Американският Time: Човек на 2010 е основателят на Facebook

Редакционната политика измести любимеца на читателите Асандж
Обновена: 15 дек 2010 21:12 | 15 дек 2010 21:12, Елка Василева
71
Американският Time: Човек на 2010 е основателят на Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Основателят на най-голямата в света социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг беше обявен за „Човек на годината 2010“ според списание Time.

„За обединяването помежду им на над половин милиард души, създаването на нова система за размяна на информация и просто за това, че той промени нашия живот“, обоснова редакцията на Time избора на Зукърбърг за личност на годината.

Заедно със Зукърбърг за званието тази година се бориха афганистанският лидер Хамид Карзай, основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж, спасените чилийски миньори, а също и движението „Чаено парти“ в САЩ.

Джулиан Асандж пък събра най-много гласове на читатели на списанието като най-влиятелния човек през 2010 г.

Списание Time избира „човек на годината“ от 20-те години на 20 век. Голяма снимка на победителя в конкурса се публикува на обложката на един от декемврийските броеве, като сега този брой ще излезе на 17 декември.

При избора се взима предвид какво влияние е оказал човекът върху събитията в света – не е задължително влиянието да е положително. По различно време „човек на годината“ според Time са били например Сталин, Хитлер и аятоллах Хомейни.

Още по темата

През последните три години за човек на годината бяха обявени председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, спечелилият президентските избори в САЩ Барак Обама и тогавашният президент на Русия, понастоящем премиер Владимир Путин.

26-годишният Зукърбърг е един от най-младите „хора на годината“ в цялата история на конкурса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: TimeМарк Зукърбърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Николай Х преди 13 години
..... според списание Time. Пак ни заливат с американска цифрова порнография на бялото , черно викат. САМО В АМЕРИКА ЛИ НЕ ЗНАЯТ КОЙ Е ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА. Джулиан Асандж благодарим за смелостта ти.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя на снимката какъв е мазен лелеее
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
64, ще разбереш кой. Нали и всички документи ще стават с биометрични данни. Ако потрябва някой по лесна справка да видят дали си ти от това да видят в базата на ФБ няма. Всичко се следи и снима, не специално теб, но по принцип. А нищо не се знае след 10 години какво ще стане. Никой не следи кокошката в кокошарника, просто е под бройка с номерче на крака.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пене лъжеш като дърта ***..човек на годината в България е национала ни по войбол Матей Казийски, донесал МНОГО слава на малка България! А за Америка, нищо хубаво не мога да кажа за тази идиотска държава!
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
POREDNATA NEZASLUJENA NAGRADA ZA TOZI ***.NO NE SE UCHUDVAM SHTOM HORATA SE POKLANIAT NA STOLOVE SQS SNIMKA I IM RQKOPLIASKAT ZNACHI NAISTINA VREMETO NA antichrista IDVA....STOITE DALECH OT FACEBOOK I TEM PODOBNI SATANINSKI NESHTA.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kolko e hubav sveta v koito jivee6 ... :)
55
3
 
12
 
! Отговори
ATI преди 13 години
Яд ме е 'щото социални мрежи има повече от 15 години сигурно. А за този *** и филм направиха, ще кажеш че е отрил топлата вода. Разликата между ФБ и другите социални мрежи е да ФБ наливат колосални пари за реклама...чудя се от къде идват макар че... дали не е свъздано с това че един от основните акционери е бивш ЦРУ шеф.... ?
54
17
 
13
 
! Отговори
така така преди 13 години
ох, не мога...спуквам се от смях :))) 3/4 от тук пишещите имате сериозни проблеми щом FB тооолкова много ви бърка в здравето. това е СОЦИАЛНА МРЕЖА!!! идеята е да имаш контакт само с хората, с които си поискаш, никой не те кара да ставаш приятел със Бойко Борисов или Станишев...това че някои от вас имат по 5 приятеля и познати на кръст си е ваш проблем. а пък това със световната конспирация на евреите и ЦРУ изобщо няма да го коментирам...сложете си фолио на главите да не ви облъчват...
53
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
trite neshta koito bulgarina moje nai dobre!!! - da zavijda- da krade- da luje
52
17
 
13
 
! Отговори
PENE преди 13 години
Тоша е разликата между България ( Чалгария) и Америка !У на с "човек" на годината са такива като Калинка , Румяна Желева и Боко ! А там това момче , което без да има претенци за каквато и да било гениалнос (за разлика от изброените по-горе) е измислило нещо , което обединява целият Свят !Е как да ги настигнем Американците с такива "светли" примери , дето ни водят ! ! ?
51
17
 
24
 
! Отговори
666 преди 13 години
Фъкин фейс , фъкин бук е най-голямата шитня която е създадена в нета а тоя на снимката излежда като 100% ***.И ако такива ги избират в тъпата хАмерика за мъже на годината не трябва да се обиждат когато някой им каже че са *** , просто ще има какво.
50
0
 
1
 
! Отговори
ДО51 преди 13 години
А мислиш ли ,че тук пишещите имат нещо за криене..
49
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
фейсбук - новото ICQ
48
2
 
13
 
! Отговори
dido преди 13 години
А у нас за човек на годината била избрана Даниела Доковска - адвокатката на Софиянски и маса други крадци. Тя се била борила за правата на човека в БГ.
47
4
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Мен не ме е страх да напиша нищо, по простата причина, че няма какво да крия.Ако има нещо което не искам никой да знае или вижда, няма да го пиша, където и да е било.Страхуват се тия които имат нещо гнило, което крият или бандитите.А и пак ще кажа - много филми гледате и се филмирате тотално в конспирацията.
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Самия факт, че се страхуваме да напишем някоя дума от страх че ни следят е достатъчно показателен доколко е разпростряла пипалата си американско-еврейската мафия.
45
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама тоя прилича на гей..
44
3
 
20
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Евреин на годината.
43
8
 
15
 
! Отговори
Даола преди 13 години
С какво Facebook промени живота на хората, които са в тази мрежа? С какво им помогна да решават проблемите си? Да станат приятели, за да си помагат ? С нищо!Други специализирани или развлекателни мрежи срещат също много хора и може би оттам тръгват по-добри приятелстава.Facebook съвсем не е мястото, където хората се представят с истинските си имена и снимки. Това, че официални български институции " са се качили" там нищо не означава.Всъщност най-добре го го ползват рекламодателите.
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рано или късно всеки ще стане част от базата данни. Така като упорито отказваш да си шернешпаролкотв, привличаш вниманието на службите...