Германците не подкрепят изпращане на ракети "Таурус" на Украйна

Крилатите ракети могат да поразяват цели с голяма точност до 500 км
6 мар 2024 13:28, Елка Василева
58
Германците не подкрепят изпращане на ракети "Таурус" на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

По-голямата част от хората в Германия подкрепят решението на канцлера Олаф Шолц да не изпраща крилати ракети "Таурус" на Украйна, сочи ново социологическо проучване, предаде ДПА.

Още по темата
В допитване до общественото мнение, проведено от центъра за обществени изследвания "ЮГав" (YouGov) по поръчка на ДПА, само 22 процента от респондентите подкрепят предоставянето на ракетите "Таурус" за защита на Украйна. Крилатите ракети могат да поразяват цели с голяма точност на разстояние до 500 километра.

Около 58 процента от запитаните са против предоставянето на оръжейната система. Повече от половината от тези 58 процента или общо 31 процента от всички анкетирани като цяло отхвърлят каквато и да е било подкрепа за Киев с германски оръжия. Около 14 процента от запитаните не са изразили мнение по въпроса.

Проучването е проведено между 1 и 5 март сред 2169 германци.

Зад решението на Шолц стои страхът, че Германия може да се превърне в страна в конфликта, ако ракетите ѝ започнат да поразяват руската територия, отбелязва ДПА.

Според проучванията на "ЮГав" през последните седмици е нараснала опозицията срещу доставката на ракети "Таурус". В началото на февруари на същия въпрос 31 процента от запитаните все още се били "за" доставката на ракетите на Украйна, докато само 49 процента са били "против".

Настроенията сред хората в Германия обаче противоречат на преобладаващото мнение в Бундестага, долната камара на германския парламент, отбелязва ДПА.

Освен коалиционните партньори на Германска социалдемократическа партия (ГСДП) - "Зелените" и Свободната демократическа партия (СДП), консервативният опозиционен алианс Християндемократически съюз / Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) също подкрепя доставката на ракетите "Таурус" за Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Франция и Молдова сключват двустранно споразумение в областта на отбраната! Примката около руската шия се стяга
31
10
 
13
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 месеца
Този път германците няма да се вържат толкова лесно на английските си партньори и да поемат на изток. Имат си основателни причини. Въобще, германците са научили по-добре урока си от англичаните и американците. Но то е, защото им беше преподаден строго и справедливо. Сега на ученическия чин ще бъдат укри и англосакси.
30
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките се молят на германците да не дадат Таурус на Украйна, че белким удържат някаква "пабеду"... Ами копейки, как ще нападате Европа, като ви е страх от някакви Тауруси?
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДО 2000 делено на 85мил. Като гледам не само калкулатора, ими ти също не можеш да сметнеш колко процента са. За твоя информация, за да получиш проценти, трябва да умножиш по 100. Учи се мисля в пети клас. Това явно е нова евроатлантическа математика, с добавено пето действие - "нагаждане", на отговора.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ Пан Президентът на Бандерия набира спешно още 500 000 войници. Ще си по-полезен да се запишеш доброволец в ЗСУ и да лично да усетиш как руска ракета избухва до теб.
27
4
 
9
 
! Отговори
2000 делено на 85мил преди 2 месеца
2000 човека от 85 000 000 милиона ? Даже калкулатора неможе да сметне колко% е ;)
26
18
 
11
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Давам 2 седмици живот на моста.
25
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вижте статията на Боян Чуков - Отива си Виктория Нюланд, която превърна Украйна в семеен бизнес.
24
4
 
11
 
! Отговори
Руска статистика преди 2 месеца
"Около 58 процента от запитаните са против предоставянето на оръжейната систем" ......"Проучването е проведено между 1 и 5 март сред 2169 германци" Страхотно проучване. Много 'точна' извадка :)
23
6
 
10
 
! Отговори
(^.^) преди 2 месеца
Крайно време е германецът да даде ход на Мерцедесите, БМВ-тата и Ауди-тата в света на военното дело, тогава москветата и ладачките от времето на СеСеСерето ще се превърнат в експонати от ретро-музея на социалистическото изкуство ... !!!
22
15
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Калининград го пиши бегал. Ще думнат силозите първо там. Бомбите ще се самовзривят. Ти тyп ли си?
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как настроенията на хората противоречат на мнението в Бундестага, когато в края на февруари Бундестага гласува против доставката на ракети? Имате статия от 22.02 на Петър Бойчев - Бундестага отказа да даде на Украйна... С 480 гласа против и 182 за. Хайде синхронизирайте си инфото, не се излагайте, макар периода това тук си е ежедневие.
20
6
 
14
 
! Отговори
Альоо преди 2 месеца
Джу_р.налята от това мръсно пешкирче Днес.бг. Престанете да се занимавате с % и да баете на боб, определено не ви се отдава. Пишете по добре какво става в Одеса, че май Зеления шмъркалник и гърка са напълнили гащите от страх при тези взривове.
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тогава и Русия ще спусне ракети от Калининград срещу Берлин 700 км.
18
5
 
9
 
! Отговори
тъп и проЗ преди 2 месеца
до мурдара от црУ. Зеля бутне ли моста после с мистрията ше го зида за назидание
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Швабите имат дооста ракети. Путин трябва да си трае, да не яде боя. Че миналия път едвам са ги спасили..
16
4
 
10
 
! Отговори
тъп и проЗ преди 2 месеца
швабите да си траат там че ше ядат сармите и кинжалите
15
14
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Тоя мост го пиши бегал. Ще го думнат. После е ред на Москва. Ще гори.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяка война си има НАЧАЛО , И КРАЙ !Жалкото е че ЕС пострада най-много , за метка на щатите и Англо-саксите !
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен--9 ! И какво ще правим :Тръмп ще стане Президент , Украйна пада , рецесия в цяла Европа ... Всичко това е от ПРИМИТИВИЗМА на управление от неграмотни депутати в ЕП на ЕС !Какъв беше ЕС преди , и какъв е сега ?