Русия атакува Одеса с дронове и ракети, има загинал и ранени

Медведев призова вчера градът да се върне "у дома"
23 фев 2024 09:15, Петър Бойчев
61
Русия атакува Одеса с дронове и ракети, има загинал и ранени
Снимка БГНЕС

Одеса беше атакувана с дронове и ракети преди полунощ в четвъртък. Сирените в украинския черноморски град и в областта бяха пуснати в 21:10 ч. Към 22:10 ч. и 22:55 ч. в града се чуха поредица силни взривове, съобщи БТА.
   
Както информира председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм", в Одеса е избухнал пожар в обект на гражданската инфраструктура. "Това стана в резултат на руска атака с дронове по града. Има информация за пострадали хора. Данните и броят се проверяват. Всички съответни служби работят на място", подчерта Олег Кипер.

Един човек е загинал при пожар в промишлено предприятие в Одеса след руския удар с дронове. Друг е бил спасен. Украинската противовъздушна отбрана е успяла да неутрализира девет безпилотни апарата в района. В Днепър са пострадали четирима души след нападение с дрон към жилищен блок. Според местните власти под развалините е възможно да има още хора.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г., припомня БТА. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Също вчера бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и евентуално превземане на столицата Киев на по-късен етап, предаде ДПА.

"Одеса, върни се у дома", заяви Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на интервю, публикувано днес в канала му в "Телеграм". Бившият президент твърди, че градът е руски по отношение на езика, историята и хората, които живеят там. "Това е наш руски град", добави Медведев.

Според Медведев превземането на Киев е необходимо, "ако не сега, то на по-късен етап". По думите му градът е с руски корени, но е управляван от "международна шайка от врагове на Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не само в Одесса. В деня на народния мъжки празник, мощни взривове раздират тишината на укропско-румънската граница.
19
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на Медведев , държавник !
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи имаше и през 2014,горяха като факли,ама това сега не е важно нали ?! По блокове се целят тези гадове,никакви военни обекти не поразяват нали ? Вече никой не ви вярва !
17
29
 
1
 
! Отговори
До Дедо преди 2 месеца
Дедо, за бомбен килим расиюшка нема сили. Имат няколко стратигечски бомбардировача Ту с които стрелят от време на време по някоя ракета. По фронта пускат планиращи бомби но от разстояние 30-40 км пт фронтовата линия, защото не могат да припарят по близо заради укро певеото. Влажните мечти на родните пропутински rащници за бомбен килим могат да се сбъднат само във мокрите им сънища.
16
3
 
21
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Е като има толкова Българи, якой от нашите LGBT та напраеимли нещо по въпроса? Един Коостадинов отиде в началото да се срещне с тях и украинците го направиха персона нон грата. Я нещо по въпроса данте-защо никой политик от управляващите дори не споменава българите там!
15
3
 
12
 
! Отговори
Dimon Medwedew шопа преди 2 месеца
Че ги върнем, со кротце со балго , со малко кютек и много ракети и бомби.
14
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 1 И като го превземат, какво? Как се строи нов град от нулата? Как се приобщават хора чиито живот по един, или друг начин са разбили? Завземат земя, но хората не могат!
13
26
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Защо Русия не мобилизира два три милиона войници и с авиация и бомбен килим да унищожи Украйна? Защото я е страх от САЩ. Сега като минат изборите за президент, САЩ ще си изпратят оръжията в Украйна и руснаците ще почнат пак да буксуват.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 10. Нека да сме наивни кво ти пречи ?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до Бако. Всеки вижда каквото си иска. Ти в тая навалица точно си определил с ястребовото си око че е "проруски протестира" и не си чувАл за провокатори.
10
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
колко сте наивни всички поклонници на Путин, мислите си , че като победи ще цъфнете и вържете. Но резултатът ще е като навсякъде където е руския ботуш - бедност, анархия, корупция, престъпност - справка Приднестровието, Южна Осетия, Абхазия, Донбас.
9
18
 
2
 
! Отговори
до Бако преди 2 месеца
гледа ли руските клипове в интернет -Въпросът ми е кой първи хвърли коктейл *** в района на сградата? Питам за един приятел, защото това коета аз видях /в публикуван от руската пропаганда клип/ е, че един човек от покрива /от протестиращите проруски "мирни"жители/ хвърли запалена бутилка, по силите на реда долу. Питам и откъде намери гориво в сграда с културно предназначение /а ясно носил си го е със себе си/.Правя си изводи, защото имам малки сиви клетки и те работят
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До мдам. Разстоянието оже и да е същото. Румънците ще ги пуснат ли или първо ще превземат Румъния ?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 2. Абе имат още силици. Разправят, че се струпва 100 хилядна групировка на границата с Беларус за отваряне на друг фронт за да се успокои контраотстъплението.
6
22
 
5
 
! Отговори
мдам преди 2 месеца
само да ви кажа че одеса е на същото разстояние Варна-Одеса , както Варна-София. скоро и в толбухин чакайте руските "освободители". Пригответе печки, перални и повече 2х1м сандъци.
5
3
 
25
 
! Отговори
Бако преди 2 месеца
Защо споменахте българската общност ,нима се притеснявате да няма някой от тях пострадал?Едва ли защото през 2014 като ги гориха живи ,не споменахте и дума.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бе не е като в Палестина. Не могат да постигнат такава "ефективност" и това е.
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Одеса е чисто руски град, основан е от Екатерина Велика. Имаше неин паметник в центъра на града на окупационните украински власт го демонтираха. Сега законната руска власт ще демонтира тях първо с дронове, после с ракети Кинжал и тежка артилерия!
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След пробива при Авдеевка укрофашистките банди бягат панически в посока Запад.
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро започва офанзивата за превземането и на този стар руски град. Успех на руската армия!