Украйна бележи малък напредък срещу руските сили, посочва Киев

Москва осъществява въздушни удари навсякъде из Украйна
Обновена: 25 юли 2023 16:11 | 25 юли 2023 16:11, Елка Василева
277
Украйна бележи малък напредък срещу руските сили, посочва Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия бележи малък напредък срещу руските сили в части от Южна Украйна, а на изток – южно от Бахмут, сочи военен доклад на Киев, цитиран от Ройтерс.

В контранастъплението си, започнато в началото на миналия месец, Киев се опитва да изтласка руските части обратно към Източна Украйна, да напредне на юг към брега и да прекъсне връзката по суша между Русия и окупирания от нея Кримски полуостров.

Още по темата
Настъплението е по-бавно, отколкото се очакваше от мнозина, но Украйна заяви, че се стреми да сведе до минимум жертвите, като нейните сили срещат укрепени руски отбранителни позиции, осеяни с мини.

Говорителят на генералния щаб на украинската армия Андрий Ковальов каза, че украинските войски са се придвижили напред в направлението на югоизточното село Старомайорске, близо до селища в Донецка област, които са били отвоювани от Украйна миналия месец.

Украинските въоръжени сили укрепват наново позициите, които са завзели, но руската съпротива е сериозна, добави Ковальов.

Той посочи, че на изток украинската армия е изтласкала руските части от позициите близо до село Андриевка, югозападно от опустошения град Бахмут, който Русия превзе през май.

Украинските въоръжени сили извършват настъпателни операции и на север, и на юг от Бахмут, гласи още информацията на Ковальов.

Подпомогнат с доставка на оръжие от съюзниците си от Запада, Киев си е възвърнал над 192 кв. км от територията на юг и 35 кв. км на изток от началото на контранастъплението си – това е казал днес висш военен представител, отбелязва Ройтрес.

17 месеца след широкомащабното си нашествие в Украйна Русия все още държи големи територии и не признава украинските придобивки по време на контраофанзивата, отбелязва агенцията.

Руските военни доклади представят различна картина на бойните действия в сравнение с тази на Киев, посочва Ройтерс. Москва осъществява въздушни удари навсякъде из Украйна.

Ройтерс прави уговорката, че не може да удостовери ситуацията на бойното поле чрез независим източник.
(БТА, Иво Тасев)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
... Вовата нac'paн отсече:" - Русия разполага с много руснаци за убиване в Украйна, но за съжаление не можем да произведем и 1% от Ладите които трябва да дадем на вдовиците.... Русофили от България помагайте!" Ха-ха-ха!
134
5
 
6
 
! Отговори
Антифашист преди 9 месеца
До Боби, заебись. Я ни светни как така бавнолетящите дронове удрят по Радная Мацква. Съветските зенитчици да не би да пуцат с автомати Калашников и пистолети "Макаров", а уж най-великите джуджета. Язък. Не случайно преди години един шваба кацна баш на Красний плашчад, прелитайки цялата територия до Мацква безпроблемно. Ко ши кайш?
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не сме русофили бе *** скапани! Ние просто сме мислещи! Как смятате уркопитек с просия за танкове да победи ядрена сила?!?
132
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Анонимен "Украйна унищожава живата сила и техника на руските фашисти методично и неумолимо." - ВЯРНО но Руските сили унищожават и на предната линия и в обекти атакувани в тила с високоточно оръжие много повече Ъкраински Военни. Тази ПИРОВА ПОБЕДА/ПЕРЕМОГА колко време ще издържи многострадална Украйна? (Надявам се да знаеш какво е Пирова Победа!)
131
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Боби, e, нали все пак трябва да остане някоя дивизия дето да му пази поcpания ***, ако още някой като Пригожин тръгне да му реже главата??? Ако опре да праща и дворцовата дивизия, направо го пиши бегал...
130
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За 6 седмици Украйна е освободила територия колкото фашистка Русия е окупирала за 6 месеца... Това са фактите русофилчета нeвмeняеми... а вие продължавайте да си фантазирате и пишете дежурните глyпости!
129
6
 
5
 
! Отговори
Московские новости преди 9 месеца
И защо напредъка да е "скромен"? Няма такова нещо като "скромен напредък", когато става въпрос за успешното контранастъпление на украинците. Тази статия от руските хакери ли е писана, че е пълна с путинска пропаганда?
128
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно само хваленето му е голямо на западното оръжие.
127
1
 
9
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
Каква смешна пропагандна новинка!Ха,ха,ха.....
126
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Влагайте поне малко разум и логика в глупостите и лъжите които съчинявате русофили ***!
125
4
 
4
 
! Отговори
Протосингел преди 9 месеца
До Анонимен 144 - Вероятно сте във фатална грешка, защото западното оръжие спря нашествието на блядоликите алкохолици и они в момента се отбраняват и окопават. Това стига ли ти, или вече сте в Лисабон и Берлин, позовавайки се на съветската ТАСС. Руснаците се оказаха не самоглупави, некадърни, но и вече са оттбранители. Ноо готино, нали?
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Загубите на Украйна са"огромни", а тези на фашистка Русия са в пъти повече... Ха-ха-ха!
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-любимо ми е тея с украинските знамена по профилите. И всичките са от софия
122
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е точно обратното на това което пишат вмиpиcaните русофили...
121
1
 
1
 
! Отговори
До 147 преди 9 месеца
Да си запомниш цифрите тролски
120
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за последното денонощие ВСУ унищожиха 30 руски артилерийски системи, 12 танка и 13 бойни бронирани машини. Унищожена е 1 реактивна система за залпов огън, 14 дрона, две ПВО системи, 15 единици автомобилна техника и автоцистерни, както и 5 единици специална техника. Общият брой на ликвидираните руски окупатори достигна 243 220 души, от които 600 през последното денонощие.
119
7
 
3
 
! Отговори
Водомер преди 9 месеца
Капка по папка - вир. Вир по вир - язовир. А кога "нашите" велики съветски войни ще влязат в атака. В България пРезидента и задникопомийниците ги чакат с хляб и сол, а украинците ги черпят с картечни откоси, оръдейни залпове, Джавелини, ХАЙМАРСи и дронове и даже не се скъпят в почерпката. И ще е така докато ги издухат от украинска територия. Путин трябва да е изключителнотъп, за да не схваща, че губи войната, а я губи, тъй като отбраната не е нападение.
118
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно западното оръжие за чоп за зеле не става.
117
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е точно обратното на това което пишат вмиpиcaните русофили...
116
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Анонимен "Днес руската Дума увеличи" Новината ти е стара и неточна. До 55 години е разрешено да се наемат нови професионалисти на длъжност Редник а Годините за запас са отдавна от 18 до 65.