Брайвик си правил пластични операции, за да прилича на ариец

Малка е вероятността нападателят да бъде обявен за невменяем
Обновена: 1 авг 2011 12:54 | 1 авг 2011 10:53, Елка Василева
60
Брайвик си правил пластични операции, за да прилича на ариец
Снимка: Reuters

Синеокият блондин Андерш Брайвик си е направил преди 10 години пластична операция, за да придобие истински арийска външност, съобщава британският вестник „Телеграф“, като се позовава на съученик на норвежкия стрелец.

„Помня, че на парти той (Брайвик) ми каза, че си е направил операция на носа и брадичката при пластичен хирург в Америка. Това беше малко странно, но по онова време той беше заобиколен от хора, които бяха обсебени от телата си“, казва пред изданието бившият приятел на Брайвик, чието име не се съобщава.

За Брайвик, който тогава е на 21 години, „поправянето“ на носа е било закономерна стъпка към създаването на съвършеното според него тяло.
 
По-рано беше съобщено, че психиатричната експертиза, която да определи дали Брайвик е вменяем и може да бъде наказателно преследван, ще приключи не по-рано от 1 ноември. По думите обаче на шефа на норвежката съдебна медицина доктор Тареи Рингестад вероятността Брайвик да бъде обявен за невменяем е изключително малка.

На Брайвик са повдигнати обвинения в тероризъм и терористична дейност, за което може да получи до 21 години затвор.

Ако пък бъде обявен за невменяем, той може да избегне затвора и да бъде изпратен на принудително лечение в психиатрична болница.

Прокурорът Пол-Фредрик Хьорт Краби каза, че изследването на психическото състояние на Брайвик ще бъде извършено от двама психиатри, чиято самоличност не се съобщава.

Още по темата

Жертвите на двойния терористичен акт в Норвегия на 22 юли са 77 души по уточнени данни. Първо избухна взрив пред комплекса от правителствени сгради в центъра на Осло, където се намира офисът на премиера. Няколко часа след това мъж в полицейска униформа откри стрелба в младежки лагер на управляващата Норвежка работническа партия на остров Ютьоя недалеч от норвежката столица.

Властите задържаха заподозрения за стрелбата 32-годишен етнически норвежец Брайвик. На 25 юли той беше изправен за първи път пред съда в Осло, като отказа да се признае за виновен. Съдът постанови Брайвик да бъде задържан 8 седмици в ареста. Забранени са му срещи с близки и каквато и да е кореспонденция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаех си аз ,че Брейвик е бил *** преди операциите .Белият човек е толерантен до такава степен , че вече е на изчезване .
35
14
 
9
 
! Отговори
Долни фашисти преди 12 години
Ей това са фашистите,болни мозъци,затова не могат и да спечелят една война.Комунистите са пияници,но понякога изтрезняват,а болните фашисти са си с постоянна диагноза....
34
5
 
21
 
! Отговори
777 преди 12 години
Медиите под скрит диктат съзнателно и целенасочено изместват акцента от реалната причина за деянието върху демонизирането на човека, който го е извършил! Свидетели сме на поредния гнусен опит за изкривяване и манипулация на общественото мнение. Истината е, че на голяма част от будните и трудещи се хора започна яко да им писва от триковете на богаташката мързелива, но хитра клика. Пропастта м/у бедни работяги и богати търтеи се увеличава главоломно с часове. Подготвя се и девалвация на долара!
33
1
 
5
 
! Отговори
св преди 12 години
Не се притеснявайте за тези максимум 21 години - те са фиксиран миникум а не максимум. След изтичането им - по техния си закон съдията МОЖЕ да го освободи ако прецени. Т.е. най жероятно ще си лежи до живот в затвора и изобщо не му е гарантирано излизането след 21 години.
32
5
 
8
 
! Отговори
завистлив НАТОвец преди 12 години
Този Брейвик е по ефективен "миротворец"" от натовски или израелски бомбардировач,над болница в Багдат или ивицата газа !
31
5
 
