"Отмина времето, когато НАТО и САЩ налагаха условията си на света"

Ахмадинеджад заяви, че Алиансът цели съживяване на колониализма
26 мар 2012 16:52, Елка Василева
61
"Отмина времето, когато НАТО и САЩ налагаха условията си на света"
Махмуд Ахмадинеджад. Снимка: архив, Reuters

Минало е времето, когато НАТО и САЩ можеха да диктуват условията си на света, заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, цитиран от Ройтерс.

"НАТО и САЩ трябва да променят политиката си, защото времето, когато те налагаха условия си на света, отмина", каза Махмуд Ахмадинеджад в реч на конференция в столицата на Таджикистан, посветена на афганистанската икономика.

Според него непостоянството и нестабилността в отношенията между НАТО и Пакистан само ще нарастват. Призовавайки за незабавно изтегляне на чуждите сили от Афганистан, той заяви, че главната причина за трудностите в света е целта да бъде съживен колониализмът.

"Целият проблем е в НАТО и политиката на страните членки на НАТО, целяща съживяване на колониализма", заяви той.

По отношение на Афганистан Ахмадинеджад подчерта, че основната причина на трудностите на тази страна е присъствието на афганистанска земя на силите на НАТО, най-вече на американските сили, предаде Франс прес.

На конференцията в Душанбе присъстват лидери на съседни на Афганистан страни. На форума участва и американска делегация, ръководена от заместник държавния секретар Робърт Блейк, предаде Франс прес.

Докато говореше Ахмадинеджад, Блейк прикани американската делегация да напусне залата.

На форума президентът на Афганистан Хамид Карзай изрази надежда за по-тясно сътрудничество между страните в региона с цел постигане на мир и политическа и икономическа стабилност, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ние разработихме национална стратегия за развитие, която обхваща не само Афганистан, но и целия регион и в рамките на реализацията на тази стратегия се откриха пътища и врати и пред съседните на Афганистан страни. Това вече позволи значително увеличение на търговията и на транзита на товари", посочи Карзай.

Той допълни, че властите на Афганистан подкрепят регионални проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, транспорта. "Ние напълно поддържаме такива регионални проекти като газопровода, свързващ Туркменистан, Афганистан, Пакистан и Индия", каза Карзай, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e pone nese tupi kat bg izbranicite v parlamenta
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКЪВ КЕФ Е ДА ГЛЕДА ЧОВЕК КАК СЕ ГЪРЧАТ *** ОТ СТРАХ ОТ ВЕЛИКАТА АРИЙСКА ЯДРЕНА ПЕРСИЯ,*** ,КОЛКОТО И ДА КВИЧИТЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ВЕЧЕ ВАШАТА НОВА ЮДЕЯ -САЩ НЕ Е СВЕТОВЕН ХЕГЕМОН ,А ИМА ДРУГИ ДЪРЖАВИ КАТО КИТАЙ И РУСИЯ КОИТО ХИЧ НЕ ВИ ДОЛЮБВАТ ,А ЗА АРИЙСКИТЕ НАРОДИ СРЕД КОИТО И ЯДРЕН ИРАН НА КОИТО СТОРИХТЕ ТОЛКОВА МНОГО ЗЛО ДА НЕ ГОВОРИМ КАКВО ВИ МИСЛИМ,ВРЕМЕТО ВИ ДОЙДЕ ,НАЛИ ВАШАТА ДЯВОЛСКА РЕЛИГИЯ КАЗВА ОКО ЗА ОКО ,ЗЪБ ,ЗА ЗЪБ,ЕМИ СЕГА ЩЕ ВИ ДОЙДЕ ТОВА И НА ВАС НА ГЛАВИТЕ
39
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Представяте ли си газопровод да минава през Афганистан !!! Колко дни ще съществува,преди да го взривят и запалят талибаните и тем подобни ислямски ***,с единствена цел на жалкото си съществуване да разрушават и взривяват...
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето форумци гледат на САЩ, Иран и ЕС като на футболен мач :)Пишат глупости от ненавист към собственат си мизерия и обвиняват САЩ и Зап Европа за хала си.Кой каквото си направи друг не може да му направи.Запдните държави са наследници на културата на Елада и Рим. За перси, араби и китайци много не знам, но предпочитам Западната цивилизация. По добре е Евро и Долар, пред юани, донги и т.н. Всички се възхищавата на Германия, Дания, Англия. Всеки иска да види САЩ, Канада и Австралия.
37
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахмадинеджад заяви, че Алиансът цели съживяване на колониализма Толкова много истина в само едно изречение !!!"Отмина времето, когато НАТО и САЩ налагаха условията си на света" - Не е пророк *** ! Истината говори
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като стане исляма световна религия, и се въведе ширията, тогава ще видите за каквостава на дума. Няма да ползвате интернет, ще ви пее ходжата.... Инак в света всичко е бизнес. Определено съм за Запада! Все някой води свете и по добре да е Запада на Обама и Меркел+Саркози от колкото разни като Ахм...джат, шаолиновци и други съвсем чужди ни кутури и религии.Плюете по навик.
35
2
 
