Хората на Чеку идват у нас да му помагат

Представители на партията на бившия косовски премиер пътуват към България, научи Dnes.bg
24 юни 2009 22:02,
72
Хората на Чеку идват у нас да му помагат
Агим Чеку. Снимка: БГНЕС

В момента пътувам за България. Това съобщи пред Dnes.bg Газим Касаполи – член на председателството на косовската Социалдемократическа партия (PSD) с лидер Агим Чеку.

В последните 24 часа Касаполи, който е и говорител на PSD, информираше медиите в Косово какво се случва с арестувания в България Агим Чеку.

Открихме говорителя на PSD изключително трудно – телефонната връзка с него постоянно прекъсва, а в последния час набирането на номера му е невъзможно.

Dnes.bg разбра от свои източници, че заедно с Газим Касаполи към България пътуват още няколко представители на социалдемократическата партия, за да следят отблизо ситуацията.

Според последните информации, постъпили в Министерството на външните работи на Косово, има голяма вероятност Агим Чеку да се върне в Косово най-късно до четвъртък.

В Прищина от партията на Рамуш Харадинай (също бивш косовски премиер) реагираха малко по-остро.

Алиансът за бъдеще на Косово настоя правителството незабавно да влезе в контакт с българските власти и европейските институции по сигурността, тъй като Чеку трябва "да бъде освободен възможно най-скоро и подобни ситуации да не се повтарят в бъдеще".

Подобни ситуации да не се повтарят в бъдеще

Междувременно, в сряда, от Москва пристигна любопитна вест: правителственият орган на Руската федерация - вестник "Российская газета", твърди, че в Косово са спокойни за съдбата на Чеку.

Изданието на правителството на Руската федерация разполага със следната информация: представители на PSD са заявили, че водят преговори с българската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
До Видовдан:За правописа няма извинение,освен ако си неграмотен.Има и още едно обяснение - като пишеш абревиатурите с малка буква,може би смяташ,че малко ви е било 99 год...
30
0
 
0
 
! Отговори
хд преди 14 години
писах коментар и три пъти го трият.първият път си помислих абе аз полудявам ли?ние си пишеме те си трият.истината е гола.на някой не му се гледат голи.или голите не му са по вкусапък имало свобода на писането.
29
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 14 години
Соломон го обича много повече и по качествено от Гергана. И двамата работят върху Новия Ред, и двамата са *** - но пък какви пари, какъв канибализъм.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
Какъв предател бе, г-н istina?? ВМРО още от 1913 работи много добре с подобни организации на албанци и хървати, срещу общия си враг - сръбските окупатори в Македония, Косово, Херцоговина и Хърватска.ВМРО дори обучава първите усташи и балисти, защото по това време е единствената боеспособна съпротива на територията на Югославия.Имате някаква много изкривена представа за това какво е ВМРО.
27
0
 
0
 
! Отговори
Видовдан преди 14 години
Moje da e za tebe nato glavni Rene, za men i za Srbiq ne e, znaem gramatika dobre, naro4no ne pishem sas glavni bukvi nato i amerika !!!
26
0
 
0
 
! Отговори
кв преди 14 години
каква каша.
25
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Дани,ти имаш ли брат и знаеш ли значението на думата?...Ако този много им трябва на сърбите - да знаят,че от насняма да го получат...
24
0
 
0
 
! Отговори
АЛЧО преди 14 години
Бранкович бе на официялно посещение нивото бе ПРАВИТЕЛСТВЕНА ДЕЛЕГАЦИЯ има разлика колега по форум . Или за теб Мони е държавник че той е агент на МУСАТ ? Тогава Борисов си направи рекламна акция и щеше бая да згази лука . Мисля че мускръцнаха да го пусне да не се слага че ще гушне чемшира . Сега нямат никъкво правно основание да не го предадът . Не е и с дипломатически имунитет ПОПРАВИ МЕ АКО ГРЕША
23
0
 
0
 
! Отговори
istina преди 14 години
E kak nqma da idvat kato sa razbrali 4e Valeri Nenov- 6am6ala ot kustendil my e advokat!!!!!! A mejdy drygoto 6am6ala be6e lider na VMRO v kn. ebati i predatela...
22
0
 
0
 
! Отговори
Петър Павлов преди 14 години
Този е виновен колкото и Хитлер колкото и Хашим тачи и т.н.
21
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 14 години
дайте го на братята сърби.
20
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Пенчев преди 14 години
Единствено исках да кяжя,че не бива да забравяме кой го е поканил тук този ***-а именно Паси и Калфин-разбирай НДСВ и БСП ! Банда неорентирани *** които се опитват да правят външна политика! - това е цитат който одобрявам 100% !! Браво!!
19
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
И давамата МУХЛЮВЦИ (Паси и Калфин) Взеха да ни обясняват,че този убиец имал имунитет,защото ималсреща с тях?!! АЙ СИКТИР БЕ !!! Те го изгонили от Колумбия а ние кеманета да му правим,защот двама *** го поканили на "гости"?!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
Ха ха ха!Аз предлагам на Световната Банка и на МВФ да го предадат!Абе човече, ти знаеш ли какво е Интерпол и с какво точно се занимава? :))))
17
0
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 14 години
Да го предадат тогава на Интерпол !!! Не Паси да се прави на спасител...Поканил го бил...Ай стига са ги канили...Малко са ни нашите..
16
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Единствено исках да кяжя,че не бива да забравяме кой го е поканил тук този ***-а именно Паси и Калфин-разбирай НДСВ и БСП ! Банда неорентирани *** които се опитват да правят външна политика!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
Червенотиквеничковчетата пак помнят само от днес до вчера. :))))На 26.април.2005 г. у нас беше задържан сръбския полковник Чедомир Бранкович, издирван от Интерпол за военни престъпления в Хърватска. Една седмица по-късно го пуснахме защото бил с официална покана за посещение в България. :(Меко казано несправедливо ще е сега да предадем Агим Чеку на сърбите след горната случка.А според мен най-добре е да стоим встрани от драмите из Югославия и да ги оставим да се оправят както те си знаят.
14
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 14 години
Ако зависише от форума,веднага да бяхме го предали на сръбските власти !!!! Нашите мафиоти и убийци са ни предостатъчни !!!! :)
13
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
До #12: НАТО се пише с главни букви момче!!! Всичките са Главни букви!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Видовдан преди 14 години
Поздрав от Српка полициа за гранична *** полициа, браво за момчета, честито !!! А за другите политици в Булгариа, нато и америкаснките дупелисци, кои мисле да требва да пуснат един от наиголеми терорист и наркодилер на балкана, Бог ште им суди ! Предаите нам го, по закона, ние знаемо какво да правимо сас него !