Другите жертви на Фрицъл

Две момичета на 17, едно на 16 и 20-годишна проститутка вероятно са умрели от ръката на маниака
23 мар 2009 11:22,
38
Другите жертви на Фрицъл
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Името на чудовището от Амщетен Йозеф Фрицъл продължава да е едно от най-актуалните в медиите по света, след като разследващите разпространиха информацията за нови зверства, извършени от него.

След мъките, които причини на дъщеря си Елизабет и на шестте деца от насилствената си връзка с нея, станаха ясни подробности около още убийства, за които вероятно е отговорен.

"Това са млади момичета, убити в интервал от 40 години. Тези престъпления все още остават неразгадани", казва Алоис Лисъл, началник на полицията в Горна Австрия, цитирана от италианския всекидневник "Кориере дела сера".

Една от вероятните жертви се казва Мартина Пош и е била на 17 години, когато е била убита през 1986 г. Тялото й е било намерено на дъното на езеро, на близко разстояние от вилата, която Фрицъл и съпругата му наели за лятната си почивка.

При аутопсията на трупа е установено, че момичето е било изнасилено и после удушено, а тялото му - хвърлено в езерото. Мартина е имала забележителна прилика с дъщерята на Фрицъл - Елизабет.

Друго мистериозно убийство, за което Фрицъл може да носи, е това на Анна Нюмайер, на 17 години, убита с огнестрелно оръжие през 1966 г. близо до местоработата на Фрицъл.

През 2006 г. близо до къщата на Фрицъл изчезва 16-годишната Джулия Кюхрер. Съдбата й е неизвестна. Смята се, че може би Фрицъл има нещо общо с изчезването.

Следователи подозират, че чудовището от Амщетен носи вина и за убийството на проститутката Габриела Суперкова, на 20 години. Тялото й било открито в езеро в близост до мястото, където през 2007 г. Фрицъл прекарвал ваканцията си.
 
Британският "Таймс" пише, че Фрицъл сега ще живее при райски условия в затворническата психиатрична клиника, в която ще бъде настанен. Като всеки затворник с психични проблеми, той има право да си избере един от трите австрийски специализирани затвора.

Според адвоката на Фрицъл Рудолф Майер, клиентът му се спрял на бивш женски манастир, днес превърнат в затворническата психиатрична клиника Гарщен. Тя се намира в гора, в подножието на Алпите, на 30 минути път с кола от Амщетен.   

В Гарщен Фрицъл ще разполага с удобна килия, със свеж въздух и осветление по всяко време, нещо, от което е лишавал дъщеря си в продължение на 24 години.

В клиниката той ще може да подобри английския си или да учи други чужди езици.

Фрицъл ще има право да пее в затворническия хор, да тренира във фитнес зала, да играе тенис или пък да чете на воля в библиотеката на затворническата психиатрична болница, която е най-голямата библиотека за лишени от свобода в цяла Австрия.

В Гарщен Фрицъл ще може да общува с друг известен австриец - бившия телевизионен водещ Хелмут Фродъл, който излежава доживотна присъда заради убийството на колега, чието тяло после разфасовал с електрическа резачка.

Фродъл сега работи по докторската си дисертация и два пъти на месец има правото да посещава под полицейски ескорт университет, за да обсъжда дисертацията си с професор.    

На теория Фрицъл може да излезе на свобода след 15 години. Ако психическото му здраве се влоши или той стане сенилен, той може да бъде прехвърлен от затворническата психиатрична клиника в затворнически старчески дом.

Същевременно жертвите на Фрицъл - дъщеря му Елизабет и нейните деца, плод на изнасилванията на баща й, отново са приети за лечение в психиатричната клиника, където се лекуваха след разкриването на аферата "Фрицъл" миналата година.

Лечението се финансира от австрийската държава. Елизабет и двете й най-големи деца са прекалено травмирани, за да започнат нормална работа или да водят нормален живот, твърдят експерти, цитирани от в. "Таймс".
  
Британският "Гардиън" разказва, че Фрицъл променил решението си в съда и се признал за виновен по всички обвинения, когато обърнал глава в съдебната зала и видял дъщеря си Елизабет.

Тогава изведнъж го обхванал ужас и той си дал сметка какво е извършил. После, когато се върнал в арестантската килия, той се разплакал и казал, че ще се признае за виновен по всички обвинения.

Фрицъл все още е в затвора в град Санкт Пьолтен и чака прехвърлянето си в психиатричната клиника.