6
 
! Отговори
Djimi преди 12 години
TOQ PAT USA 6TE QDAT GOLEMIQ GREZDEJ
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Viva USA, Viva O'bama !
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тулски явно обичаш да лижеш, но колкото и да лижешсе същото *** ще бъдеш. Ако беше толкова лесно до сега да го беха направили ама много не им стиска. Понеже си *** драскач ще ти кажа едно нещо, аз съм бил там 17 години и знам какво значи да си обичаш държавата. Нямат нищо общо с нас , *** -включая и ТЕБ
32
3
 
4
 
! Отговори
сатъра преди 12 години
до 40 Ти нормален ли си ?! Я върви се прегледай ! Китай и Русия никога няма да влезнат в война с Щатите заради друга държава,кой би рискувал да влезе в ядрена война заради трето лице.....
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сигурно от САЩ и НАТО са се запенили....най-после някой да им го каже в прав текст на великите"умиротворители"
30
13
 
8
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Чалмата е пътник ! Радва се на последните си дни !
29
2
 
8
 
! Отговори
от 41 преди 12 години
Пишете поне на Кирилица и тогава се правете, че ви е смешно. Бай Пешо смята, че част от ядрените съоражения на Иран не могат да се унищожат от конвенционални оръжия и това налага използване на тактически ядрени бомби. Може иранците да са *** , но са 80 процента ***, тоест те са истинска нация и за разлика от Ирак и Либия ще окажат доста сериозна съпротива.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dolu cioniskite degenerati
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще настъпи страшна касапница, Иран ще атакуват всички американски бази и съюзници в региона. САЩ трябва да пратят огромно количество войници и техника, само по въздух няма да стане. Според анализатори може да се стигне до използване на ядрено оръжие за поразяване на иранските ядрени обекти. Как ли демократичният свят ще понесе подобна война ?
26
6
 
14
 
! Отговори
Башар преди 12 години
Мачкаййййййй ,, братко Ахмад!!
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Целият проблем е в НАТО и политиката на страните членки на НАТО, целяща съживяване на колониализмaeto tova e istinata nyama znachenie che e kazano ot iranets ne razsijdavayte koto se slagate na myastoto na amerikantsite, nemtsite,evreite,anglichanite... zashtoto tiya vampiri ni izsmukvat krivta prosto poglednete horata okolo vas kak jiveyat i shte vidite che e taka
24
2
 
14
 
! Отговори
* преди 12 години
Единственото, което спира подобна офанзива е позицията на Русия по въпроса. Вероятно именно върху това се работи в момента.
23
5
 
5
 
! Отговори
* преди 12 години
Американците и руснаците са се въоръжавали в условията на студена война след втората световна, а в условия на мир въпроса е защо Иран искат подобно оръжие. Затова и Европа скача срещу амбициите им, не мисля, че иде реч само за петрол, последното би било само бонус ако се окажат прави.
22
6
 
17
 
! Отговори
до 28 от славянин преди 12 години
САЩ тепърва ще сърбат попарата на наследниците на Саддам и Кадафи, така че не се радвай, на свалянето им!