В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми

Норвежци заплашват да прибегнат до насилие
17 юли 2012 16:55, Елка Василева
354
В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми
Жители на Осло недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна. Снимка: архив, Reuters

Присъствието на стотици имигранти, предимно роми от Румъния и България, които продължават да живеят в незаконни биваци в Осло, предизвиква все по-голямо недоволство сред гражданите в норвежката столица, съобщи норвежкият информационен сайт "News in English".

Норвежци, разгневени от поведението на имигрантите, които според тях не проявяват уважение към местните власти и жители, заплашват да прибегнат до насилие, ако не бъдат взети мерки срещу незаконното им пребиваване в града.

Според в. "Афтенпостен" жителите на квартал "Арвол" са толкова ядосани от новия бивак, издигнат до домовете им, че смятат да използвал сила, за да изгонят ромите. Те недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна, след като здравните власти са предупредили, че е опасен.

Имигрантите са издигнали палатки и саморъчно направени подслони насред купища камъни и пясък, които могат да ги затрупат. На мястото няма течаща вода, канализация или служба за събиране на отпадъците, предупредиха здравните власти. Според градската управа собственикът на имота, върху който е установен бивакът, трябва да изведе имигрантите оттам.

Близо трийсетината обитатели на бивака, издигнат в събота, влезли в словесен двубой с местни жители, като една от имигрантките се разкрещяла, че нито те, нито полицията имат право да им казват какво да правят и къде да ходят и нарекла норвежците нацисти, защото ги тормозели.

"Положението е нетърпимо", каза представител на градската управа. "Не можеш просто да се заселиш на място, което е опасно за здравето. Всички са добре дошли в Осло, но когато дойдеш като посетител, трябва да можеш да се грижиш за себе си", заяви той. По думите му властите в града не са задължени да осигуряват съоръжения за лагеруване на имигрантите.

Градските власти настояха правителството да се намеси за решаване на проблема и днес бяха свикани срещи с участието на някои министри. Отправят се все повече призиви за депортиране на имигрантите, но като граждани на страни от Европейския съюз те имат право да останат в Норвегия до три месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: НорвегияОслороми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
3
 
! Отговори
циганска баница преди 11 години
Убавуй в ослуто бате
308
0
 
8
 
! Отговори
азз преди 11 години
аидееее,викингите превзети от 30 ***...пазете си джелезните,бронзови и т.н. произведения на скусвото!видехте 30 *** кви поразий вършат,представете си хубаво,500 000 у нас кво правят!*** от бг организация закрила на *** що мачат?да горите в ***,примерно!
307
0
 
11
 
! Отговори
Pilot преди 11 години
Те като не са започна;и да им крадят тока ,пак да са доволни ;-)
306
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ааааааахахахах ..направо НА сега да видят те..как се интегрира ****АЛ :) направо ще им се смея докато не им дойде акъла на ЕС да ги заробим всичките *** или да ги метнем на руснаците в Сибир там да хранят мечките!
305
0
 
30
 
! Отговори
? преди 11 години
Нали са много толерантни! Когато се случи нещо тука свързано с *** веднага ревът, ооо правата на човека ама не може така да правите и тн. Ето ви сега с техните камъни по техните глави....
304
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще не сте задължени да им осигурявате палатки? Ние тука и къщи им строим на ***. И вие трябва да бъдете толерантни европейци и да им построите хубави къщи в центъра на столицата ви! Расисти такива!
303
0
 
18
 
! Отговори
АМБ преди 11 години
Е чакайте де.Кво сте се разпискали?Това е само разузнаването.Тепърва предстои изпращането на авангарда,а после и на основния контингент.Давам Ви гаранция че след 6 месеца пари ще давате за да си ги приберем обратно ( тарифите започват от 100 млн. евро).Има и друг вариант....емигриране на туземното население в по-северните райони на страната.Хайде със здраве и Поздрави от слънчева БГ.
302
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само дето Норвегия, за тяхно щастрие, не са в ЕС. Така че могат да си правят в държавата каквото си искат. И никакъв Брюксел не може да им казва да ли ги интегрират или дезинтегрират. Така че скоро ще им дадат начална скорост на юг към ЕС ;)
301
0
 
15
 
! Отговори
талибан преди 11 години
ааа не така драги норвежци. Ние тук нямаме право да разтурваме *** незаконни катуни, така ни наредиха от Брюксел, трябва да интегрираме горките *** и да им осигурим възможност за развитие. И вие драги норвежци, за да не се чувствате по-малко европейци трябва да последвате нашият пример тоест узаконяване на катуните, помощи за *** и никакво полицейско и съдебно преследване. Всичко в името на толерантността и интеграцията.
300
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти "Килър" си национален предател. Роби са поколенията на 60-те и 70-те години. По-младите са доста будни и следващите поколения наистина ще раснат в гражданско общество.
299
0
 
20
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
хахаха само робите от *** търпят да ги изнасилват и убиват тези *** ***, които дори не могат да четат и пишат!
298
0
 
25
 
! Отговори
MLMarinova преди 11 години
Много ми е интересно този словесен двубой на какъв език се е състоял?! :D И още нещо, ако ги гоните, моля ви гонете ги на запад... и тук не са добре дошли. ;)
297
0
 
16
 
! Отговори
ся преди 11 години
Чудесна Новина. Много от отдавна Норвегия има нужда от разнообразяване на ...генофонда си
296
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи, като са си у нас наскачат едни организации от Европа за защита на правата на малцинствата, после българите били ксенофоби и расистиа, а като идат там всички започват да милеят за делата на Хитлер. Правете с тях каквото искате, даже може да се опитате и да ги ...интегрирайте (муа-ха-ха-ха), само моля ви, от сърце и от дъното на душата си , само не ни ги връщайте
295
0
 
20
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Да видим сега ще им държи ли да ни критикуват по интеграционните въпроси ?
294
0
 
34
 
! Отговори
морскиа преди 11 години
покажете ни на нас глупавите българи как става интеграцията,че да ни отворите очите
293
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интеграция до дупка !!!!!!!!!!!!!! искаме пример от осло!
292
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За жалост през зимата в норвегия става -40 и цингите пак ще си доидат. Пък и другото лято няма да отидат щот на Боко му трябват гласове за изборите през юли.
291
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страбург да накаже Осло, ако върнат и едно ромче. Там - интеграция до дупка
290
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакво връщане на *** в България , даже и на роми. Там в Осло да ги интегрират и ние ще им даваме по някой лев за интеграция. Разбира се не на норвежците, не на норвежкото правителство или службите му, а на ромите, те горките да си ги оползотворяват, докато съплеменниците им се облегчават в храстите. Да видим дали няма да контролират фондовете си. Тия мутри от ЕС дават пари , за да захранват българската черна мафия на ромските лидери.