Столтенберг: Украйна ще се присъедини към НАТО

Въпросът не е дали, а кога, заяви генералният секретар на алианса
24 фев 2024 14:22, Елка Василева
146
Столтенберг: Украйна ще се присъедини към НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

На втората годишнина от руското нахлуване в Украйна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че бъдещето на Украйна е в западния отбранителен съюз, предаде ДПА.

"Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали, а кога", каза Столтенберг в разпространено днес видеообръщение.

Още по темата
Руските сили започнаха пълномащабно нахлуване в по-малката съседна страна в ранните часове на 24 февруари 2022 година.

"Докато ви подготвяме за този ден, НАТО ще продължи да подкрепя Украйна. За вашата и за нашата сигурност", каза Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО определи ситуацията на фронта като "изключително сериозна" и каза, че "няма никакви признаци" руският президент Владимир Путин да се готви за мир.

В същото време Столтенберг похвали украинските сили. "Вие си върнахте половината от територията, завзета от Русия. Изтласкахте Русия от големи райони при Черно море. И нанесохте тежки загуби на руските сили", каза той.

Столтенберг отбеляза, че страните членки на НАТО са предоставили досега на Киев помощи в размер на милиарди долари. "На път сме да окажем още подкрепа", обеща той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкия колко е жалък в опитите си заблуди някои.
98
2
 
14
 
! Отговори
Талибан преди 2 месеца
Столти ти пътуваш след 3- 4 мес.и обещаваш кат на *** сватба На нас за 20год.у натото ни подарихте 4 гумени лодки срещу 4 безплатни бази които Путин първо ще думне.Ама иначе ни пазите.Самолети докарайте че ще ви трябват.
97
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вложените във украинският конфликт милиарди ще дадат на Китай необходимата глътка въздух за да станат номер едно в света.
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще се присъедини в Шестък. Айде шут
95
0
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
нато трябва да се разпусне това е една разбоиническа организация която генирираогромни ресурси и прикрива алчността на впк на сащ и запада за печалби искамепреговори и мир спрете оръжието и парите към украина
94
0
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Ще снабдяват Столтенберг с д рога да бълнува че вече е покорил и Китай с Ф 16.
93
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще има разлика определено, ако ги приемете в НАТО, Путин не смее да напада натовска държава, но ще видим :)))
92
0
 
17
 
! Отговори
До овцата преди 2 месеца
До атлантическата зомби-овца, опитваща се да отговори на всеки, който пише във форума. Овчице, сама си - дори твоето стадо вече тръгва в друга посока. Загубена ти е каузата. Царят е гол - целият свят вече знае кой започна световната война и кои ще я довършат. Г-7 отива в кошчето на историята. Да живее БРИКС!
91
0
 
25
 
! Отговори
Брад Мит преди 2 месеца
Само един въпрос . Ако Македония започне да сключва съюзи с цел да разположи бази и ракети с ядрени глави и химически оръжия . С цел да ни провокира и в последствие нападне. Ние българите няма ли да нападнеме с цел да изпревариме събитията .!? Със сигурност много хора би казали ДА за да се защитиме . А защо Путин да не го направи с милата Украйна. Той защитава народа си от наглоста на запада.
90
8
 
0
 
! Отговори
Fuck Russia преди 2 месеца
До FUCKGOVERMENT - Гладни, голи, въшлясали и *** кретеноподобни изр.од.и с голи зад.ни.ци. Ще ви скапем и ще ви го натопорчем на розовите междукрачия на вашите девушки. Дерзайте.
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой го слуша тоя изтрещелия?!?
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците не искат да имат общи граници с НАТО-вски държави. Имаше някакви договорки на тази тема, но те бяха нарушени.
87
4
 
0
 
! Отговори
CIA Director преди 2 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ --- Ние смачкахме най-великите, най-непобедите и най-несъкрушимите СеСеСеРета, че една воняща разпадаща се ко.чи.на няма да скапем. Накъде са тръгнали ония роби с голите си жопове?
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има ли заря над зеленската глава, предполагам че Вова се е заредил с пиротехника и фойерверки
85
0
 
10
 
! Отговори
FUCKGOVERMENT преди 2 месеца
Вие неонацистите и фашистите няма да се научите то се е видяло!!! Докато не си понесете Адския Апокалипсис който ви чака от Русия и Китай, вие няма да спрете да сеете конфликти и войни!!!
84
11
 
1
 
! Отговори
USSR преди 2 месеца
До Браточка - Никой няма да пита блядоликите северовасточни славяни (роби). Дори и с намалена територия, Украйна е вече готова за НАТО. А русожопите да духат борша и лапат картошки или нещо друго.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Берги поне веднъж бъди умен ,не разбутвай ядрото,че ми замиризва на прегорели брюкселски кокошки.
82
6
 
2
 
! Отговори
Smerch преди 2 месеца
До САЩ пося смърт - Да! И затова 3 милиона българи са мъртви на Запад, а русофилиатът не можеш със съветски трактор закара в Рассия Матушка Любимая. Анатема за вас, русожопи пердялници. Яжте борш и пийте квас! Наздаровье.
81
2
 
13
 
! Отговори
САЩ пося смърт преди 2 месеца
Войната я започна САЩ през 2013 г. по две направления - Сирия и Украйна. Разговорът между Виктория Нюланд и Джефри Пят е истински. По указание на ЦРУ фашисткият киевски режим се оттегли от Куликово поле в Одеса, за да бъде извършено клането - има го в докладите на ООН, но те вече не са политкоректни и е забранено да се споменават
80
2
 
11
 
! Отговори
Браточка преди 2 месеца
Въпроса е кога а отговора е никога. Това е все едно руснаците да разположат ядрени ракети в Мексико . Глупаво е и да се помисли . Та нали затова Путин нападна Украйна.Хайде пропагандаторите събодете се не сме толкова *** !!!!