"Время новостей": Брак по италиански

Путин идва в България за капитулацията на страната пред "Южен поток"
Обновена: 12 ное 2010 14:20 | 11 ное 2010 11:35,
143
"Время новостей": Брак по италиански
Снимка: БГНЕС

Вдругиден премиерът Владимир Путин ще пристигне в България, за да присъства на капитулацията на страната пред „Южен поток”, пише вестник „Время новостей”.

Планира се ръководствата на „Газпром” и Българския енергиен холдинг най-после да подпишат споразумението за създаване на съвместно дружество, което ще проектира и строи българския участък и ще го управлява.

В сряда българското правителство одобри текста на споразумението, след което Владимир Путин обсъди по телефона с премиера Бойко Борисов дневния ред на визитата.

Подписването на документа между „Газпром” и БЕХ ще се състои почти три години след като Русия и България поставиха подписи под междуправителственото споразумение.

Руската страна уговаряше, заплашваше България със съд и с промяна на маршрута на газопровода, през лятото даде малка отстъпка в цената на газа, но за постигне до осезаем напредък доскоро така и не можеше да се говори.

Пробив е постигнат, след като Путин се оплаква от България на своя приятел – италианския премиер Силвио Берлускони. Не е ясно дали той спазва обещанието си да помогне. Но скоро след това Алексей Милер прави успешни посещения в България.

Перспективите пред другите два проекта – за петролопровода Бургас–Александруполис и АЕЦ „Белене” – са още по-лоши. По първия проект липсва международен застъпник като Берлускони. А за втория България няма нито пари, нито инвеститор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
8
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
То,на който му е по-голям-той ви е братушка на вас.
78
1
 
10
 
! Отговори
Манол преди 13 години
Тия ханове никога не са били нито тюркски, нито "македонски". Сгрешихме, задето те дадохме еничарин, за да спасим живота ти. Трябваше да те убием, за да спасим душата ти. Прощавай, Братко.
77
16
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Не си присвоявай чужди постижения,Петко.България е била на 3 морета по време на управлението на тюркските ханове на Аспар Руху.Изобщо България е била нещо само,когато са я управлявали свирепите тюрки,завоеватели.Днешните тракославяни,дето се българеете,тогава сте били само роби.И днес,как да управлява бившият роб,като той освен робия не знае нищо.
76
2
 
9
 
! Отговори
Петко преди 13 години
Ние винаги ще сме в стойка бобър, дори и да се оправим. Аз като гледам мацките спят с ***, мулати, мангета, китайци, та ти какво очакваш от такъв народ? Собственните ни сестри, жени, деца ни продават, а ти ревеш че сме се усмихвали на Путин? Ами важно е да се усмихваш, защото от Руссия много зависи дали и на какви цени ще бъде газта? А тя е важна за цяла Европа. Нали ревете че е криза? Ами ето - карат ресурсите, работете и ще се оправим! Все ви крива Руссия, мързели такива! Все плюете.
75
1
 
12
 
! Отговори
така е преди 13 години
Да, слънчице, Путин идва при нас...Но беше и при вас в Турция, и бая парички ще изцоца покрай проекти в страната ти. Но само че ако при нас идва с известен сантимент, то при вас идва единствено, за да нагледа дали слушкат турчетата и дали не се дупят много на запад... На нас тези приклякания ни се прощават, но на вас-не! И руснаците ни смятат още за братушки и ние ги чувстваме за такива... А вие... Вие сте просто ***- мюсюлмани, които Русия тежко е наказвала, когато сте се гаврили с нас!
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти какво би разбрал относно прочитането от следната реч, взето за пример : " Ню Йорк - масова галевизация в Бг" - ? "Галевизация ". Само ние може би разбираме, може би не.
73
2
 
