Компании от САЩ се готвят за евентуално излизане на Гърция от еврозоната

Това е в противоречие с уверенията на европейските лидери
3 сеп 2012 17:31, Елка Василева
3
Компании от САЩ се готвят за евентуално излизане на Гърция от еврозоната
Банки и консултантски фирми дават информация на клиентите си какво да правят в случай на излизане на Гърция от еврозоната. Снимка: архив, Reuters.

Американски компании се подготвят за евентуално излизане на Гърция от еврозоната, пише гръцкият в. "Прото тема", позовавайки се на информация на в. "Ню Йорк Таймс".

Според публикацията на американското издание банката Merrill Lynch обмисля възможността да напълни камиони с пари и да ги изкара извън границите на Гърция, ако Атина напусне валутния съюз.

Компанията Ford е настроила компютърните си системи така, че да бъдат готови незабавно да заработят с различна валута.

 JPMorgan Chase вече е отворил нови сметки за различни фирми, които могат да влязат веднага в употреба, ако валутата в Гърция се промени, посочва в. "Ню Йорк таймс".

Според автора на статията много банки и консултантски фирми предоставят информация на своите клиенти какво трябва да правят в случай на излизане на Гърция от еврозоната.

В репортажа на американския вестник се посочва, че всичко това е в пълно противоречие с уверенията на европейските лидери, че страната ще остане във валутния съюз, пише гръцкият "Прото тема", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
саня преди 11 години
днес / а на практика всеки ден последните 30 год/ говорят за сивата икономика и скрити доходи При този пълен хаос и подкупи има около 500 човека , декларирали по над 500 000 е на год и още разни , до хиляди с по 5-6 000 е и останалите скрити ...
2
0
 
3
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Колко чуждо евро е изял мазния грък не е истина
1
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Колкото по - скоро се разпадне тази паразитна организация наречена ЕС, толкова по - добре за цяла Европа.