Вашингтон обсъжда варианти за намеса в Сирия

Разработена е президентска директива за по-голяма тайна помощ за бунтовниците
Обновена: 27 юли 2012 15:10 | 27 юли 2012 12:39, Елка Василева
106
Вашингтон обсъжда варианти за намеса в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Правителството на президента Барак Обама обсъжда варианти за по-голяма пряка намеса в гражданската война в Сирия, ако бунтовниците, сражаващите се срещу режима на Башар Асад, успеят да установят достатъчно контрол върху части от територията, на които да си създадат сигурни убежища. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на американски официални представители.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън смята, че е само въпрос на време бунтовниците да завоюват достатъчно територия за създаване на подобни зони.

Още по темата

Съединените щати виждат "все по-голямо единство, сплотеност и подобрени военни действия" сред бунтовниците, заяви висш правителствен служител, пожелал анонимност. Според източника нарасналата ефективност в координирането на нападенията показва, че бунтовниците използват по-добре устройствата за криптирани комуникации, доставяни им от САЩ.

Агенция Ройтерс е научила, че Белият дом е разработил президентска директива, разрешаваща по-голяма тайна помощ за бунтовниците, без доставки на оръжие. Не е ясно дали Обама е подписал строго секретния документ за тайни операции, а официални американски представители отказват коментар по въпроса, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ, идва време и ще те е*ем в твоите градове. Когато войната се пренесе на твоя територия, това ще е последното нещо, което ще видиш. Улиците ти ще тънат в собствената ти кръв, в която освен американски, ще има и еврейски глави. След това целия свят ще ви се изпи**е на гроба.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
101, сега очаквам Германия да застане на страната на Русия и Китай и по възможност да удари САЩ в сърцето с ядрено оръжие. Вече сме в предпоследна фаза от Третата световна война, дано сте го осъзнали.
90
1
 
8
 
! Отговори
кой плаща в Сирия? преди 11 години
НЕМСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ РАЗКРИ ОФИЦИАЛНО: Ал-Кайда стои зад над 90 кланета в Сирия, включително това в Хула. Това стана ясно след запитване в немския парламент, което доведе до представянето на части от класифицирана информация събрана от немските служби. Това доказва, че правителството на Башар е било несправедлибо обвиняано от САЩ, Англия, Франия, Саудитска Арабия, Катар и други "про-демократични" държави. Прибързаната реакция на българското правителство доведе до това, че станахме единствната държава изгонила сирийски посланник в цяла Източна Европа! Освен това, докладите потвърждават, че САЩ тренират и финансират в Сирия техните уж най-големи врагове - Ал-Кайда и както Лавров заяви - открито подкрепят тероризма German intel.: Qaeda behind terror in Syriaкоментар на бгземя: До като уорлик само си мръдне ухото и "българското" марионетно правителство на секундата изгони един невинен посланик без даже да си направи труда да разбере каква е истината. По-лошото е,че дори ,когато им хвърляме Истината право в лицето ,те отвръщат поглед в страни. Поздрав за немските депутати,защото с питането си в техния парламент показват,че действително търсят истината и искат да бъдат справедливи,действително са представители на своя народ и държава. Поздрав за немските специални служби,че разкриха истината за събитията в Сирия .Надяваме се винаги така да бъде по отношение на двете държави ,които така самоотвержено бранят своя суверенитет- Сирия и Иран. Бихме желали в международната преса да се споменава по-често,че в България има две коренно противоположни официални позиции- едната е на марионетното "българско" правителство,а другата е на целия Български народ,която съвпада с разкритията на немското разузнаване. Сега е момента да се преразгледа и да се върне сирийския посланик в Бългрия с надежда да ни бъде простена безумната постъпка
89
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
терорист номер едно -САЩ ,всички го знаят дори и промитите мозъци
88
0
 
3
 
! Отговори
от 19.07.2012 преди 11 години
Това съобщение показва плановете на САЩ. Казват, че ако терористите завземат някой град или територия иглавния главорез каже: Ние сме новото правителство, да дойдат американците. Те, макар и с нежелание, ще отидат.От съобщението се вижда, че строят макет на Алепо. Значи ще снимат фалшиви новини за кървавите зверства от този град. И много вероятно, в това студио да заснемат как една група се провъзгласява за Правителството на Сирия. Което търси помощ от Израел. Срещу Голандските възвишешения.
87
0
 
