Хората на Чеку идват у нас да му помагат

Представители на партията на бившия косовски премиер пътуват към България, научи Dnes.bg
24 юни 2009 22:02,
72
Хората на Чеку идват у нас да му помагат
Агим Чеку. Снимка: БГНЕС

В момента пътувам за България. Това съобщи пред Dnes.bg Газим Касаполи – член на председателството на косовската Социалдемократическа партия (PSD) с лидер Агим Чеку.

В последните 24 часа Касаполи, който е и говорител на PSD, информираше медиите в Косово какво се случва с арестувания в България Агим Чеку.

Открихме говорителя на PSD изключително трудно – телефонната връзка с него постоянно прекъсва, а в последния час набирането на номера му е невъзможно.

Dnes.bg разбра от свои източници, че заедно с Газим Касаполи към България пътуват още няколко представители на социалдемократическата партия, за да следят отблизо ситуацията.

Според последните информации, постъпили в Министерството на външните работи на Косово, има голяма вероятност Агим Чеку да се върне в Косово най-късно до четвъртък.

В Прищина от партията на Рамуш Харадинай (също бивш косовски премиер) реагираха малко по-остро.

Алиансът за бъдеще на Косово настоя правителството незабавно да влезе в контакт с българските власти и европейските институции по сигурността, тъй като Чеку трябва "да бъде освободен възможно най-скоро и подобни ситуации да не се повтарят в бъдеще".

Подобни ситуации да не се повтарят в бъдеще

Междувременно, в сряда, от Москва пристигна любопитна вест: правителственият орган на Руската федерация - вестник "Российская газета", твърди, че в Косово са спокойни за съдбата на Чеку.

Изданието на правителството на Руската федерация разполага със следната информация: представители на PSD са заявили, че водят преговори с българската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Контрола преди 14 години
Чеку и мони паси моментално да се изпратят в Белене да работят за благото на народа. ARBEIT MACHT FREI!
10
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Хората на Чеку нямат работа тука !! Куйович няма ли и той да прати свои представители...
9
0
 
0
 
! Отговори
Nyakoi преди 14 години
Surbi burzaite mnogo burzaite che utre moje da e mnogo Kusno ,bulgarskite laynyavi politici ste go pusnat.No ne se surdete Na bulgarskiya narod , tova e mrusnaPoliticheska igra naroda iska da vi go vurne no guzoblizciteKato Pasi neeeeee
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
до 7 - Може пък и да не е гаф ! Усеща се,че и тука,в България, някакви фракции се борят ! Нещата явно не са толкова прости !! Наскоро в пресата бяха побликували,че тук има изпратени представители на Интерпол,но новината си мина някак между другото...Какво,ако капана е щракнал...Нашите,както е редно,трябва да го предадат именно на Интерпол !
7
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Поредният ГАФ на МВР !!! И на Правителството разбира се !!! Сега пак стоят и се чудят какви да ги сторят , че бая се окъкаха!На сърбите ли да угодят или на Косово?!! Пълен провал!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чух по новините Калфин и Паси как обясняват ,че тоя бандит бил поканен официално за разговори във външно министерство и пр. от което следвало веднага да го освободят и пр. Егати и външното министерство щом канят престъпници издирвани от Интерпол интересно е какво ли има да обсъждат сигурно арнаутина идва да помогне финансово за изборите -така ,че нищо чудно някоя партия и гнусни личности с небългарски имена са очаквали да намажат от престъпната търговия с органи практикувана от албанскта мафия
5
0
 
0
 
! Отговори
ВЕСД преди 14 години
АБЕ ДАЙТЕ ГО ИНТЕРПОЛ И ДА ГО ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ... А СЕГА КАКВО НИЕ ДА ИМ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМА... КАК И ДА ПОСТЪПИМ ВСЕ НА НЯКОЙ ЩЕ СМЕ КРИВИ!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
недейте да лъжете хората АТАКА в батака
3
0
 
0
 
! Отговори
МАМКАМУ РЯЗАНА преди 14 години
Кой *** дава визи на тези военнопрестъпници ? Долу троината коалиция и СИНИТЕ ГЪЗЛЮВЦИ ДОЛУ ИБРИЦИТЕ ОТ ГЕРБ ГЛАСУВАМ ЗА АТАКА ПОВЕЧЕ ТЕРОРИСТИ В БГ НЕ
2
0
 
0
 
! Отговори
Петкович преди 14 години
За този на снимката само боj, jeбанье и српска музика. И по възможност да си ги получи максимално бързо!
1
0
 
0
 
! Отговори
dan преди 14 години
bratia sarbi elate da si go opravite tozi mafiot...4e na6te podkupni kenefi moje i da go pusnat..