Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно

Ще бъде защитавана всяка педя земя от алианса
7 сеп 2023 20:07, Елка Василева
264
Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно
Снимка: архив, БГНЕС

Черно море е много важно за НАТО, следим обстановката там внимателно, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Осъждаме излизането на Русия от зърнената сделка и приветстваме усилията на Турция да възстанови изпълнението на споразумението, добави той.

Още по темата
Столтенберг отбеляза, че е разширено въздушното наблюдение на съюзниците над Черно море, а в България и Румъния са разположени батальони на пакта. Удвоихме броя на батальоните по източния фланг, ще направим необходимото за защитата на всяка педя от земята на алианса, посочи генералният секретар.

По неговите думи няма признаци за умишлени действия от страна на Русия по случая с падането на отломки от дрон в Румъния. Води се разследване, Румъния запозна със случая съюзниците в НАТО, добави той.

Столтенберг настоя, че украинското контранастъпление напредва и надхвърля очакванията. Той предупреди, че това ще бъде кървава и трудна битка. По неговите думи не може да се предвиди как ще се развият събитията. Генералният секретар не изключи загуби от украинска страна и настоя подкрепата за Киев да продължи при всички обстоятелства. Покрепата за Украйна не е възможност, а необходимост, обобщи Столтенберг.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При нас полицията е по-многобройна от армията.
145
4
 
5
 
! Отговори
Затворник от Вагнер4 преди 8 месеца
Двамата затворници казват, че по време на подготовката командирите на ЧВК "Вагнер" са търсили именно такива криминални лица, които са готови да убиват жени и деца.
144
2
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 месеца
Защо НАТО не обиколи през Северния Полюс и да нападне Русия ?Тук , в България и Румъния има близо 50 000 000 невинни хора и деца ?
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз пък... Следял.... Ние тук останахме без ракети сс23, без БТР-и, без самолети, без пари, изобщо без нищо. Той следял човекът. Хахахахаха. Ний сме като пустиня в момента. Ама човекът си следи.
142
4
 
3
 
! Отговори
Затворник от Вагнер3 преди 8 месеца
"Видях как хвърлиха граната в апартамент и оттам се чу детски плач. Ние влязохме, там имаше жена и дете, трябваше да ги довършим. Аз лично не можах, излязох оттам. Но други хора от моята група изпълниха заповедта и убиха тези, които плачеха там. Те плачеха, защото бяха ранени, молеха за помощ, но те ги довършиха. Жената бе на около 35 години, момичето на около 7 години, разказва другият затворник Чернявски.
141
7
 
3
 
! Отговори
Затворник от Вагнер2 преди 8 месеца
Единият от тях, Максим Зеленов, разказва, че в едно от украинските селища наемниците убили безмилостно десетки цивилни. "Убиваше се наред. Без значение от пола. Баби, дядовци. Стигнахме до една пететажна сграда, сигурно убихме там около 40 души. Бяха цивилни. Зад нас стояха хора с маски, така че ако се върнеш, те убиват и теб. Това се наричаше зануляване, разказва Зеленов.
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
норвежка мър ша -- българия не е спестовна касичка на сащ.
139
4
 
1
 
! Отговори
Затворник от Вагнер1 преди 8 месеца
Прочиствахме цивилните в селищата. За това признават двама бивши затворници от Иркутска област в Русия, които директно от затвора са били вербувани в частната военна компания "Вагнер" на Евгений Пригожин и са били изпратени да убиват хора в Украйна. Командирите ни нареждаха да ликвидираме всички, включително жени, деца и възрастни хора, свидетелстват те пред руския правозащитен проект Гулагу.Нет.
138
0
 
0
 
! Отговори
149.200 преди 8 месеца
Волга....
137
1
 
2
 
! Отговори
СТИГА преди 8 месеца
Стига сте *** като прасета , за *** . Войната ще свърши в края на 2025 година , след като Доналд Тръмп я прекрати - Американците ще го подкрепят , а Байдън и Сина му ще се изправят в Хага и ще бъдат умъртвени по САЩ Законите за Смъртна Присъда за Военни Престъпления .
136
1
 
2
 
! Отговори
Уеуеуеуеуеу преди 8 месеца
Ихааа как са запалили краварските барбита. Хабите си таланта тук. На околовръстното с тоя порив и чувственост ще изкарате поне три пъти повече.
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има договорка САЩ-Русия за унищожаване на ЕС.Това е играта.
134
1
 
2
 
! Отговори
ДО 134 преди 8 месеца
Пич , направо ми оправи деня . Не , няма такъв Виц - умрях от смях .
133
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилите трябва да са наясно че ако Русия не напусне Украйна до края на този месец ще бъде ликвидирана като държавен субект. Това им казват от САЩ. После да няма ама що така, ама що не ни предупредихте, ама ние не разбрахме. Чичо Сам тоя път пипа много здраво и няма да има нито прошка нито измъкване. ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА РУСИЯ ДА НАПУСНЕЛА УКРАЙНА ХА ХА. АМА ДО КОЛКО ЧАСА? ДА НЕ СА ВИ ПУСНАЛИ ИНТЕРНЕТ В КАРЛУКОВО? Щом Чичо Срам пипа здраво, скоро ще го напиша
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Укрите са обречени,важно е какво ще стане след това.
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 88- Във Виетнам се сражаваха северновиетнамци със южновиетнамци. Американците са избили главно цивилните жертви както и в Япония. То не беше ***, то не беше и каква ли не химия. А в САЩ през това вереме е имало масово откази да влизат в армията щото е било касапница.
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Столтенберг удари на камък с туй необмислено изказване направо се провали.
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ще стане със стотиците милиарди които ЕС и САЩ раздадоха на Украйна, разбира се като кредити, никой не дава даром, ако държавата Украйна престане да съществува? Или Украйна ще победи Русия и ще продължи да си съществува, а милиардите ще се върнат от репарациите които Русия ще плаща на запада? Хайде приятели, споделте тук във форума да обменим свободно и демократично мнения на американските лаптопи които пишем, хайде напишете на американските лаптопи как Украйа ще счупи човката на Русия и ще победи?
128
1
 
8
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 8 месеца
Какво следиш бе рептил?Смешен си и жалък.
127
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилите трябва да са наясно че ако Русия не напусне Украйна до края на този месец ще бъде ликвидирана като държавен субект. Това им казват от САЩ. После да няма ама що така, ама що не ни предупредихте, ама ние не разбрахме. Чичо Сам тоя път пипа много здраво и няма да има нито прошка нито измъкване.