Отново кошмарна нощ в Гърция

Протестиращи нападнаха министерство и полицейски участък в Атина
14 дек 2008 09:25, Красимир Ангелов
71
Отново кошмарна нощ в Гърция
Снимка: БГНЕС

Поредните сблъсъци станаха тази нощ след вечерното шествие със свещи за отбелязване на една седмица от убийството на 15-годишния Александрос Григоропулос, съобщават световните агенции.

Протестиращи гърци нападнаха сградата на министерството на околната среда, магазини и банки в Атина.

Малко преди това младежи нападнаха полицейски участък в централния атински квартал "Екзархия", където влязоха в открити схватки с полицията.

Органите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат младежите, съобщава АФП.

Подобни атаки от страна на младежи е имало и в Солун.

Dnes.bg припомня, че само преди ден осем малки самоделни бомби избухнаха в гръцката столица пред местен клуб на управляващата консервативна партия "Нова демокрация“ и пред банкови офиси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
29 революцията ни зове.Нека пренапишем историята.Да смажем сганта за едно светло начало и да анархист съм.
29
0
 
0
 
! Отговори
Emo преди 15 години
много глупави хора има тук! Номер 13 аз да те питам един беден мързелив и неуспял младеж откъде ще си набавя по 30 лв на ден за качествена доза (потомък на бедни и мързеливи родители)? Или пък като излиза да изхарчва по 50 лева за пиене и по 30-50 лева за качествена писта? Точно тези които са по уроците и учат стабилно са децата на смачканите, работливите, образовани, но за жалост без връзки и честни хора! Тези които дават и последния си залък за детето да се изучи и да може да отиде в престижен университет! А *** и дрогите са точни справедливата присъда за родителите им, които по нечестен начин са се докопали до много пари и морално са осиротили децата си и са го оставили без всякакви ценности! Вземи слез на земята! Както и всички вие ***. Време е за нова революция - вече на хората им писна от тази анархия на банките и богаташите и безнаказаността! Благодарение на тези безнесмени, банки, лобисти, политици и всякакви успели хора светът е изправен пред невиждана глобална криза! Ако си мислите, че с парите с които разполагате в момента след 2-3 години ще сте сигурни.....ще видим! Време е за бунт, време е за революция, време е да се пренапишат учебниците по история. След 100 години да се възхищават учениците как хората са възтанали и са променили нещата. Ще видим всички успели като попаднат в клопката на банковата система какво ще правят! Само да кажа, че не съм комунист, анархист или каквато и да е там глупсот! Ще видите че до 2010 година ще станат мноооого неща. Ако не сте на улиците, може недоволните да подпалят вашата къща и да изгорите в нея....
28
0
 
0
 
! Отговори
ле куак преди 15 години
мдаа оляха се нещо маляките... така и не се зададе въпроса при какви обстоятелства полицаят е стрелял. както и да е. сега интересно какво ще стане, ако гръцката полиция откаже да си изпалнява дейността , щото е явно крайно омразна за протестиращите. месец два 5 ... да няма нито един полицай и нито една патрулка да се отзовава на обаждане, няма полиция! интересно подскачащите млоумници как ще реагират като оберат магазина на баща им, наебат сестра им , попребият ги пет шест пъти... мхехех ще е веселба. хайде да видим какво ще стане
27
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Много ме дразни когато необразованите глупави селяци си мислят, че те са прави и светът е техен и трябва да бъде само за тях. Светът не се крепи на такива като вас, госпожи и господа.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Виждам доста притеснени хора тук.Явно ви е страх,защото и вие сте от тези,които са крали.Разни бизнесмени.Истински капиталисти.Ама дойде ли нашият час ще точно вие ще го отнесете,*** такива.
25
0
 
