"Время новостей": Брак по италиански

Путин идва в България за капитулацията на страната пред "Южен поток"
Обновена: 12 ное 2010 14:20 | 11 ное 2010 11:35,
143
"Время новостей": Брак по италиански
Снимка: БГНЕС

Вдругиден премиерът Владимир Путин ще пристигне в България, за да присъства на капитулацията на страната пред „Южен поток”, пише вестник „Время новостей”.

Планира се ръководствата на „Газпром” и Българския енергиен холдинг най-после да подпишат споразумението за създаване на съвместно дружество, което ще проектира и строи българския участък и ще го управлява.

В сряда българското правителство одобри текста на споразумението, след което Владимир Путин обсъди по телефона с премиера Бойко Борисов дневния ред на визитата.

Подписването на документа между „Газпром” и БЕХ ще се състои почти три години след като Русия и България поставиха подписи под междуправителственото споразумение.

Руската страна уговаряше, заплашваше България със съд и с промяна на маршрута на газопровода, през лятото даде малка отстъпка в цената на газа, но за постигне до осезаем напредък доскоро така и не можеше да се говори.

Пробив е постигнат, след като Путин се оплаква от България на своя приятел – италианския премиер Силвио Берлускони. Не е ясно дали той спазва обещанието си да помогне. Но скоро след това Алексей Милер прави успешни посещения в България.

Перспективите пред другите два проекта – за петролопровода Бургас–Александруполис и АЕЦ „Белене” – са още по-лоши. По първия проект липсва международен застъпник като Берлускони. А за втория България няма нито пари, нито инвеститор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
"Ако"-то в политиката и международните отношения често служи за оправдание на безумия! Като това безумие, да приемаш с чес капитулацията си... За нормалните, мислещи хора обаче, когато се появи "ако", то обикновено е свързано с неприятно чувство и гадна миризма! Затова нормалните хора гледат фактите, а не "ако"-то. А фактите са, че цените на Булгаргаз за периода от януари до декември 2009 година са нарастнали от 710 до 869 лв за 1000 куб.м. с ДДС....
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дано да разберат каквото четат.
57
4
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Така е,всеки минава през държавата с червените фенери за да хвърли стреса и малко семенце.
56
4
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
На Тиквата му плащаме заплата за да се зъби а не да си сваля гащите за да му правят големи шлемове.
55
5
 
7
 
! Отговори
Надупени сме ! преди 13 години
ББ се надупи и на Ердоган, сега и на Путин, за американците да не говорим - Уорлик се държи като управник на поверената му провинция България. След управлението на ГЕРБ още дълго ще сме в стойка бобър и със свалени ***.
54
5
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
Колко сме ограничени всички ГЕРБери освен да се заяждате и псувате като каруцари май друго не можете :))) Къвто Батман такъв и елктората.
53
2
 
7
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Хора не разбрахте ли ,че нищо не зависи от нас.
52
5
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Звучи ми като описание на оргия-който мине удря по един пръст.Стига сте си придавали важност-вие сте без значение,нула,кръгла нула.От вас не зависи нищо,никога не е зависило,няма и да зависи.Най-много да оближете някой кокал-само толкова.Да го оближете,защото нямате нито зъби да го захапете,нито здрава челюст да го разчупите.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тиквата има семки в твойта глава и това няма
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и дано да са го разбрали.
49
3
 
9
 
! Отговори
Гербушко преди 13 години
Какво се е озъбил Тиквата ??? То със неговия интелект освен да направи някой селски коментар, на ниво първи клас друго не може...Тиквата и преговори как да стане ???Първо му трябва една тайфа преводачи, че завалията не знае езици..Второ Дянкоф трябва да му нарисува една схема която да показва наляво и надясно и като експерт във областа да твърди тази КАРТИНКА е истината.
48
0
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Е не че не можем да искаме тръбата на наша територия да е наша собственност и руснаците да плащат хубав наем за нея, като междувременно и намалят ЗНАЧИТЕЛНО цената на газа. Но всъщност не можем, с такива дупедавски управниции, дето не знаят що е национален интерес, нищо не можем ...
47
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
Абе ти добре ли си бе? Кога Русия ни е била приятел??? Русия винаги гледа само и единствено собствения си интерес. Дори и освободителната война се води защото русия има апетит към топлите проливи и за пред света се използва предтекста, че видиш ли ние трябва да помогнем на братята.
46
3
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИШНИТЕ ТЕЗИ ПОНЕ СА ПРОЧЕЛИ ДОГОВОРА
45
0
 
6
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
Ако все пак искаме да имаме някаква тежест в регионален, в европейски и международен аспект, то следва да се научим, че гражданите на Република България следва да определят политиката на Република България във всякакъв аспект. Държавата съществува заради тези граждани, а не те заради държавата, а още по - малко заради една политическа партия, която и да е тя или заради една "светла" личност, която и да е тя. Когато ние се научим да уважаваме себе си, тогава ще почнат и останалите да ни уважават.
44
1
 
2
 
! Отговори
От всеки зависи ! преди 13 години
Много ги разбираш нещата, мен ! Добре, че сте вие гениите да светнете нас плебеите ! Дълбок поклон и сърдечни благодарности :) :) :)
43
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 13 години
Интереса на България, не е нито червен, нито син, нито черен!Сигурен съм, че в голяма част противниците на проекта, не разбират въобще за какво става дума и просто повтарят заучени набити им тъпите глави фрази!Поинтересувайте се малко, прочетете, размислете, пак се информирайте и тогава говорете глупости...!
42
4
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Каква стана тя? Седесетата пак не можаха да се оправят без Русия! Отново ще правите теменета на Русия, както го правихте 45 години!
41
1
 
9
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Ако все пак искаме да имаме някаква тежест на Балканите и Европа трябва да участваме в проекта Южен поток,защото Набуко е още в сферата на мечтите и неговата съдба е много неясна!дори и да построим терминал за втечнен газ в наше пристанище газът пак ще е руски защото няма откъде другаде да дойде.През Босфора и Дарданелите Турция едва ли ще пусне свободно да минават такива танкери като се знае трафика и опасностите които съществуват от един неприятен инцидент!За сега това е добро решение за нас!
40
2
 
8
 
! Отговори
Петко преди 13 години
Ами ние винаги сме били зависими от внос на суровини? Това не оначава че всеки с когото сме контрагенти и приятели ни поробва? Поробиха ни мангета, мормони и други, но за тях мълчите? А Руссия ни е давала винаги изгодно суровини, технологии, а плюете? Това не означава да нямаме приятелски връзки със САЩ, останалите държави, а защо плюете приятелска страна? Те тайните служби навред по света си имат свои правила, но това не означава че Руссия ни е враг? Заради такива като теб, сме загубили много.