"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"

Британски министри обмислят негативна кампания у нас
Обновена: 28 яну 2013 07:42 | 28 яну 2013 07:27, Елка Василева
197
"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"
Британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България. Снимка: архив, Reuters

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" - под това заглавие вестник "Гардиън" публикува статия, в която пише, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания.

 "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", продължава "Гардиън". Замисляната кампания трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на Острова. Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Още по темата

Източник от Даунинг стрийт е заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
4
 
! Отговори
амм преди 11 години
До 110 БобиЧе 108 е малко краен - може би, но и не знам какво би станало ако не бяхме паднали под робство, ама сме паднали. И те са се развивали възходящо, а не обратното, както е в нашия случай. И затова ние си живеем с историята и кога какво е било, току се подърлим малко с македонците и те така... Няма нужда да се плюем само, така са решили хората, така. Ако не искате ад ходите там на работа какво ви пречат?
92
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 11 години
До АнонименХаха и ти си ми симплицитен до гроб...ами не опровергаха надеждите ми...но като си дал вече една бала с пари...няма как...но ако можех да върна времето, НИКОГА там...
91
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Хахах до 108....колко си *** бате...когато сме паднали под турско "присъствие".. процент на грамотност в българската държава - 70%, процент на грамотност в кралство англия 3%....айде помисли ако не ни бяха ебнали така ***...кой акво къде щеше да е ? *** *** както се казва....сигурно бачкаш на някой строеж там и си мислиш че си завършил европейската мечта щото можеш да си купиш всичко от Сейнсбъри и Теско хаха
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БобиЕ като им е глупав университетът ти умен ли излезе от него или те опропастиха интелектуално?
89
2
 
8
 
! Отговори
English-bulgarian преди 11 години
*** them, why they areing to buy houses and live in Bulgaria but don"t allow us t work in Britain!
88
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Molia, ostrovitianite da priemat vsichki tsigani. Te sa doshli ot India, a tia e perlata v angliiskata korona!Neka sega britantsite, koito ste si ostanat ostrovni divatsi ,se pogrijat za tozi etnos !Osven tova tsiganite mogat da gi izlekuvat ot chronichnia im zapoi !!!
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена",Povecheto ne idvat da rabotqt ami da kradat.
86
2
 
10
 
! Отговори
до101 преди 11 години
те си имат достатъчно пакистанци индийци араби...те нашите роми са цвете сравнение с ...
85
1
 
20
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Хаха...умрял Ви е някой за мършавата ***...по голяма *** от Англия няма!!! Едвам дочаках да завърша глупавият им университет за да се махна от там! Сега не бих отишъл ако ще и някой да ми подари екскурзия!!!
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Камерън го прави това защото иска втори мандат, на него не му дреме изобщо, кой ще отиде в държавата му. Бях 2-пъти на студентска бригада там и попитах шефа ми защо не наема англичани да работят при нас и той направо ми каза "Абе ти луд ли си, те искат по 20 паунда минимум на час! Да си гледат работата!" Това е, което той ми каза.
83
1
 
15
 
! Отговори
... преди 11 години
Желая им само *** да се юрнат към бившата "велика" Британия.
82
0
 
12
 
! Отговори
! преди 11 години
Бе то и да ни каните баш на Острова много от нас няма да дойдат- няма какво да правим при толкоз опразнени тикви, отеснели гърди и липсваща душевност.
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как пие англичанинът и как пие българинът:Англичанинът налива малко уиски и пуска лед, а в друга чаша налива сода.Българинът изпива всичкото уиски и ляга. На сутринта изгълтва содата, слага леда на главата си и заминава на работа.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напред сичкуту мангу у Англията има многу работа за много паундови там и много чае шукарие пак само за мангуту !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
79
7
 
1
 
! Отговори
dsds преди 11 години
pravi sa horata,napulno sam suglasen s tqh
78
1
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Ти си ярък пример на написаното от теб, пич
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
imam predlojenie :Vmesto da pi6ete tuk - pi6ete e-maili na angliiskite vestnici.Niakoi ot vas znaiat angliiski.
76
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горките те! Сериозно ли си мислят, че с това "работа се намира трудно" ще стреснат ***?! Че *** хич не го вълнува има ли работа, няма ли. Важното е да има жИлязУ и богати минувачи на които да им пребъркаш джобовете. А това, че вали е даже плюс, че когато човек носи и чадър не си стиска чантата. :-)) Така, че глупавите англичани, направо са направили реклама на страната! За *** това си е чиста покана.
75
3
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
За ваше съжаление Англичани това наистина е вярно.Вече ще се научите сами да си вършите черната работа.Лондон заприлича на ши*ан Исламабад, на всеки ъгъл *** до ***!Пък и вашата затъпяваща нация ще ви превърне в роби в собствената ви държава.Все повече Българи отиват в Англия за да въртят бизнес,а не да работят за други.Браншовете строителство,почистване и автомивки се държат от Българи.Нарастват и БГ заведенията на острова.Не след дълго Англичаните ще работят за нас.
74
1
 
6
 
! Отговори
До 80 преди 11 години
Така е,но нали не забравяш,че и ТИ СИ ЕДИН ОТ НАС!!Няма изключения,гена си е ,ген!