0
 
! Отговори
yavor преди 15 години
istoriata e pokazala 4e nqma pravitelstvo po sveta koeto da svyr6i ne6to dobro za dyrjavata si bez natiska na naroda ama ti za da go razbere6 tova e nujno da pro4ete6 nqkoq knijjka pyrvo i kato ti 4eta komentara se symnqvam 4e 6te razbere6 za kakvo ide re4
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
21, ходи се скрий някъде бе, щял да троши. Мързелива анархокомунистическа ***.
23
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Да ! Френската революция !
22
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 15 години
Евала, много си прав!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да трошим магазините и фирмите на крадливите бизнесмени.Сега икономиката е частна.Те крадат,на служителите си нищо не дават.Все ниски заплати.ПРИ КАПИТАЛИЗМА ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДА НА БИЗНЕСА ДА ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ.А тоя крадлив бизнес го защитават десните партии.Те наложиха тая система и беззаконие на бизнесмените.А бизнесът плаща на БСП да играе по неговата ***.БСП дори да я няма,проблемът си остава.А ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е КРАДЛИВИЯТ БИЗНЕС.КОЙТО КРАДЕ И ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ И ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА СТОКИ С МОНОПОЛНО ВИСОКИ ЦЕНИ НАД СВЕТОВНИТЕ.Проблем на България са още десните партии,които дават рамо на тоя крадлив български бизнес.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
анархо-лумпеняги!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
van преди 15 години
ne na anarhiqta da na zakona,no rabotata e tam 4e garcite se vdigat za vsi4ko i si tarsqt pravata (drug vapros e 4e razni rabotata im e samo da ru6at) trqbva i nie da si gi tarsim , no da ne robuvame na razni partii ,stiga sa ni obe6tavali 4e steni opravqt da gledame koi naistina raboti za na6ite interesi i .
18
0
 
0
 
! Отговори
Джугашвили преди 15 години
призоваващи към насилие! Пак ви питам: кажете ми поне един случай в човешката история, когато с насилие е бил решен трайно някакъв проблем...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Децата на успелите при капитализма, драги, са по уроци, курсове, работа ... не им остава минута свободна защото деня им е разпределен до минути.А ТВОИТЕ ДЕЦА ????????????????????????????????????????????
16
0
 
0
 
! Отговори
bla bla преди 15 години
евала на гърците, шапка им свалям, ако и тука бяхме толкова организирани и единни ...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що ли пък децата на "успелите в капитализма" в България са 90% наркоманчета и педерчета? Или , викаш, добре са се вписали в капитализма хората!?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей лай.нарчета, много сте смели всичките пред компютрите. Бунтове ше ми вдигате... Сърбите понеже са големите националисти и герои, си е.баха майката от войни. В Германия на времето се вдигнаха на бунтове най-простите хора (тези като вас), най-долните прослойки на обществото дойдоха на власт и какво стана? Световна война! Пази Боже такива като вас да имат някаква власт...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има една категория бедни, мързеливи неудачници, на които все някой друг им е виновен, че са наакани. Това са хората които нямат шанс при капитализма, защото нямат нито ума нито моралните качества необходими за успех. Тяхните деца са по улиците .
12
0
 
0
 
! Отговори
pol преди 15 години
насилието не е начин да воюваш за правата си...но тук в българия друга алтернатива няма.какво още стоим се чудя...поне една стачка не се е дигнала,а в гърция гледайте какво става.тука и тока и цигарите вдигат,всичко е хилядократно по скъпо а заплатата е 150 евро,това е срам,а ние българите не се борим искаме без бой да ни дадат 800 евро,няма да стане...робското в нас си е специалитет...търпим.нали европейския съюз е сигурност,лъжа,откакто сме там мира няма,в гърция,швеция,дания,франция,ирландия също.
11
0
 
0
 
! Отговори
perpo преди 15 години
Като се вдигнеш срещу бизнеса къде ще работиш бе ***!Само *** като теб са готови да последват вандалските изстъпления на в Гърция.Десни партии-какви 5 лева бе *** ,за какви десни партии става дума,като унас всичко е объркано-левите водят дясна политика,десните-лява,ако изобщо разбираш за какво става дума.Такива *** като теб,мързеливци и *** са хранителната среда на на всичко гнило у нас.Самоубий се или се гръмни...