Заведоха терориста Брайвик на Ютьоя за възстановка

Заснетият видеоматериал вероятно ще бъде доказателство в съда
14 авг 2011 14:01, Елка Василева
55
Заведоха терориста Брайвик на Ютьоя за възстановка
Снимка: Reuters

Мъжът, който се призна за извършител на двойното нападение през юли в Норвегия, при което загинаха 77 души, е участвал във възстановка на местопрестъплението на остров Ютьоя, предаде ДПА.

Норвежката полиция съобщи днес, че Андерш Беринг Брайвик е прекарал вчера осем часа на острова, където изби 69 участници в младежки лагер на управляващата Норвежка работническа партия.

Арестантът е бил с белезници и вериги на краката и завързан с въже по време на посещението на острова заедно със следователи, пише местен вестник.

Тежко въоръжени полицаи са блокирали публичния достъп до Брайвик, докато той е участвал във възстановката на престъплението на 22 юли. Около острова е имало шест полицейски катера, а над него е кръжал хеликоптер.

Още по темата

Адвокатът на Брайвик каза, че клиентът му е бил в състояние да си припомни много епизоди от деянието си.

Възстановката на местопрестъплението е била филмирана от двама полицаи. Вероятно заснетият видеоматериал ще бъде използван като доказателство по време на процеса срещу Андерш Беринг Брайвик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Borat преди 12 години
Ei bogu toq she go zema v uevski kat mu izteche prisudata !!!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти вярваш ли на "По света и у нас" бре?Щото аз имам едно на ум винаги..
52
4
 
9
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
В "По света и у нас" бе съобщено, че след като свършил патроните Брейвик 10 пъти звънял на полицията , за да каже че иска да се предаде! 8 пъти никой не се обадил!Баси меайтапа!Но това потвърждава тезата ми от 48!Дали цялата работа не е скалъпена "отгоре"?Иначе няма обяснение за поведението на полицията!То журналистите намерили хеликоптер и го снимали отгоре кака оглежда труповете да няма някой жив, та полицията не могла да отиде!Има нещо много гнило в Норвегия!
51
5
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Има твърдения на оцелели, че стрелците са били двама!
50
0
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Не се пише "Хител", а "Хитрел"! Едно "р" пропускаш!
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживотен затвор за Брейвик!
48
3
 
17
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Какво са правили полицайте цели 90 мин . докато стигнат до острова!Дали не са чакали Брейвик да си свърши работата?
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше организирал цяла армия, щяха да го обявят за революционер, ама понеже е сам, му туриха етикета "терорист"... То по тая логика Левски и Ботев са си били баш терористи...
46
4
 
6
 
! Отговори
Ник Щайн преди 12 години
Брайвик е мой ученик!
45
3
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
бай, такъв бунак си, че чак е смешно :D
44
12
 
4
 
! Отговори
бай преди 12 години
я па тия кви хуманисти се извъдиха.... седнали сме сега да точим сополи за смъртта на хора, които нито сме видели, нито чули.... е що не ревете за Хирошима? що не ревете за Чернобил? що не ревете за десетките миньори, които всеки ден пукват в някоя мина по света, без никой да узнае за това? щото сте лицемерни ***, е за тва.... а дно се появят още 5 като Брайвик още тая седмица.
43
6
 
1
 
! Отговори
бай преди 12 години
изпит в школата в Симеоново. изпитващ: при инцидент в язовир потъва лодка с 6 души на борда. оцелели няма. колко са жертвите? изпитван: ами 6! изпитващ: грешка, колега! 12 са. 6 при инцидента и 6 при възстановката на случая.... та така - отидоха още 85 човека курбан в Ютьоя....
42
1
 
6
 
! Отговори
да! преди 12 години
Не ме дразнят привържениците на Брейвик, всеки има право на мнение, дразни ме, че *** страхливци като номер 6 се правят на отворени зад монитора, ама някой един шамар да им забърше ще хленчат като момиченца. Това българина да се прави на смел, а да всъщност да е мишка е най-противната унизителна и жалка черта! Драйфа ми се !
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябваше да му дадат оръжието и патроните и да покаже нагледно как го е правил!Със сигурност ще има и други последователи...
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До оня, със сеш се! За него ти си същата ***, *** такава! Докато му обясняваш, че си атакист и той ще те гръмне два пъти! Дано да улучи правилното място, да няма контролен изстрел, че жална ти майка два пъти, не един път!
39
5
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Аз все още не вярвам, че нещата са така, както ни ги представят.
38
2
 
7
 
! Отговори
дедо Мраз преди 12 години
Както и да го погледнем Брейвик е ***, при това доста болен и трябва да си получи заслуженото. Съгласна съм, че ислямизацията е проблем и не я подкрепям, но не може някакъв *** да се саморазправя с това!
37
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
абе номер 6, ти верно си тотален шести номер, вярваш ли си или си просто хитър като мотика :D :D
36
6
 
3
 
! Отговори
34 преди 12 години
как пък не умряхте от глад такива въшки като теб !
35
2
 
8
 
! Отговори
дo 6 преди 12 години
В грешка си моето момче, Брейвик, че е луд луд е, но е доста по-интелигентен от *** като теб. Човек, който има ясни възгледи за нещата няма да седне да пие с такива псевдонационалисти като теб, а ще ти се изплще в лицето.