Граната сред подаръци уби съветник на украинския главнокомандващ

Майор Генадий Частяков загинал на рождения си ден
7 ное 2023 07:56, Елка Василева
196
Граната сред подаръци уби съветник на украинския главнокомандващ
Валерий Залужний. Снимка: архив, БГНЕС

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний потвърди, че негов съветник е загинал при трагични обстоятелства, предаде Укринформ, като се позова на негова публикация в приложението "Телеграм".

"Неописуема болка и тежка загуба за въоръжените сили на Украйна и лично за мен. Днес при трагични обстоятелства, пред семейството си и на рождения си ден, загина моят съветник и близък приятел майор Генадий Частяков", написа Залужний. По думите му в един от подаръците се е задействало неизвестно взривно устройство.

"От началото на пълномащабната инвазия Генадий беше за мен надежден приятел, който изцяло посвети живота си на въоръжените сили на Украйна и борбата срещу руската агресия. Причините и обстоятелствата ще бъдат установени по време на досъдебното разследване", добави Залужний.

Частяков има съпруга и четири деца.

Вестник "Украинска правда", позовавайки се на свои източници, съобщи, че съпругата на загиналия е казала, че граната се е взривила в ръцете на съпруга ѝ и че тя е била в чанта за подаръци, която той донесъл вкъщи.

Смъртта на Частяков най-вероятно е настъпила в резултат на злополука, съобщи източник от украинските правоохранителни органи. "Това е трагичен инцидент с вероятност 99,9%. За рождения му ден са му подарили бойни гранати и една от тях се е взривила поради невнимателно боравене с нея", каза източникът. Според източника разследването продължава, но засега няма основания да се говори нито за опит за убийство, нито за руска следа.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
1
 
! Отговори
Украинская правда преди 6 месеца
Егати оксиморона е това словосъчетание.
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зелевата следа се вижда чак от космоса
161
4
 
8
 
! Отговори
Зелски преди 6 месеца
Приятелски огън.
160
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Контрата се отлага,щото имало много храсти.Пречат.
159
4
 
1
 
! Отговори
Ташаков преди 6 месеца
Женка му може да му е скроила уин.
158
5
 
8
 
! Отговори
българските служби преди 6 месеца
цру започва операция:Заличаване на всички свидетели.
157
1
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Ангеле ти си п.р.и..м..а..т!
156
5
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Втори лагер щели да правят геройте на света за руснета. Направете ме комендант на този лагер и на лагеристите оберщумбангрупен фюрер Теодор Айке ще им се вижда като месия.
155
4
 
8
 
! Отговори
СВОЙ преди 6 месеца
Подарили му граната,за пожденият ден???На всички е ясно,че това е предупреждение към Залужний,да няма политически претенции.Ясно е кой е застрашенето по високопоставено лице просещо оръжие отвсякъде.
154
3
 
7
 
! Отговори
Гого Селския преди 6 месеца
,,Украинская Правда" съобщава,че се е случила някаква случка със неудобен вече за властта военен кадър,и решението е подразбираемо чисто по руски.Дали ще бъде подарък от ,,приятел" или генерала ще се подхлъзне на терасата докато простира прането,решението вече е взето.Так по руски.Изключително съмнителен инцидент.Граната едва ли е била със затворен шплент.А това вече е умишлено на 99.9 процента.
153
1
 
7
 
! Отговори
Пияндура преди 6 месеца
гранати му подарявали, и се чудят
152
3
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 6 месеца
Когато започнеш война, ти е дължен да помисля, че можеш да бия убит, какво и случи. Закономерно. Малък епизод и не заслужва внимание
151
0
 
1
 
! Отговори
Армагедон преди 6 месеца
До НАЧАЛОТО НА КРАЯПрав си... Гниенето е необратим процес...
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Почна се екшъна.
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Залужни трябва да отмъсти за вероломното убийство
148
5
 
10
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 6 месеца
Подаръка е бил много скъпа водка със малък златен 24 каратов танк вътре в нея. Гранатата е била в дъното на кутията и шплента е бил вързан за дъното на бутилката така че в момента в който тръгнеш да вадиш бутилката от кутията шплента на гранатата да се извади! Общо взето язък за водката !
147
4
 
16
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 6 месеца
Генерал Залужни от месеци е на контра със Зелката по отношение на контранастъплението което се провали благодарение на наркоманчето . В Украинските медии излезе информация преди 1 седмица че на изборите догодина Залужни ще е кандидат за президент. 2 дена по късно Зелката заяви че Украйна е във военно положение и скоро избори няма да има.Всичко това което се случва е ясен знак че ако Залужни продължи да е непослушен ще е следващия !
146
4
 
13
 
! Отговори
НАЧАЛОТО НА КРАЯ преди 6 месеца
Украйна се разпада отвътре. Това вече е НАЧАЛОТО НА КРАЯ. Според мен процесът вече е НЕОБРАТИМ. (инак надеждите бяха, че същото ще се случи с Русия по-рано, но уви - вече нещата са доста по-ясни).
145
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой е следващият? Това е въпроса!!
144
11
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
И комунистите не са бесмъртни! Справка; Гео Милев!