Руснак цяла нощ държал майка си на ръце, спасявайки я от потопа

Александър така и не може да си обясни откъде е взел сили за това
Обновена: 12 юли 2012 09:34 | 11 юли 2012 21:40, Елка Василева
113
Руснак цяла нощ държал майка си на ръце, спасявайки я от потопа
Снимка: архив, Reuters

Мъж от Кримск издържал 6 часа във водата, която достигала до шията му, държейки ранената си възрастна майка.

53-годишният Александър Дейнега спасил майка си, върху краката на която било паднало парче от срутила се стена на къщата им. Жената не можела да се движи и вече била започнала да се дави, когато синът й стигнал до нея.

Александър и Лидия Дейнега живели цял живот в малка къща в краен квартал на Кримск. Когато започнало наводнението, и двамата спели в различни стаи.

„Когато вълната достигна до нас, вече беше късно да се спасяваме“, разказа за  Life News Александър Дейнега.

„Скочих от леглото направо във водата, тя ми стигаше до коленете. Водата нахлуваше през прозорците с невероятна скорост. Нямаше ток, наоколо плуваха отломки от мебелите, които само ми пречеха да се ориентирам. И в този момент от съседната стая чух нечовешкия вик на майка си. Втурнах се да й помогна“.

Още по темата

Върху спящата жена била паднала част от носеща стена, двата й крака били счупени. Шокираната Лидия Дейнега не могла веднага да разбере какво се случва.

Синът успял да стигне до майка си едва след 10 минути – толкова време му е трябвало да премине двата метра, разделящи стаите им. Жената вече потъвала под водата, не можейки да се бори със стихията. В последния момент Александър успял да я хване и да я измъкне.

„Взех майка си на ръце. Водата в къщата вече ми стигаше до шията. Започнах трескаво да мисля какво да направя. Не можехме да се качим на покрива на къщата, защото на майка й бяха счупени краката. Да излезем - не можехме, вълната веднага щеше да ни отнесе. Тогава просто взех мама на ръце и я вдигнах над главата си“, спомня си днес Александър.

Държал майка си повече от 6 часа, докато водата не започнала да спада. Мъжът и досега не може да си обясни откъде е взел сили.

„Към сутринта водата спадна и можах да заведа мама в болница“, казва Александър.

Лекарите оценяват състоянието на 75-годишната Лидия Дейнега като стабилно. Освен травмите на двата крака старицата е получила и сериозно преохлаждане на тялото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава на господ помогнал е
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човека я спасява а тука у нас баретата са напил и пребил майка си.
71
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 11 години
До 77: Всъщност всички военни "материали" са били безплатни.
70
3
 
8
 
! Отговори
Без коментар !! преди 11 години
Истински руски мужик !!
69
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Песните на Любе са абсолютни безсмислици, обикновена пропаганда за промиване на мозъци, а фронтмена Расторгуев с редките зъби е офицер-феесбешник. А истории като тази за героичния син се пускат за да се отклони вниманието на хората от провала на властта.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се просълзиш направо.
67
1
 
20
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
И русофобите може да гледате някой концерт на група Любе да речем да видите как хиляди млади хора пеят патриотични песни, а тук припяват на Азис и другите римляни! Така че руснаците не ги критикувайте, а гледайте тук как се шири педрастията и курварщината навсякъде! Знам само, че разрухата на България почна, когато руснаците си тръгнаха оттук!
66
3
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Ей за това съм русофил - в тези хора все още е останал много чест, морал и са свободолюбиви за разлика от нас, където превърнаха народа (80%) в овце и хора без грам чест. Всеки ден има новини за убити възрастни хора от *** за 2 лева и досега няма един случай на отмъщение към ***, а в Русия имаше един такъв случай и няколко *** бяха жестоко наказани (убити). Просто тук дай на младежта ( с малки изключения) да избива комплекси по барове и кръчми ама за това са виновни родителите!
65
6
 
0
 
! Отговори
Молодец преди 11 години
при това е бил трезвен ! смятайте ако беше пил колко щеше да издържи
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мдаа..за съжаление след като Германия е смазана, Щатите стават единствена велика сила и Европа трябва да се съобразява с нея..та така и до сега..а вие се радвайте заблудени русофилчета...
63
0
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Молодец!
62
5
 
0
 
! Отговори
психото преди 11 години
ами..то Русия освен за войната за какво друго да се пише :))
61
5
 
0
 
! Отговори
за родину за сталину преди 11 години
добре че теглото се губи във вода ..иначе историята звучи по сверенокорейски...:)
60
0
 
6
 
! Отговори
Женя преди 11 години
Истински мъж!
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благословена майчица с такъв син!Дано всички български синове са така достойни!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте писали глупости - алуминии, камиони, оръдия и консерви, най-скъпото нещо е кръвта, така че, руснаците са дали най-много за победата над хитлеристите.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ти напомня ли, че за тези оръдия, камиони и консерви се е плащало в злато?--------------------- Ами след като на най-огромната държава в света и се налага да обръща джобовете, за да се спаси от едно джудже като Германия, какво повече да говорим? Не виждам повод за възхищение...
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велики са руснаците, най-големите герои, само дето живеят в кочини, също като българите. Вижте им къщите и дворовете на снимките.
55
0
 
2
 
! Отговори
test преди 11 години
Boje gospodi, kolko ste sduhani..!Komentirate neshta, koito nqmat nishto obshto s novinata.Palqci
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепяла го е майчината любов !!!Тука някои отдавна са забравили или изобщо не са знаели,че на този свят има общочовешки ценности, които са откакто свят светува и нямат нищо общо с парите.