"Дръзки" заминава. Месец ще е в Либия

1,5 млн. лева ще отидат за мисията – заплати на моряците
27 апр 2011 07:33,
179
"Дръзки" заминава. Месец ще е в Либия
Снимка: Булфото

Фрегатата „Дръзки” ще отплава днес следобед за Либия от Бургас, съобщиха от Министерството на отбраната.

Корабът на ВМС ще участва в операцията на НАТО „Обединен защитник” и ще изпълнява задачи по патрулиране за спазване на оръжейното ембарго срещу Либия.

Още по темата

Екипажът няма да участва в преки бойни действия.

Предвижда се корабът да пътува до локацията си в Средиземно море 5 дни и да остане там около месец.

През това време фрегатата ще направи две патрулирания с прекъсване в пристанище Суда на о. Крит за зареждане с гориво и хранителни продукти.

Участието на „Дръзки” в Залива се изчислява на 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността на кораба и за личния състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БургасМОЛибияДръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
Защо не спрете да плюете за неща от които не разбирате.На тази фрегата има 160 човека,които са там,защото това им е работата.Не плюйте по тях,защото няма нищо по-добро от безработни военни,ако военните имат работа,положението не е никак розово.ПОМИСЛЕТЕ И ЗА РОДНИНИТЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ МЪЖЕ И ЖЕНИ,КОИТО ГИ ИЗПРАТИХА СЪС СВИТИ СЪРЦА.
175
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Участието на Дръзки в Залива се изчислява на 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността на кораба и за личния състав."Тоест повечето пари ще са за ремонта на кораба. Това от снимката ли е фрегатата ни? Мале каква техника има българската армия, малееее!
174
2
 
2
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Борисов ДА ПОДАВА ОСТАВКА !НЯМА ЛИ ДРУГ НАЧИН ДА ХАРЧИ НАРОДНИТЕ ПАРИ, АМИ ЗА ВОЕНЩИНА???Ако си мисли, че някой от Европ.политици го взема на сериозно с това корито - ГРЕШИ!Основното, което забравя Борисов е, че следвашите избори няма да гласуваме за него, защото политиката на ГЕРБ Е ГЕНОЦИД за Бълг.народ !Няма пари за пенсии, помощи и здравеопазване, обаче има за тъпни като тази - никой не настоява за участието ни в бойните действия, обаче Б.Б. се натиска за престиж !!!СТИГА ВЕЧЕ !!!
173
3
 
4
 
! Отговори
ПРЪЦКИ преди 13 години
ЗНАЧИ ВОЕННИТЕ СА НАМЕРИЛИ ПАРИ ЗА ВЪГЛИЩА.. ТЪКМО ДОКАТО СТИГНЕ ДО ЛИБИЯ И ВСИЧКО ЩЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО !
172
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
просто едно прогнило натовско корито !
171
4
 
9
 
! Отговори
Андрей преди 13 години
Бабите и дядовците ни няма с какво да се хранят. Майки изоставят децата си, защото нямат пари да отгледат децата си. Хората вече се избиват за 5 лева. Тъпо бойко борисово правителство. За какъв *** ви трябва да изхарчите 1.5 милиона лева за нещо което американците са режисирали преди много време?Защо тези 1.5 милиона лева не се раздават на хората които имат нужда от това?Колко инвитро може да се направи с тези ако, ако една процедура е 3/4/5 хиляди лева?
170
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ли е Дръ'ж'ки? Ама че резил. Да бяха взели от руснаците някоя изоставена гемия. И за чий ......ще го дирим там измежду самолетоносачите? Защо Швейцарците са добре? Защото не се занимават с Натовските тъпотии.
169
4
 
9
 
! Отговори
МАЛЕЛЕ преди 13 години
ДА ЩЕ ОТИДЕ И ЩЕ ОТНЕСЕ И ИЗХВЪРЛИ В МОРЕТООСТАНАЛОТО ОТ ЛИБИЙСКИЯТ БОРЧ И УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ-ХВАЛА НА НАШИТЕ УМНИЧКИ И СЛУШЛИВИЧКИ УПРАВНИЦИ. И НЕ МЕДАЛИ А ИБРИЦИ ИМ ТРЯБВАТ.
168
0
 
8
 
! Отговори
пфф преди 13 години
а някой хораможе и да гушнат букета ,докато разберат,че дръзки няма да участва в боя,а само в налагането на ембаргото,което дори и да свърши войната ще подължи може и с години ..ама тва е друг въпрос май..
167
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Otivat na gosti v libia da se pocherpiat s pobeditelite.. nezavisimo s koi ..Edno vreme v kvartala imashe malki ciganeta koito hodeha i vikaha po kvartalnite machove. Vinagi biaha s pobeditelite zashtoto posle imashe cherpiavka
166
7
 
4
 
! Отговори
аааааааааааааааааа преди 13 години
Той докато пристигне, тя войната ще свърши.
165
1
 
10
 
! Отговори
хах преди 13 години
Да имаш армия е привилегия. За нея трябва да се дават пари. И то наистина много пари, а не по 1-2 милиона от време на време. Като се купуват нови изтребители не знам какво ще стане у форума като там ще се дадат ПОНЕ 1.5 милиарда лева. Даже не знам как ще минем толкова тънко. Преди 3-4 години никой не каза нищо против корветите за 700 милиона евро. Въпреки че дори според мен това беше смислена сделка, защото ставаше въпрос за уникални бойни кораби. В друга тема пък ще се каже - ББ съсипа армията.
164
4
 
5
 
! Отговори
сако преди 13 години
Ей сега като се появи корабчето на африканския бряг и всички араби ще се *** от страх.
163
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ще прави Дръзкия? Освен разходка с лодка на 160 души,добре платени и после добре почиващи все за наша сметка,а и с 6 дашни дами на борда.О, да,ще изхарчи повече от 2 милиона грешни и много оскъдни за бедния българин левчета.Ще покажем и мускулчета на морска сила да плашем врага,който и да е той.Няма ли щи политици тази българия,които малко от малко да мислят за оръфания и освирепял от недоимък народ?
162
11
 
9
 
! Отговори
хах преди 13 години
Днес.бг стана прекалено червена медия. Вземете да изисквате някаква регистрация - не че ще спрете ***, ама поне няма трима човека да пускат 100 коментара с едно съдържание.
161
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честито на данъкоплатците 1.5 млн левчета за разходка с лодка и така и не разбрах за какво ще си правят такава евтина разходка .Военното министерство трябва да бъде закрито това са най големите оператори на банкомати
160
5
 
9
 
! Отговори
разходи преди 13 години
Само това ни трябва- излишни разходи и излишна намеса...Защо не дарят тия пари на нуждаещи се или да запълнят някоя от милионите дупки на пътя?!!!
159
8
 
10
 
! Отговори
horus преди 13 години
ПРЕДЛАГАМ КОРАБА ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ ОТ "ДРЪЗКИ" НА "ДАЛАВЕРАЖДИЙСКИ"
158
5
 
6
 
! Отговори
**** преди 13 години
Тя войната свърши,и всички останали се връщат,а нашият дръзки чак сега заминава,кадафи стягай опинците и бягай до де е време,че дръзки като дойде африка ще ти се види тясна.
157
5
 
4
 
! Отговори
;)) преди 13 години
"Дръзки" mi zvuchi kato ime na lovno ili ovcharsko kuche.