Киев: Британският министър вече съжалява за думите си

Бен Уолъс говори, че трябва да се благодари на Запада за подкрепата
14 юли 2023 20:45, Елка Василева
40
Киев: Британският министър вече съжалява за думите си
Снимка: архив, БГНЕС

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Олексий Данилов заяви в интервю за британския в. "Гардиън", че Киев не трябва да обръща внимание на думите на министъра на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс за необходимостта да се благодари на Запада за подкрепата. Според Данилов  Уолъс го е казал, без да се замисли и "вече съжалява“.

Още по темата
Уолъс каза на срещата на върха на алианса във Вилнюс, че на Запад "хората искат да видят благодарност" за подкрепата на Украйна и Киев трябва да обърне повече внимание на това. "Ние не сме "Амазон", подчерта британският министър на отбраната, имайки предвид световната компания за интернет търговия.

"Не бих обърнал особено внимание на това, което Уолъс е казал", посочи Данилов. "Всеки може да каже нещо в емоционално състояние и след това да съжалява за това. Аз знам със сигурност, че това не е неговата истинска позиция", обясни секретарят на СНБО.

В. "Гардиън" допуска, че причината за изказването на Уолъс може да е недоволството на украинския президент Володимир Зеленски от факта, че страните от алианса се въздържаха да поканят Украйна в НАТО на срещата на върха във Вилнюс.

Премиерът Риши Сунак бързо се разграничи от думите на Уолъс, а Зеленски  заяви: "Не знам какво иска да каже и как иначе да му благодарим. Нека ми пише... Може би сутрин трябва да се събудим и лично да благодарим на министъра".

"Ако всички ни помагаха толкова, колкото ни помага Великобритания, сега щяхме да имаме съвсем различна ситуация", каза Данилов пред "Гардиън“.

"Благодарение на Великобритания и на САЩ успяхме да издържим още през първия период на войната. Първият човек, с когото нашият президент разговаря в началото на военните действия, беше Борис Джонсън. Все още разполагам с този исторически запис", допълни Данилов.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Първият човек, с когото нашият президент разговаря в началото на военните действия, беше Борис Джонсън. Все още разполагам с този исторически запис", допълни Данилов."----Ами дайте да го видим тоя запис. Да видим кой прати пудела си Джонсън, да изядете и солта и боя. Вместо да подпишете вече готовия договор със съгладие и на двета страни
35
2
 
8
 
! Отговори
Стари нищъ купуъъм преди 9 месеца
Уолъс е казал на срещата на върха на алианса във Вилнюс, че "Ние, на Запад, не сме "Амазон", от което следва че министърът се е извинил на империята Амазон че сравнява клиентите на Амазон с украинските някаквизасранци, нахалитети, авантаджии и ***.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хъшове немските ТВта показаха а руските ги цитираха, че до Карнобат е взривен военен завод и че минути в ноща са екслодирали некакви бомбрухи. Къде в нашите сайтове се коментира случая или опровергават новината за взрижожете. Ако е имало. Имали загинали ранени хора работещи в нощаната смана?
33
0
 
0
 
! Отговори
БГ пословица преди 9 месеца
"Двамата щяха да се разбеат ако не беше третия!" - толкова за 'благодарността към подстрекателя!'
32
0
 
4
 
! Отговори
СлабаУкраина преди 9 месеца
нахалмици. хората колко пари бойна техника, боеприпаси и хуманитарка им доставиха, да оставим обученията и тренировките, като всичко това струва пари и пари и пари. А като резултат и Щатите и цялото НАТО се въздържат да кажат и дума за това , а ба как така стана че Опълченците стрелят срещу зеленските войници със същото онова оръжие което бе дадено на Зеленски? Как? Кой от тия със зеленясаните *** през оградата е преметал, изоставял умишлено и просто е подарявал на ДЛНЕРИте пушките и патроните
31
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 9 месеца
Разбира се, че първи е бил Джонсън - където пипне Джонсън, все проблеми...Джонсън започна с манипулациите в Украйна, продължавайки успешно линията на отношение към Русия на друг низвергнат английски политик - Тереза Мей...Но...това беше...англичаните не са глупави хора за да ги въртят на нечии пръсти, значи...
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дрън дрън то освен Бен Уолис, сте усрели яко да ядосате и американците, даже вашите блогари го пишат!
29
4
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 10 месеца
В тоя случай съм склонна да подкрепя Зеленски - който поръчва музиката, трябва да си плаща.
28
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам защо украинската управляваща хунта си е повярвала, че в държавите на НАТО населението е с промити мозъци, така че ще бъде лесно да влачиш младежи хванати на стдиона в Ливърпул, да ловиш французи (те си знаят колко са французи) от дискотека в Париж, хооп провеждаш им 2 седмици военна подготовка и ги пращаш на източния фронт, че това в Европа ще мине толкова лесно както при украинските селянчета, докато Зеленски и другите ще крадат от западните помощи и ще грабят лесни милиарди.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Странно, и двамата са еднакво гадни...да се чуди човек, кой да напсува!
26
5
 
32
 
! Отговори
Койчо преди 10 месеца
Няма такива наглеци като зеления и сбирщината му
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Звучи като заплаха. То"я министъра ли плаши?
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той знае ли, че съжалява?
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най наглата нация
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече нищо не можеш да кажеш каквото ти е истинското мнение. Кой е фашиста???
21
4
 
26
 
! Отговори
Сина преди 10 месеца
Все повече лъсва безграничната наглост на нацистките укри! Скоро и памперса ще ги резне, а Путин ще ги излапа на закуска!
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виждате ли колко са нагли? Не стига, че нямат нищо, просят като бедняци, назидават, поучават, критикуват и изведнъж баам, някой отказва да им даде. Тогава се започва с рогата. Зеленски, Кулеба, нападат като хищници който им казва истината в очите. Това в чист квазифашизъм в действие. Недай си, Боже да имат собствено бойно оръжие или ядрено! Но за това си има мъдрост: Господ на бодлива крава рога не дава.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кво беше това Киев?Тия са по-нагли от македонците ,не могат да си поделят луната.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ся британския министър ще нареди укрите с дефектни тахники и боеприпаси, щот много им знаят балалайките.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори и за нас независимите и на кантар, пропагандата е ясна. Но...колкото повече пропаганда, толкоз повече противници ще има. Вместо само да се налива пропаганда оставете хората сами да преценят. На ничия страна съм. Просто не искам война. А, за да стане това Украйна ще трябва да се съгласи, че Крим и Донбас не са нейни територии. За НАТО, както дойде. Дали Русия ще граничи с НАТО през Полша или през Украйна е все едно. Така както пуснаха Балтийските републики в НАТО, така ще се съгласят и за Ук