчици едновременно страх и неверие в чудеса, а колко велики чудеса вече сполетяха вaтянкити в братска Украйна? Ъ? Колко? Ъ? Ъ? Вярвайте, Бог е украинец!
271
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като стана въпрос трето пришествие ще свърши работа. Иначе едва ли.
270
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тази сутрин руснаците нанесоха мощни комбинирани удари по военни цели в Днепропетровск /не по-малко от 15/, Запорожие, Харков. Руснаците удариха с Х-101, Х-22, балистични ракети, умни планиращи бомби и дронове "Герань-2".
269
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако контранаступа забуксува и руснаците тръгнат в настъпление?
268
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесата ясно, а здравият разум къде е?
267
2
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 280, преди 1 година
"Дръж налъмите под око да не изтървеш момента!" ххх Нема що да се хабиш, първо да минат първите три чудеса. Тях и пра-пра-....внуците ти едва ли ще ги видят. Но неведоми са пътищата Божии. Щом на чудеса вече разчитате не са ви на добре нещата. Ориентирай се към друг шеф, че тоя сдаде бързо багажа.
266
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са нужни вече чудеса и то не едно, а цели четири, работата е вече признато и официално изуй гащI и не виждам причини натистите да продължават конфликта. Освен с цел още малко да се забави официалното обявяване на фалита на кравария и ЕС, чрез още малко работа на военопромишления комплекс на първите.
265
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръж налъмите под око да не изтървеш момента!
264
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесата са: 1. Байдън да стане млад и да бъде хуманен;2. САЩ да са миролюбива държава;3.ЕС да е самостоятелен и демократичен съюз;4. Да ми цъфнат налъмите на пролет.
263
2
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Пак нелихристовизми "Третата точка е отговорът на Русия - дали ще наблюдава действията безучастно" Преведено на разбираем език: за да победи Украйна, Русия трябва да гледа безучастно.
262
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои 10 чудеса ще помогнат на Русия да не загуби? Ъ?
261
4
 
25
 
! Отговори
И никой не вижда преди 1 година
иронията в заглавието? Почти директно ви се казва, че Украйна не може да спечели тази война. Защо настоявате за удължаване на агонията?
260
4
 
12
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Пропуснали сте молитвичка към арменския поп господин експерт. Нищо де, ще приеме и тъжна изповед, след като Русия спечели.
259
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би било чудо ако Русия си удържи гaштитe!
258
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук виждам у жълтите копейчици едновременно страх и неверие в чудеса, а колко много чудеса се случиха вече в братска Украйна? А? А? Вярвайте!