"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"

Британски министри обмислят негативна кампания у нас
Обновена: 28 яну 2013 07:42 | 28 яну 2013 07:27, Елка Василева
197
"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"
Британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България. Снимка: архив, Reuters

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" - под това заглавие вестник "Гардиън" публикува статия, в която пише, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания.

 "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", продължава "Гардиън". Замисляната кампания трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на Острова. Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Още по темата

Източник от Даунинг стрийт е заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
31
 
! Отговори
бях жител на острова преди 11 години
Живял съм там. До момента безуспешно се опитвах да разубедя няколко мой приятели да не ходят там, но те заминаха - да лазят по цял ден в калта и да берят яготките на пакитата и батманите / тия в Англия ще ме разберат за кой говоря :) /Факт е, че хората искат да живеят. Тук в Бг има много бедни и безработни ( и то в разцвета на силите си, дори и не са и глупави) и точно те искат да ходят там , да мият кенефите или да чистят , само и само да има с какво да преживяват . Разбирам ги ...
132
1
 
7
 
! Отговори
dada преди 11 години
*** номера a.k.a. английски номера
131
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милите британци - в тоя дъждовен климат и висока безработица! Имигрирайте към България - тук е слънчево, а работа има за всички (само не я свързвайте със заплащане). Българите сме известни с гостоприемството си :)
130
1
 
2
 
! Отговори
ром преди 11 години
Кой ти гледа работа?! За крадене е важно да има! За да ни интегрирате по-лесно, да ходите с отворени чанти и джобове!
129
5
 
34
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Нямам никакво намерение да ходя в страна, където костите ми ще изгният от влага.Нашият ген е формиран 13 века върху тая земя и нашия прекрасен климат. И вместо да напускат българите трябва да ударят шута на политиците, които направиха така, че хората немили, клети и недраги да слугуват в чужди страни, да живеят там като животни и да нямат почти никаква възможност да се издигат в местната социална стълбица!
128
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ние обмисляме кампания..за да не идваме, дайте всички имоти, които закупихте спекулативно, на българи и сме квит. освен това, двулични британци, само данъците, които събирате от един българин за една година, са достатъчни да се купи къща в България. а колко от вашите ***, които направиха мошенически агенции за имоти в България, платиха някакви данъци?
127
1
 
1
 
! Отговори
681 преди 11 години
Tez ne razbraha,4e kato govoryat normalno nikoi niama da gi razbere.Tryabva obratno da se govori na BG.Primerno - Idvaite v UK,niama problemi,rabota ima i salam ima i maslini ima i sirene ima.Idvaite neboite se,kude shte spite,to vali ama niama strashno,elate ne boite se.Chakat vi da vi vzemat na rabota i salam shte vi dadat.Niama cherni,niama bangladesh,iskame bulgari i na vsyaka cena da doidete,niama niama))Ako tui pishat statii,bg shte razberat.
126
0
 
10
 
! Отговори
идваме преди 11 години
нас не ние страх от дъжда който търси намира И да ви имам нископлатената работа
125
0
 
17
 
! Отговори
$$$ преди 11 години
Ало,"патриотите"-много сте чувствителни!Имате ли представа колко млади и не толкова млади българи си изкарват хляба на острова.Това,че за 30 години преход станахме несретници в собствената си държава,не означава,че трябва да плюем по хората,които са си уредили животът и и защитават собствените си работни места.Я си представете ,ако утре у нас нахлуят гладните афганистанци и предявят претенции за нашите работни места!?Ще си ги отстъпите ли,а или ще ги пратите на полето и в Чистотата....
124
2
 
17
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Много ще се радвам нашите *** да дойдат при вас,да видите какво ни е на нас с тях и да ви гледам сеира дали ще сте толерантни с тях както ни поучавате.
123
6
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Аз и не искам да ходя в мизерната Англия! Предпочитам си в България.
122
2
 
10
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Аз пък съм заритал да идвам при вас,мизерни британци.
121
1
 
8
 
! Отговори
hardcore преди 11 години
безплатно предложение за Великобритония да добавят и "а освен това и всички сме грозни гейове".
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мома-англичанка идваме идваме приготвяй се
119
1
 
12
 
! Отговори
686 преди 11 години
Намерих начин да забогатея, ще си отворя бюро за намиране на работа в Англия , ще рекламирам Лондон в *** махали , дори ще има месец подготовка по английски , след което ги пращам там да берат ягоди и да чистят къщи и действам в насока да им уредя английско гражданство , всичкото *** да стане английски джентълмен , приемам съуча....съдружници за други части на Европа , където правят филмчета за нас и ни наричат расисти :)
118
0
 
2
 
! Отговори
Вк преди 11 години
Балканите заминават за Англия :)29 милиона емигранта :)
117
1
 
11
 
! Отговори
Ваши са преди 11 години
Ще ви изпратим организирано българските *** - и те като вас са търтеи! Вие сте търтеите на света. Затова в Лондон т. н. англичанин не можеш да видиш - всички са някъде по света и мързелуват на пари от наеми...Та за ***, които ще ви дойдат - хем сте си лика-прилика, хем ще ви пооблагородят и увеличат нацията. Какво ще кажете за моми англичанки с по 10-15 чаавета?...
116
1
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 11 години
Разбирам ги,но няма как да стреснете нашите ***,те са креативни и ще ви го докажат.А и ние ще ги агитираме да заминават.Лично аз вече започнах.Могат да работят древни занаяти,като:Крадене,поституция,просия, бране на желязо,раделното сметосъбиране е още полесно в Англия,не като в България,мръсно и не организирано,*** от мъжки пол могат да сексат английските гейове,чрез заплащане.Всичко това си е доста доходно също и раждане на повече малки сладки ромчета за помощи.Зимата там е по топла.
115
2
 
6
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Ако Зигмунд Фройд беше жив там ще провеждашексперименти.Няма по-болна нация от Англичаните,на къде върви светът чак се плаша.
114
0
 
6
 
! Отговори
юнака преди 11 години
ало,ами ягодите в оранжериите кой ще бере,ще им изгният продукцията,няма я мързелив англичанин да се наведе да бере я.Трябват серсеми от България и Румъния да бачкат неможе така.