4
 
! Отговори
св преди 12 години
Алекс, Може и да си прав, но когато информацията ни се предава силно избирателно и изключително цензурирано какво да мислим? Защо никъде няма снимки на убитите? Защо никой и дума не обелва за причините? Защо се шепне, че полицията умишлено се е забавила с обезвреждането на убиеца? Определено не подкрепям подобни зверски изстъпления - не това е начина за решаване на проблемите с чужденците или с *** и т.н. , но пак питам защо не ни се представя истината каквато е? Ние *** ли сме каво ли?
30
6
 
0
 
! Отговори
Тангранист преди 12 години
"Вярвам във всяка църква, която е способна да се самоотбранява и която е готова да се бори за отстояване на своите принципи и ценности," пише още Андерш Брайвик. Себе си той определя като "100-процентов християнин
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21 години за толкова животни?
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-тежката присъда е 21 години... Има нещо сбъркано...
27
2
 
9
 
! Отговори
777 преди 12 години
Премного мантруваща месиянска *** се е навъдила, която смята, че целият свят, заедно с бедните души в него, и принадлежи. Нормално е да има отпор ... И то все по-силен . С течение на времето ще се конкретизират целите и да се надяваме, че под точен прицел ще попада все повече КОЙТО ТРЯБВА!
26
2
 
5
 
! Отговори
777 преди 12 години
(някой да "откачи", да хване автомата, да влезе в някое училище и да почне НАРЕД!), но там натръшкваха все по 5~10 човека и по медиите минаваше така незабележимо. Тук жертвите са много повече, има планиране и организираност в действията на извършителя, който през цялото време очевидно е в ясно съзнание какво цели и какво ще направи!!!
25
4
 
10
 
! Отговори
777 преди 12 години
Със сигурност на властите в Норвегия, а и по света, по-големият проблем им е причината за действията на този иначе образован и интелигентен млад мъж! Не самите трупове. За тях милеят само роднините. Истината е, че на хората им писна от разните му там глобалисти, монополисти, масони, комунисти, капиталисти, либерали, демократи и тенденцията е точно в посока на Брейвик. Той просто даде тон за песен. Не че в Америка този "спорт" не го практикуват отдавна ..........
24
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Бащата на Убиеца е живял с майка си която често си е водела компания, на 14 е бил в банда с приятел палестинец и е ял много бой. От там според бащата се заражда омразата му имигрантите.Той е масон и поддръжник на Израел, на острова е имало АНТИ - израелска демонстрация.Хора четете и други новини...Момчето не е нео нацист а побъркан анти глобалист, има разлика
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте списък с имената на жертвите... И снимки, ако може.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В лудницата по-добре. По лесно ще го докопат роднините. 21 години затвор за толкова животи?
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В следващите седмици ще четем и още по-неадекватни статии. Пропагандната машина набира обороти, за да подмени действителния проблем, причинил трагедията в Осло. Провалът на идеята "МултиКулти", чиито последици усещаме отчетливо и в България, изисква работещ подход за реално интегриране на малцинства, а не затваряне на очите и затискане на устите на тези, които не искат да бъдат ограбвани и да плащат *** ток например.
20
6
 
18
 
! Отговори
100 процента преди 12 години
Сигурен съм, че "ариеца" ще се окаже латентен хомосексуалист.
19
3
 
12
 
! Отговори
Alex преди 12 години
17ти номер, много си се объркал.разгледай малко снимки и ще видиш бая руса коса да се подава от чувалите с труповете.Да не говорим, че бомбата в центъра на Осло няма как да я контролираш кого да убие ;)
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ба*ти и комплексирания ***!Мир на душите на невинните жертви!
17
6
 
9
 
! Отговори
Mюмюн преди 12 години
Тоя *** да ни го дадат на нас в пазарджишкия пандиз-такива "пластични операции" ше му направим,че луд да станеш нищо не е...:-)))).Като за начало ше му направим *** на ***:-)))).