2
 
! Отговори
КРАС до Стефан преди 13 години
Въпроса е какво печелим от този проект, когато таксите по преноса формират минимални печалби. Голямата печалба се формира от цената на пренасяния през новата тръба газ. СЪГЛАСНО ПОДПИСАНИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРЕНОСТТИ ЕДИНСТВЕНАТА ФИРМА ИМАЩА ПРАВО ДА ВНАСЯ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ Е ТАЗИ НА ОВЪРГАЗ ИНГ ОТ КОЯТО И ДЪРЖАВНАТА БУЛГАРГАЗ КОПУВА ГАЗТА!!! Каква е цената на която ще внася газта в България Овъргаз инг е ключовия въпрос по който може да се определи дали проекта е изгоден или не. Борисов ни предаде
72
2
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ИДВА НА ГОСТИ НА АРХАР.
71
1
 
4
 
! Отговори
Петко преди 13 години
Прав си! българите бяха велик народ, не защото са били завоевателно алчни, а защото бяха знаещи, мъдри и не вършеха грешки. А на три морета излезе България не поради експанзия, а защото други народи признаха величието на нашите управници по това време и сами пожелаха така. Но сега си заслужаваме участта и няма защо да се сърдим никому заради упадъка си. Ами народ който се самоизтребва и себепродава, каков очакваш? Господ ни дава непрестанно рога, но ние ги отхвърляме или някой ги приватизира.
70
1
 
7
 
! Отговори
Гербушко преди 13 години
Гледам повторение на "Шоуто на Слави" и какво да видя......Показват нашто премиерче как реже поредната лента и обяснява колко е инвестицията на Италианска компания...Но понеже горкия е забравил цифрите а журналистите го питат колко точно е инвестицията. Нашия си пробива път през тълпата журналисти със мускули и култовата реплика " Шшшш ела тука бе и им кажи колко е инвестицията "....А Италинеца го гледа тъпо и се чуди какво става този ще ме бие ли кво ????
69
3
 
4
 
! Отговори
Манол преди 13 години
Искрено се надявам, че "брака по италиански", ще се развие в "развод по италиански" и то за себевлюбения Борисов. България би се справила и без него, АЕЦ и тръбопроводи сме строили и преди това, ще строим и след него.
68
1
 
9
 
! Отговори
дон преди 13 години
ДА ЖИВЕЙ РУСИЯ!!!
67
2
 
11
 
! Отговори
дон преди 13 години
Да Живей Русия!!
66
5
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
България на три морета,че да *** още две.На бодлива крава Господ рога не дава.
65
0
 
2
 
! Отговори
www преди 13 години
Проливите дали не са малко по към турско?
64
0
 
6
 
! Отговори
Споко! преди 13 години
Спокоен съм - наредих 5 кубика в дърварника,евтино ги взех от едни ***. Здрави, няма гнилоч, няма и маркировки."Южен поток" - туй пък к'во е? Ами Бургас-Александруполис?Щяло да зацапа цялото Черноморие!Да бе,я да спрат доставките и за Нефтохим!Какви ще ги джвакат тогава бургашките природозащитници? Я да си внесем нефт от Мексиканския залив - там поне е в изобилие!Сега по-трудната задачка - ако Уестингхаус или канадците доставят реакторите за Белене ревът по-слаб ли ще е?Защото ме болят ушите!
63
0
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
Щом им свалят от цената на газта значи са го разбрали
62
3
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Заглавието е без значение-гъзта ще минава откъдето каже ***.
61
1
 
2
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Един единствен коментар на 26 показва разум в тук пишещите. Всичко останало е някаква бълвоч от насадени стереотипи, мислене наследено от времето на черно-бялата фотография и няма защо да се чуди човек как сме дошли до този хал. Тъпчем на място като подивели коне, липсва само някой дето да запее старата песен за България на три морета. Та тогаз да добавя, не на три морета, а на три океана и да оставим само Япония за аромат. Но да пият каменарка и да лапат пръжки с лук, иначе ***.
60
0
 
2
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Що сменихте заглавието бре Днес.беге?