Според заместник-директора на затвора Ерих Хубер-Гюнстхофер психическото състояние на Фрицъл рязко се е влошило и има съмнения, че може да посегне на живота си. Затова пазачите зачестили с визитите в килията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
пи4 (или пи4ке) как да се гръмне само не ми е ясно. как биха оставили такъв *** да има огнестрелно оръжие. да се гръмне, ама с какво....... ;)
20
0
 
4
 
! Отговори
Dr.Josef Мengele преди 15 години
*** като този бяха изпращани в лабораторията ми,да правя опити с тях,за да не наранявам свестните,а,чрез него,да им донеса полза.Благодарение на изследванията ми,медицината се обогати с не малко нови познания.Разбира се,ако Фрицъл оживееше след всички манипулации,щеше най-хуманно да бъде споходен от инжекционната евтаназия на асистентката ми Ханелоре Шмид.Фюрерът беше прочистил Германия от ***,*** и всякаква друга ***,а сега проблемът на австрийските власти е как да угодят на ***,за да го "лекуват"!!!...И той избира да изтърпи наказанието си в бивш женски манастир.Още по-хуманно би било,ако му подсигурят и една красива 17 годишна монахиня,която да се грижи за него - Австрия се числи към т.н. западни демокрации,все пак!...
19
0
 
2
 
! Отговори
wanksta.blog.bg преди 15 години
Този е една жалка имитация на Чикатило.И може би никога никой няма да може да го достигне.Този даже не се вписва и сред топ 20 на най-бруталните убийци.
18
0
 
4
 
! Отговори
NN преди 15 години
никой не казва какво е знаела съпругата на Фрицел? Не може да не е участвала и да НЕ Е прикривала мъжа си? Как досега не е казала за това на полицията, защо се е спотайвала и тя? И аман от европейска хуманност- убиеца и насилника - в луксозно психо-заведение/фитнес, ..хор.., библиотека../, а мъчениците му - на лечение в клиники, на антидепресанти .. Ако питат мен-доживотен каторжен труд, с вериги на ръцете, само на хляб и вода(нека не е смърт, а бавна и мъчителна смърт)!!
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ако условията за живот определяха щастието, нямаше да го пазят така подсилено да не се гръмне...
16
2
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Човекът има психични проблеми. Едно нормално общество трябва да се опитва да лекува своите болни членове, а не да ги убива. Тия, които искат смърт за лудите, също се нуждаят от лечение на своята агресия. Убийството на Фрицъл няма да излекува травмите, които е нанесъл на дъщеря си. Не си избивайте комплексите с коментари от този род.
15
0
 
3
 
! Отговори
noname преди 15 години
az ne s1m za sm1rtnata pris1da no tozi si q zaslujava...dano pukne v zatvora
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
още ли не си отишъл на лекар.Хайде марш и то веднага.Колко пъти вече ти го казват от форумите.
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Е не, при тези вакнационни условия в лудницата - затвор, бързо ще му върнат желанието за живот.
12
0
 
2
 
! Отговори
utopia.blog.bg преди 15 години
Имаше клип на една песен Rammstein - Ich Will..добре ще е всички *** журналисти НАЙ-СЕТНЕ ДА ГО ИЗГЛЕДАТ!!!! И да вникнат в смисъла му..
11
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Костов е виновен за абсолютно всичко !
10
0
 
3
 
! Отговори
Алина преди 15 години
този *** заслужава смърт,а на него му дават райска градина-бясна съм!
9
0
 
2
 
! Отговори
xxxxx преди 15 години
абе тия са пълни *** бе как може тоя *** да му дадът да си избирал къде да бъде абе да ви са незнае и малоумнците *** ай сикана
8
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Samo KOSTOV moje da re6i problema s teq !
7
1
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 15 години
Човека, кефа си е гледал... какъв е проблема?
6
0
 
3
 
! Отговори
Corrida преди 15 години
И после се чудят какво им става на хората по света, е трепят наред. Ми просто всички тези уж хуманни "затвори" дават лош пример и създават чувство за безнаказаност дори обратното. То за някой си е даже чиста далавера, старец в бивш манастир, природа, книжки, компания в Алпите. И аз да хвана да изтрепя известно количество народ и да ходя и аз на природа, да ме хранят и да си лежа пък нека да съм луд.
5
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Егати хотелските условия, при които ще живее! Тия хора не са наред бе - как може!!! Вместо да натикат този *** в най-гадната дупка, която намерят и да го мъчат до живот, те ще го сложат да си живурка спокойно в луксозна обстановка!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Фрицъл, че е ***, *** е, ама дай сега де що е станало убийство на него да го припишат. Полицаите не могат да открият убийците и сега хоп Фрицъл им кацна.
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
2 колко си прав, хахахаха.
2
2
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Сега де що има изчезнали, той ще е виновен. На мен котката ми изчезна 2001 година. Може да е бил на екскурзия у нас и той да е отвлякъл.