5
 
! Отговори
от 19.07.2012 преди 11 години
Близо до столицата на Катар - Доха, се извършва издигане на декорации, имитиращи площади и правителствени сгради в Дамаск, а също на други сирийски градове - Алепо и Латакия, съобщи в четвъртък сирийската държавна агенция Сана.В съобщението на агенцията се казва, че това е пореден опит на властите на Катар да организират заснемане на репортажи, чиято цел е да натрапят на телезрителите собствените си виждания на събитията в Сирия.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен Асад има огромната подкрепа на народа си.В България се провежда една огромна пропаганда на САЩ ,че Асад е диктатор.Тази пропаганда се прави и в почти всички други страни със същата цел.Единствено Русия Китай и Иран Спасяват положението за Сирия.Ако не беше подкрепата на Русия Сирия досега щеше да бъде прегазена от САЩ и съюзниците им в това число и България.България трябва да не заема страна и да запази неутралитет в този конфликт.България попада в обсега на Ракетите на Иран.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До77: Гледай по-малко СНН и няма да приказваш подобни глупости. Сирийската опозиция в момента не владее нищо. Дори населеният предимно със сунити Алепо е на страната на законната власт. Така че млъквай американски *** и не прекалявай със стимулантите, че нещо превъзбуден ми се виждаш.
84
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 91 , не знам но като те гледам се замислям , боже колко мъка има по света , не знам как живееш в свят който ненавиждаш
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Славянче понятие си нямаш от нещата , наистина си за съжаление , пожелавам ти успех в строителството на капитализма в братската славянска страна , тръгваш ли по скоро , че пречиш на форума.
82
2
 
7
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Най-лошото между комунист и ислямист е ***-капиталист! По - голям мизантроп (само че маскиран като хуманист) от ***-капиталист няма и никога няма да има! Той лъже, краде, граби, паразитира и убива ''хуманно'' по всевъзможни начини!
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но когато ТЕРОРИСТИТЕ се поддържат от Америка се наричат борци за свобода. Горките ще се разплача, каква неравна битка с Асад водят как да не им помогнеш, как да не ги въоръжиш до зъби, как да не платиш на някой министър от правителството и той със сълзи на очи да не излезе по CNN и да разказва какъв жесток убиец и престъпник е човека с когото до преди ден е бил във властта и му е имал доверие. Америка - майстор на манипулациите и подривните дейности по чуждите държави.
80
1
 
11
 
! Отговори
до 84 и 85 от славян преди 11 години
Нищо не сънувам бе, умнико кадърен, като не си в час аз не съм виновен, само че Русия и Китай нямат трилионни държавни дългове като представителите на ''развития'' капитализъм, което значи, че се простират според чергата си за разлика от твоите любими ''развити'' капиталисти, които лъжат, крадат и грабят целия останал свят както могат, за да осигурят на собствените си поданици изкуствено високия си ''жизнен стандарт''! Даже основателя на форума в Давос беше казал че този капитализъм няма бъдеще!
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
USA - най-мръснишката и долна държавица на света. Тия колко народец са изтрепали, щото видите ли имали интереси, колко вйни са запалили по света и тия *** за демокрация и свобода ще ми говорят. Това са *** мръсни бе хора и сега в Сирия видиш ли борци за свобода са възтанали срещу Асад, дрън дрън това са платени и въоръжени от САЩ бойни групи. Същите тия Американци наричат такива групи ТЕРОРИСТИ. Та в Сирия войната е между законно правителство и терористи.
78
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
асад е нещо средно между комунист и ислямист
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОМИТИ МОЗЪЦИИИ, осъзнайте се бре, каква свобода бре, каква демокрация сънувате, това са думи от професионални демагози за да ви промиват кратуните. Щатите станаха по-големи комунисти от Руснаците, няма по-милиционерска държава от тях.
76
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Славянче какъв край сънуваш , Русия според теб какво строи в момента или пък Китай , какво развиват а , само че там капитализма и при двете поради своята недоразвитост е много по човеконенавистен , няма демократичните инструменти за регулация , няма и по екстремните но понякога необходими мерки , да си чул за стачка в Пекин или там всички са доволни а профсъюзите безмулвни , същото е и в Москва , но не се безпокой там тепърва предстои народите да си извоюват свободата.
75
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И после какво бе Славянче да не мислиш че някой тебе ще те покани на трапезата , пак ще си останеш същия мижав *** , некадърен и неспособен на нищо и ще продължиш да псуваш ористта си на неудачник в живота.
74
1
 
9
 
! Отговори
до 82 от славянин преди 11 години
Имаш малка грешка - гадния и убийствен ''развит'' *** капитализъм умира, затова се е натопорчил толкова в последните години, защото предусеща своя край!
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 78 сам си отговори , щом е крал